ODIN’59 haalt met twee Langedijkers de eerste versterkingen binnen

ODIN’59 haalt met twee Langedijkers de eerste versterkingen binnen

26 februari 2019 22:45


Het zijn letterlijk buurjongens van elkaar, beiden 22 jaar oud, al van jongs af aan lid van CSV BOL uit Broek op Langedijk en vinden het deze zomer tijd om de overstap naar Heemskerk te maken. ODIN’59 heeft met de komst van Sietse Brandsma en Koen Tros de eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen binnen.


Foto: DP sportfotografie

De buurjongens hebben nog veel meer met elkaar gemeen. Sietse en Koen debuteerden beiden op 16 jarige leeftijd in het eerste van BOL in het seizoen waarin de Langedijkers kampioen werden van de 3e Klasse en groeiden met de club mee naar de 1e Klasse. 

Twee jaar geleden stonden zowel Sietse als Koen al op de radar van ODIN’59, maar de tijd was toen nog niet rijp voor de stap van de 2e Klasse naar de 3e Divisie. Inmiddels zijn we twee jaar verder en maken de mannen wel de stap naar een hoger niveau. 


Koen over zijn transfer: “We gaan samen de stap wagen. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt en die ligt hoger dan de 1e Klasse”. Ook Sietse vindt dat hij gegroeid is de laatste jaren: “Ik heb in de 1e Klasse veel geleerd en heb wat meer ervaring”.    

Sietse BrandsmaMet name goalgetter Sietse is de laatste jaren vaak gevraagd door andere clubs, maar bleef de club waar zijn vader de voorzittershamer hanteert, tot nu toe steeds trouw. “In ODIN’59 zie ik ook een gezellige club en ik maak de overstap voor het niveau en het is goed te doen qua afstand. Ik wil veel spelen en een leuk seizoen draaien”. 

Sietse Brandsma is een linksbenige aanvaller die een neusje heeft voor de goal. Hij scoorde inmiddels 110 doelpunten voor BOL. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen zelfs boven de 30 treffers uit en staat dit seizoen op 12 competitietreffers. 

ODIN’59 2 heeft dit seizoen in de tussenronde van de districtsbeker al kennis gemaakt met de scoringsdrang van Sietse. Hij scoorde in december jl. 4 van de 5 doelpunten waardoor BOL zich met 2-5 plaatste voor de 4e ronde. De volgende wedstrijd  is tegen Hollandia T.  

Koen TrosSietse, die op de Hogeschool van Amsterdam Sportmanagement en Ondernemen studeert is lang, snel, kopsterk en heeft ook de nodige technische bagage. “Wat beter kan is dat ik wat balvaster moet worden en in steviger in de duels”.   


Koen Tros is ook linksbenig en is middenvelder. De HBO student Bouwkunde en Constructie roemt zijn techniek, loopvermogen en inzicht. Verbeterpunten zijn het koppen en ook Koen benoemt het fysieke als een punt van aandacht “Ik weet dat het hard werken wordt en ik zal moeten blijven presteren. Het zal wennen worden maar het is een mooie uitdaging. We hebben de nieuwe trainer ontmoet en een goed gesprek gehad”. 

We wensen Koen en Sietse veel succes in de selectie van ODIN’59. 

Sietse Brandsma

overige foto's: aangeleverd

 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!