Selectienieuws: Eelke de Graaf keert terug naar sportpark Assumburg

13 maart 2018 19:30


Deze week heeft hij de knoop doorgehakt. Eelke de Graaf keert na een uitstapje van een jaar bij het Amsterdamse AFC terug naar ODIN’59.
De Graaf is daarmee de derde versterking voor het komende seizoen.Vandaag is bekend gemaakt dat Eelke de Graaf aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Amsterdamse Tweede Divisionist AFC waar hij afgelopen zomer een contract tekende. Eelke was tot afgelopen zomer een zeer belangrijke schakel bij ODIN'59 in het team van Richard Plug en kwam bij diverse clubs in de belangstelling te staan waaronder dus AFC. De sterke spits vond het een mooie uitdaging en begon vol goede moed aan zijn eerste seizoen in de Tweede Divisie. Helaas liep het toch niet helemaal zoals hij had gehoopt. AFC presteerde tegenvallend, en waar Eelke onder de toenmalige trainer Ton Du Chatinier nog wel in actie kwam, werd dat na het vertrek van Du Chatinier, de komst van de nieuwe trainer André Wetzel en Kozakken Boys spits Raily Ignacio veel plaats nemen op de bank voor de Alkmaarder. “Ik vind het jammer dat ik nu weinig speel, na de winterstop ben ik reservespeler. Ik ben nu 30 jaar en als je 19 bent kan je daar nog wel mee leven maar het vreet aan me dat ik weinig speel, ik ben op een leeftijd dat je gewoon lekker wilt voetballen”.   

En dat lekker voetballen deed Eelke de Graaf de afgelopen jaren zeker bij ODIN’59 waar hij het kampioenschap in de Hoofdklasse in 2016 en de handhaving in 2017 na promotie in de Derde divisie meemaakte, dus het contact (wat er overigens altijd is gebleven) was al snel gelegd. De Graaf: “Ik heb het bij ODIN’59 heel erg naar mijn zin gehad. Een tijd waar ik goed op terug kijk en ben dat ook blij dat Richard me terug wil hebben bij ODIN’59.” “Simone en ik hebben vorig jaar een huis gekocht vlak bij het AZ stadion, ik zit binnen een minuut op de snelweg en binnen tien minuten ben ik in Heemskerk. ODIN’59 is lekker dicht bij huis en het is een superleuke vereniging”.  

Trainer Richard Plug moest vorig jaar met lede ogen aanzien dat een van zijn beste spelers zijn selectie verliet voor de uitdaging in Amsterdam maar nu Eelke komend seizoen weer te bewonderen zal zijn bij de geel/blauwen in Heemskerk doet dat de oefenmeester goed. “Het mag duidelijk zijn dat ik als trainer blij ben met de terugkeer van Eelke. Zowel als speler en als persoon is hij voor mij maar vooral voor ODIN’59 een prima versterking. Om voor mij onverklaarbare redenen is hij niet geslaagd bij AFC. Met Bas Kansen en Mitchel Bormann is hij de 3e nieuwe speler die goed in mijn groep past. Nu nog een aanvaller, verdediger en keeper erbij dan is de selectie voor volgend seizoen rond. Liefst had ik gehad dat Thom de Vries, Ahmed el Mahdi en Lars Boekel hadden gebleven maar zij hebben om uiteenlopende redenen toch te kennen gegeven weg te gaan”.

We wensen Eelke heel veel succes in de resterende tijd bij AFC en zijn blij dat hij na de zomer weer aansluit bij ODIN’59©? foto's: Hans Willemse en Jaap van Aanholt
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!