ODIN'59 waardeert clubtrouw

ODIN'59 waardeert clubtrouw

6 februari 2017 21:00


Na de door ODIN’59 gewonnen wedstrijd tegen ONS Sneek werden de neven Barry en Stefan van Dijk afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet vanwege hun sportieve verdiensten voor de club.Beiden zijn vanaf hun jongste jeugd lid van ODIN’59 en maken al jaren deel uit van de selectie van de Heemskerkse club. Voor Barry was de wedstrijd van zaterdag zijn 353
ste onder de lat van het eerste team. Bij Stefan, die dit jaar nog maar één keer meedeed in het eerste team, staat de teller op 247. Samen zijn ze dus goed voor 600 wedstrijden.

Een prestatie die het bestuur niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan.

Omdat al langer het idee leefde de bestuurskamer, annex sponsorhome, wat meer voetbaluitstraling te geven was dit een prima gelegenheid beide zaken te combineren.

Barry van Dijk

Barry debuteerde in het seizoen ´03 -´04 in het eerste team, hij mocht toen negen keer het doel verdedigen. De jaren daarna was hij voor alle trainers een vaste keus. Zij kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, in de loop der jaren werd hij door diverse top-amateurclubs benaderd met de vraag of hij bij hen op een hoger niveau wilde komen spelen. Barry koos altijd voor zijn eigen club en behaalde daar twee kampioenschappen mee, in 2009 in de Eerste Klasse en vorig jaar in de Hoofdklasse. Aan beide kampioenschappen had hij een groot aandeel.

Doordat hij altijd bereid is mee te werken aan activiteiten voor de jeugd, is hij bij de ODIN´59-jeugd razend populair. Menig jeugdkeeper droomt ervan net zo goed te worden als Barry.

Stefan van Dijk

Het debuut van Stefan was in het seizoen ´05 -´06. In zijn jeugdjaren kwam hij voor verschillende districtsteams van de KNVB uit. Waar Barry een vaste plaats onder de lat had, was Stefan breed inzetbaar. Hij was voor alle trainers die in de loop der jaren met hem gewerkt hebben een dankbare speler. Op welke positie ze hem ook inzetten, Stefan vond het best en stond zijn mannetje. Altijd goedlachs en met volle inzet spelend was hij jarenlang een vaste waarde in de selectie. Ook hij maakte twee keer deel uit van de eerder genoemde kampioensteams.

Een vervelende, langdurige voetblessure heeft voorkomen dat hij de 250ste wedstrijd al gespeeld heeft.

Stefan is niet alleen actief als voetballer, ook als er klussen zijn waar hij een bijdrage aan kan leveren staat hij klaar voor de club.

Na lovende woorden van Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken, Louis de Bruijne, waarin hij hun betrokkenheid bij de vereniging nog eens extra benadrukte, mochten de neven een foto waar zij samen op staan met de kampioensschaal en een grote foto van het kampioenschap, onthullen.

Vervolgens kregen zij bloemen, een schitterende foto en een mooie dinerbon voor hun verdiensten en inzet voor de club. 

Het houdt niet op bij 600!

Beiden zijn nog lang niet van plan te stoppen op het hoogste niveau. Stefan, die momenteel in het tweede team speelt, hoopt toch nog de 250 in het eerste team vol te maken.

Barry heeft laten weten dat zijn volgende doel is de 380 wedstrijden te halen, waarmee hij recordhouder bij de club zou zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!