Selectienieuws: Milan Vissie versterkt middenveld ODIN’59

12 juni 2018 23:00


De technische staf heeft nog een extra aanvulling voor de selectie vastgelegd. De uit Hoorn afkomstige Milan Vissie (23 jaar) sluit komend seizoen aan bij de Geel/blauwen uit Heemskerk. Vissie komt over van zondag hoofdklasser Hollandia.

Milan begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij Hollandia en maakte op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. 

In 2012 verruilde hij Alkmaar voor Amsterdam en speelde hij in de A2 van Ajax. In de voorbereiding op seizoen 2014-2015 sloot Milan aan bij Jong Ajax en maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij debuteerde tijdens die voorbereiding zelfs bij Ajax 1 met een invalbeurt in een oefenwedstrijd. Na twee seizoenen Jong Ajax liep zijn contract bij de godenzonen af en ging Milan op amateurbasis naar SC Cambuur. Na een jaar bij de geel/blauwen uit Leeuwarden leek het er even op dat Vissie naar Achilles’29 zou vertrekken. Maar te veel gedoe bij de club uit Groesbeek, het lange reizen en een vervelende blessure deden de Horinees besluiten om terug te keren naar zondag hoofdklasser Hollandia. Na een jaar Hollandia wil Milan het toch nog een keer op een hoger niveau proberen: "Ik wil lekker voetballen, een stapje hogerop maken en ik moet mezelf laten zien het komende seizoen”. "Ik ken de club nog niet zo goed maar heb bijvoorbeeld wel met Jordi Tiktak in de jeugd bij AZ gespeeld."  

Trainer Richard Plug kan nog wel een extra verdedigende middenvelder gebruiken en voegt Vissie dan ook toe aan zijn selectie: “Milan heeft contact gezocht met mij omdat hij vanuit Hollandia weer een stap hoger zijn geluk wil beproeven. Na het vertrek van Nick Burger heb ik met Ron Scheffer nog één verdedigende middenvelder over. Aanvankelijk had ik met Denzel Meijer een alternatief achter de hand maar aangezien Jim Hulleman geopereerd gaat worden aan zijn knie en Jurjen Dikker in de voorbereiding op vakantie gaat heb ik toch besloten om Milan toe te voegen aan de groep. Hij heeft veel voetballend vermogen en kan als startpunt van de opbouw fungeren”. 


De selectie van ODIN’59 wordt dus nogmaals versterkt maar Richard Plug barst dan ook van de ambities met zijn ploeg. “Met de komst van net name Milan, Stan, Bas en de balvaste Eelke wil ik proberen ten opzichte van het goede afgelopen jaar komend seizoen meer bepalend te worden aan de bal. Ik denk dat we sterker zijn geworden en ondanks dat de primaire doelstelling handhaving is wil ik zelf weer een stap maken zoals we die al 3 jaar gemaakt hebben. Door de komst van de nieuwe spelers zal ik het mezelf niet makkelijker maken maar langzaam krijgen we echt een 3e Divisie waardige concurrentie. Dat laatste vereist voor mijn bestaande groep ook weer scherpte en dat is ook ieder jaar nodig anders ga je uiteindelijk verzanden in soort sleur c.q. gemakzucht, zeker als de trainer voor het 4e jaar voor de groep staat.” We wensen Milan veel plezier en succes bij ODIN’59.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!