Selectienieuws: ODIN’59 legt 21 jarige doelman en 20 jarige verdediger vast

13 april 2018 18:00


De technische staf van ODIN’59 heeft voor het komende seizoen twee jonge getalenteerde spelers vastgelegd. De Heemskerkse keeper Sven Koning die op dit moment onder de lat staat bij FC Uitgeest, en Heilooënaar Stan de Boer, verdediger bij De Foresters komen deze zomer de ODIN’59 selectie versterken.

Sven Koning

De Heemskerker Sven Koning heeft dit jaar zijn opleiding Sport en Bewegen op het Horizon College van Alkmaar afgerond en werkt momenteel in het autobedrijf van zijn vader aan de Rijkstraatweg. Sven zette zijn eerste stappen op een voetbalveld in de F-jes van ADO’20 waar hij kennis maakte met het spelletje onder leiding van Vic van Aanholt. In de C-tjes verhuisde hij naar DEM waar hij in de jeugdjaren op divisie niveau speelde. Ron Bouman haalde de keeper als 1e jaar A-junior naar FC Uitgeest waar hij al snel eerste doelman werd. Nu vind de boomlange doelwachter het tijd om de volgende stap te maken: “Het is goed voor mijn eigen ontwikkeling, ik wil graag in mezelf investeren en hoop veel van keeperstrainer Colin, en van Mike en Barry te leren. Mijn ambitie is om in de toekomst eerste keeper te worden, ik ben nog jong maar wil graag het hoogst haalbare halen”. Als goede eigenschappen ziet Sven het meevoetballen, zijn uittrap, het coachen en hoge ballen. “Het linkerbeen kan beter”, aldus de nieuwkomer. 

Trainer Richard Plug is blij met de komst van Koning: “Sven heeft zich bij mij gemeld of hij aan kon sluiten volgend jaar bij ODIN’59. Hij heeft destijds bewust de keuze gemaakt om na de jeugd bij DEM elders eerste keeper te worden. Dat is hem gelukt bij Uitgeest dus ik zou hem normaal nooit gevraagd hebben als opvolger van de vertrekkende Brian Koppert. Hij is echter enorm gecharmeerd van keeperstrainer Colin en hoopt zich onder hem i.c.m. het hogere niveau waarop wij trainen verder te kunnen ontwikkelen. Ondanks dat hij een boom van een gozer is, is Sven pas 21 en vind ik het getuigen van klasse dat hij deze stap durft te maken. Voor mij een win-win situatie. Hij is jong bereid te investeren, wilt graag en komt uit de regio. Ik wens hem veel succes”.
Stan de Boer

Stan de Boer begon zijn voetballoopbaan in zijn woonplaats Heiloo bij De Foresters. De getalenteerde jongeling kwam onder de aandacht van de scouts van de veelgeprezen jeugdopleiding van AZ waar hij van O-12 tot O-17 speelde. Stan werd tijdens zijn tijd in Alkmaar ook geselecteerd voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland.  Blessureleed bracht hem terug bij De Foresters : “Ik kreeg groeiklachten en mijn knieschijf schoot uit de kom waardoor het spelplezier verdween”. Terug bij De Foresters vond hij het voetbalplezier weer terug. Stan is eerstejaars student Business Administration (Bedrijfskunde) aan de UVA in Amsterdam en gaat de uitdaging bij ODIN’59 aan. ”De Derde Divisie is een mooi niveau om te voetballen, de stap vanuit de Tweede klasse lijkt me een mooie uitdaging en mijn jaren ervaring in de jeugd neem ik mee”. Stan ziet zichzelf als een slimme speler met veel spelinzicht en is mede door zijn lengte (1m90), kopsterk. 

Richard Plug over zijn nieuwe aanwinst: “Stan is de opvolger van Lars Boekel die vanwege zijn werk lager gaat voetballen. Hij gaat met Jordi uitmaken wie volgend jaar de rechtsback gaat worden. Jordi staat nu ook regelmatig op links maar door de goede ontwikkeling van Tim zal dat volgend jaar waarschijnlijk niet meer gebeuren. Naast een goede crossbal en voetballende kwaliteiten heeft hij ook de wil om te winnen en staat hij verdedigend zijn mannetje. Na één gesprek waren we er al snel uit. Stan is een sociaal vaardige, gezellige jongen en zal derhalve prima passen bij mijn bestaande spelersgroep. Trainers die met gewerkt hebben zijn louter positief. Hopelijk zet hij bij ODIN’59 zijn ontwikkeling door”. 

Sven en Stan, heel veel succes en welkom bij ODIN’59. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!