Voorbeschouwing ODIN’59 – VVA‘71, zaterdag 20 april 2013.

Voorbeschouwing ODIN’59 – VVA‘71, zaterdag 20 april 2013.

17 april 2013 18:15


VVA’71 draait een prima seizoen.
Voetbal Vereniging Achterberg ’71was vorig seizoen nog actief in de eersteklasse A, samen met de zaterdag amateurs van Ajax. Via de nacompetitie werd in een ongekend spannend wedstrijd tegen Go Ahead Kampen, promotie afgedwongen naar de hoofdklasse A.

De promovendus, onder leiding van trainer Henk van de Pol, doet dit seizoen meer dan uitstekende zaken. Aan het begin van de competitie werd er direct een prima serie neergezet. Na de eerste 5 wedstrijden konden er maar liefst 15 punten op de ranglijst worden bijgeschreven. Ondanks dat het daarna wat minder ging, winst en verlies wisselden elkaar af, verzamelden de mannen uit Achterberg toch met regelmaat de nodige resultaten. En een lange periode bivakkeerde VVA’71 op een tweede plek net onder de (aankomende) kampioen v.v. Ter Leede. De laatste serie van 7 wedstrijden werd er echter maar éénmaal gewonnen, dat was het duel met ARC op het eigen sportpark de Meent (3-2). Voor VVA wisten toen topscoorder Clint van der Wal en Marc Harlaux (2x) tussen de palen te schieten. Van de Wal heeft deze competitie al 9 treffers in het netje liggen net als Siemen Eijkemans. Marc Harlaux staat met 6 doelpunten daar vlak onder. Na de afgelopen 3 wedstrijden in april met lege handen gestaan te hebben is VVA’71 natuurlijk zeer gemotiveerd om de confrontatie met ODIN’59 in winst om te zetten, want tegen Quick Boys (1-3), CSV Apeldoorn (2-0) en Bennekom (0-3) trok de ploeg van Van de Pol steevast aan het kortst eind.

 

ODIN’59 aan kop in derde periode.

Met een ongeslagen status van 5 wedstrijden, waarin er 14x  tussen de palen werd geschoten, stokte afgelopen zaterdag 13 april de goede serie van ODIN’59. De selectie van oefenmeester Mark Evers vond in Montfoort haar meerdere dit keer. Het matige duel op sportpark Hofland eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg. ODIN’59 zakte daardoor een plekje op de ranglijst en staat nu op de 5e positie. De Heemskerkers staan nog wel bovenin de derde perioderanglijst, maar heel dicht op de hielen gezeten door het Veenendaalse DOVO. De ploeg van Evers gaat in de slotfase van het seizoen alles op alles zetten om de laatste prijs van deze competitie binnen te halen.

Het belooft op 20 april dus een spannende confrontatie te worden tegen de huidige nummer 3 van de hoofdklasse A; VVA’71.

 
De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bram Augustin  met assistentie van Michiel Kraan en Jean Pierre Loontjes.

De vorige confrontatie tussen ODIN’59 en VVA’71

Vooraf had ODIN’59 graag getekend voor een punt uit het duel tegen de huidige nummer 2 van de hoofdklasse A op 17 november 2012. Achteraf was de dikverdiende 0-2 zege op VVA’71 veel te mager gezien het kansrijke overwicht van ODIN’59. De Heemskerkers waren behoorlijk machtiger dan de mannen uit Rhenen. Rik Stals en Milo Cremers namen de doelpunten voor hun rekening. De selectie van oefenmeester Mark Evers dicteerde grotendeels het duel op sportpark De Meent en gunde VVA’71 geen kansen om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg ontnam daarmee de mogelijkheid voor doelman Barry van Dijk om zijn talent te etaleren, met dank aan de prima opererende defensie. Milo Cremers startte toen in de basis door de absentie van de geblesseerde Stefan van Dijk. De verdediger luisterde zijn prima optreden op met een fraaie treffer. Niemand verzaakte bij ODIN’59 waardoor het collectief letterlijk zegevierde boven het individu.

 

Effie van de week: Jesse BruseeDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!