52'
Thom de Vries (penalty)

28 juli 2018 11:00

G. D'Onorio

Het eerste van ODIN’59 heeft in Amsterdam uit tegen de 2e Divisionist AFC Amsterdam het seizoen 2018-2019 geopend met een doelpuntrijk 4-4 (rust: 4-3) gelijkspel in een zinvolle oefenwedstrijd op complex ‘Goed Genoeg’. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Eelke de Graaf, Nigel Hardenberg, Ahmed al Mahdi en Thom de Vries (penalty).

Gelukkig was het niet zo heet vandaag na een nu al gedenkwaardige hittegolf. Het duel was om die reden van de middag naar 11.00 uur in de morgen verschoven. De eerste 20 minuten van deze wedsrijd liet AFC merken dat ODIN’59 vandaag aan de bak moest, wilde het met een redelijk resultaat uit Amsterdam vertrekken. Het goed verzorgde combinatiespel van AFC in het eerste kwartier in een hoog tempo werd al in de 5e minuut beloond met een voorsprong door een kopbal van Koen Bosma. Vijf minuten later vergrootte in de 10e minuut Matthijs Jesse de Amsterdamse voorsprong tot 2-0. In de 13e minuut liet Nigel Hardenberg al merken dat hij het niet wilde laten aankomen op een walk-over maar AFC-goalie Potveer kon de bal makkelijk pakken. Niet lang hierna een prachtige aanval via een pass vanuit het midden van Jeffrey Klijbroek naar de snelle Hardenberg die gemakkelijk de naar Heemskerk teruggekeerde Eelke de Graaf bediende en goed aflegde: 2-1. In de 17e minuut de gelijkmaker. Weer een prachtige pass van Jeffrey Klijbroek op Nigel Hardenberg die de gelijkmaker voor ODIN'59 liet aantekenen: 2-2.

Lang kon ODIN’59 deze gelijke stand niet consolideren. Na een verloren kopduel achterin bij ODIN kopte de van Quick Boys overgekomen Yordi Teijsse met hulp van AFC’er Matthijs Jesse het projectiel achter ODIN doelman Barry van Dijk: 3-2. Het leek wel gatenkaas achterin bij de bezoekers want Koen Bosma vergrootte de Amsterdamse voorsprong van drie naar vier gescoorde doelpunten. Iedereen vreesde een tweede walk over in deze pot, maar ODIN kwam terug en na een half uur voetballen scoorde Ahmed al Mahdi de 4-3.

Deze aardige oefenwedstrijd tot dan toe werd hierna ontsierd door een grove charge uit het niets van Yordi Teijsse op de benen van Ron Scheffer, die van geluk mag spreken wanneer hij maandag nog naar zijn werk kan of de oefencampagne kan coninueren. De doodschop van Teijsse resulteerde in een onmiddelijke wissel van de geblesseerde aanvoerder Ron Scheffer met Stan de Boer. Vreemd genoeg liet scheidsrechter D'Onorio Teijsse staan en het had AFC trainer Ulrich Landvreugd meer gesierd de als een hippie vreedzaam ogende Yordi Teijsse te wisselen in deze ‘vriendschappelijke’ wedstrijd.

Sterker nog: na rust kreeg de AFC-spits de kans om via een strafschop de Amsterdammers naar een voorsprong te schieten. Goalie Barry van Dijk stak daar echter een stokje voor en pareerde terecht de pingel van de falende Teijsse. Nadat Eelke de Graaf, nu in Heemskerkse dienst onderuit werd gehaald, faalde Thom de Vries (52’) niet en schoot de strafschop feilloos achter goalie Joey Potveer. Na rust kwam ODIN’59 met 7 wissels in het veld. Na de 4-4 ontstonden er over en weer nog diverse kansen voor beide ploegen. Vooral de aan beide zijkanten afwisselend opererende AFC’er Melvin Grootfaam was een lust voor het voetballende oog. Eelke de Graaf leek nog recht te hebben op een op het oog zuivere strafschop maar het bleef bij dit gelijke spel. Positief is dat de wedstrijd na dat incident niet escaleerde.

Eindstand: 4-4. Komend week wordt de oefencampagne van ODIN’59 vervolgd met het traditionele toernooi in Hierden. ODIN'59 speelt daarin op woensdag tegen HHC Hardenberg en op zaterdag tegen FC Horst.

Basiself AFC: Joey Potveer (k), Koen Bosma, Tom van den Brink, Melvin Grootfaam, Milan Hoek, Thomas van den Houten, Magid Jansen@, Matthijs Jesse, Jonathan Richard, Yordi Teijsse en Kiki

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer@, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi, Jeffrey Klijbroek, Milan Vissie en Billy Tavares

ODIN’59 na rust: Barry van Dijk (k), Milo Cremers@, Eelke de Graaf, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Tim van Gelder, Bas Kansen, Mitchel Bormann, Frits Kramer, Stan de Boer en Denzel Meijer

Wissels bij AFC na 58 minuten: Fouad Belarbi, Dean Huisman, Marouan en Johan Kulhan erin voor Koen Bosma, Matthijs Jesse, Milan Hoek en Kiki.