Voorbeschouwing ODIN’59 – S.v. Huizen, zaterdag 11 mei 2013. - ODIN'59

Voorbeschouwing ODIN’59 – S.v. Huizen, zaterdag 11 mei 2013.

Voorbeschouwing ODIN’59 – S.v. Huizen, zaterdag 11 mei 2013.

8 mei 2013 18:45


S.v. Huizen weet wat scoren is.
Van alle ploegen uit hoofdklasse A schoot Huizen het meest tussen de palen. Welgeteld 55x werd tot nu toe het net gevonden, waarbij Omar Limon 12 doelpunten voor zijn rekening nam. Terwijl Guido de Graaf met 8, Sebastian van Kammen met 7 en Gilermo Pengel met 6 treffers ook een behoorlijk stempel op het totaal hebben gedrukt.

6 April werd door Huizen een 3-0 nederlaag geïncasseerd tegen de kampioen van de hoofdklasse A; Ter Leede. Als vergelding voor het verlies moest, de huidige nummer voorlaatst, ARC maar liefs met 8-0 het veld ruimen op sportpark De Wolfskamer. De afgelopen 2 weken echter kon Huizen slechts 2 punten op het conto bij tellen, 20 april werd het 2-2 tegen het team van scheidend trainer John van Loen, CSV Apeldoorn, en vorige week speelde de selectie van trainer Tijs Schipper een 1-1 remise tegen Bennekom waarbij Guilermo Pengel de enige treffer voor zijn team verzorgde. Er is voor Huizen dus veel aan gelegen om het laatste duel van deze competitie winnend af te sluiten om bij eventueel verlies van VVA’71 het seizoen op de 6e plek te kunnen eindigen.

  

ODIN’59, de huidige nummer 3.  

ODIN’59 is sinds de maand maart aan een heuse opmars bezig. Die maand werden maar liefs 10 punten verzameld. Werd het eerste duel in maart tegen Bennekom nog een 1-1 remise gespeeld, de 3 latere wedstrijden tegen DOVO (2-1), Ajax (3-1) en DTS Ede (1-4) greep de equipe van oefenmeester Mark Evers de volle winst. Ook Quick Boys werd begin april met 4-1 aan de zegekar gebonden. Daarna lieten de Heemskerkers tegen Montfoort een steekje vallen (3-0), terwijl VVA’71 (2-1) en vorige week ook Volendam (0-3) hun meerdere moesten erkennen in de Geelhemden. ODIN’59 is daardoor nog volop in de race om de laatste prijs van deze competitie. Een zege op Huizen zou de 3e periodetitel op kunnen leveren voor de thuisploeg en daarmee kan het seizoen nog wat extra glans krijgen. De mannen van Evers weten dus wat hen te doen staat! Het zal een spannende confrontatie gaan worden op sportpark Assumburg omdat Huizen niet zonder slag of stoot zal capituleren.

 

 De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  P.N. van der Burg met assistentie van C.T. Vogelesang   en R.F.A. de Jager .

 

De vorige confrontatie tussen ODIN’59 en Huizen.

Op 12 januari 2013 is ODIN’59 er niet in geslaagd s.v. Huizen de wil op te leggen. In een open duel waren de Heemskerkers de betere ploeg, maar verzuimden te scoren. Pas ver in blessuretijd viel de enige treffer van de wedstrijd via aanvoerder Kurt Elschot. Het arbitrale trio acteerde op een bedenkelijk niveau door ODIN’59 doelman Barry van Dijk in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd, met tweemaal geel van het veld te verbannen.

Trainer Mark Evers had voor zijn ODIN’59 vooraf een heel ander scenario in gedachten. Het geplaagde s.v. Huizen van scheidend oefenmeester Tijs Schipper moest toen verslagen worden om in het linkerrijtje van de hoofdklasse A te kunnen belanden. Maar onder het toeziend oog van de nieuwe trainer voor het komend seizoen Joeri Volkers, was de toenmalige nummer 13 uiteindelijk geslepener dan de Heemskerkse selectie. Daardoor wist Huizen ver in blessuretijd, onder goedkeuring van scheidsrechter Matthijs Jobse, alsnog de volle winst te incasseren. Het werd 1-0 op sportpark de Wolfskamer.

 

 Balsponsor:  MARTIN ROLVINK Poelier

Effie van de week: Lucas AldersDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!