Selectienieuws: Nick Burger vertrekt volgend seizoen naar ONS Sneek

13 april 2018 20:00


Nick Burger vertrekt ondanks een eerdere toezegging na twee seizoenen van ODIN’59 naar ONS Sneek. Nick kwam twee jaar geleden van AFC’34 naar ODIN’59, is de afgelopen jaren een vaste waarde geweest in het vlaggenschip van ODIN’59 en paste uitstekend in de groep.

Dat zijn ontwikkeling niet onopgemerkt is geweest blijkt wel uit de belangstelling vanuit Sneek. Voor Nick wacht dus een nieuwe uitdaging in Friesland. Een uitdaging die hem uiteraard gegund is, ook door trainer Richard Plug: “Nick heeft mij toestemming gevraagd om met ONS Sneek te praten. Hij kan daar een goed tweejarig contract tekenen. Wie ben ik om hem dat te misgunnen ondanks dat hij zijn jawoord heeft gegeven.
Ik heb hem destijds gehaald van AFC’34 als opvolger van Ron Scheffer al spelen ze ook vaak samen. Het mag duidelijk zijn dat ik zijn vertrek heel jammer vind. Aan de andere kant geeft het de verhoudingen binnen de afdeling aardig weer. Het toont aan dat ODIN’59 een prima springplank is voor regionale spelers om  door te stromen naar een hoger niveau of in dit geval een kans biedt om een contract elders af te dwingen. Tevens geeft het ook aardig aan hoe goed we eigenlijk al jaren presteren. Zijn vertrek kunnen we binnen de huidige groep wel oplossen, verwacht ik, al heb je wel 18 volwaardige spelers nodig op dit niveau”.
Uiteraard wensen we Nick veel succes bij ONS Sneek in Friesland en danken we hem voor zijn inzet en gezelligheid de afgelopen jaren.

Foto's: Hans Willemse

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!