Steve Promes

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

20 februari 2016 14:30

Smit, W.

ODIN’59 heeft zijn 16e competitiewedstrijd gewonnen van AJAX Amsterdam door efficienter met de kansen dan de thuisclub om te gaan en door grote inzet en wilskracht als team te tonen. Mede door het gelijkspel van sv Huizen (0-0 tegen Bennekom), komt ODIN 5 punten los te staan aan kop. Ajax staat vierde onderaan op de ranglijst. De laatste 3 competitiewedstrijden scoorden de Geelblauwen 5 keer en duldde de achterhoede slechts 1 tegendoelpunt.

ODIN’59 begon de wedstrijd vooral achterin onrustig met wind tegen. AJAX dat in het begin beter aan de bal was en het veld in de opbouw groot maakte, kon echter de gecreëerde kansen niet in doelpunten omzetten. Zo kreeg in de 3e minuut Reda Kharchouch een kans maar Tim Koops kon erger voor ODIN’59 voorkomen en anders stond keeper Barry van Dijk de Amsterdammers wel in de weg. Ajaxspits Joost Heij was in het begin ook gevaarlijk maar zijn schot leverde niet meer dan een corner op. ODIN’59 counterde een keer leuk via Hulleman en de Graaf, maar dat leverde vooralsnog geen doelpunt op. Het leek wel of de Heemskerkers Ajax liet uitrazen en zelf op het juiste moment wilden toeslaan. De Amsterdamse schoten bleven hun doel missen. De aardig op Amsterdams grondgebied op dreef zijnde Heemskerker Bilal el Amrani dwong op 30 meter behendig een vrije trap af na een kwartier. Via Jim Hulleman kwam vervolgens spits Eelke de Graaf in een kansrijke positie. Deze liet de meegereisde ODIN’59supporters juichen door in de 17e minuut koelbloedig zijn 10e treffer in deze competitie aan te tekenen: 0-1. Even daarna hield de Geelblauwe supportersschare de adem in toen Ajaxlinksback Lars Middelwijk bijna letterlijk ODIN’59spits de Graaf uit de wedstrijd wilde elimineren. De goed leidende scheidsrechter Smit bestrafte dit wel met een vrije trap, maar hield een kaart op zak. Eelke de Graaf kreeg 2 minuten later na een fout van de AJAXdefensie een bijna niet te missen kans op de 2e treffer maar schoot verrassend voorlangs. Vanaf de 28e minuut ontstond een fase dat AJAX de Heemskerkers ver terugdrong. Een keer simuleerde een Ajacied een overtreding in de zestien, maar de scheidsrechter liet zich terecht niet misleiden. In de 33e minuut was het dan wel raak. Na een corner van Kenneth Misa-Danso scoorde AJAX de 1-1 door een doelpunt van verdediger Roy Deken. In de 36e minuut kreeg alles wat ODIN’59 was het weer benauwd toen Bilal el Amrani ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte na een elleboog van Edwin Soenarto. Scheidsrechter Smit zag er geen zwaar vergrijp in. Vervolgens miste Raymon Lagerburg ook nog een kans voor de Amsterdammers.

Na een overtreding op de zich goed in een persoonlijke duel terugvechtende Bilal el Amrani, die daardoor op de been en in balbezit bleef, zette deze in de 39e minuut prachtig voor op Stefan Seijs die met een mooi afstandschot via de binnenkant paal ODIN’59 weer aan de leiding bracht: 1-2.

In de 2e helft kwam ODIN’59 weer moeizaam uit de startblokken. Na wederom een overtreding van Lars Middelwijk, dit keer op Jim Hulleman, kreeg laatstgenoemde wel een vrije trap, maar dit leverde te weinig op. De 2e helft domineerde voornamelijk AJAX maar het bleek ook andermaal dat de Amsterdamse ploeg (te) moeilijk kan scoren. Zo kopte Siver Abdulrahman goed op doel maar werkte de verdediging van ODIN'59 de bal weer ternauwernood weg. De duels op het middenveld werden door de Ajacieden vaak in hun voordeel beslist waardoor het eenrichtingsverkeer werd naar het doel van keeper Barry van Dijk. Doordat Ajax breed opbouwde met veel ruimtes tussen de linies werd het een slijtage- en conditieslag, vooral op het middenveld. ODIN’59 vocht tot de laatste snik, maar er was ook een fase dat Heemskerkers de bal nauwelijks in de ploeg konden houden. Ook nu bleek het scorend vermogen van Ajax onvoldoende. Het werd wel billenknijpen voor de Geelblauwen maar wilskracht hield ODIN’59 overeind. Door de 1-2 overwinning won ODIN’59 beide competitiewedstrijden dit seizoen met dezelfde cijfers van Ajax. Dat is geen geringe prestatie.

De komende 2 speeldagen/weekends is ODIN’59 vrij van competitiewedstrijden en 5 maart 2016 speelt sv Huizen thuis tegen Swift Amsterdam.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor ODIN’59 is op 12 maart 2016: uit tegen SDC Putten. Aanvang: 14.30 u.