ODIN’59 hoofdtrainer Anthony Correia: “Wat ik zelf leuk vind aan voetbal wil ik graag doorgeven”. - ODIN'59

ODIN’59 hoofdtrainer Anthony Correia: “Wat ik zelf leuk vind aan voetbal wil ik graag doorgeven”.

ODIN’59 hoofdtrainer Anthony Correia: “Wat ik zelf leuk vind aan voetbal wil ik graag doorgeven”.

26 september 2019 16:30

Pierrot

Ik spreek de hoofdtrainer van ODIN’59 aan de bestuurskamertafel. Ongewoon maar niet minder interessant. Hij spreekt met me en kijkt tegelijkertijd het spelershome in naar spelers. “Gezelligheid is belangrijk”, laat de nieuwe hoofdtrainer van ODIN’59 weten.


Foto's Leo Tillmans

Hoe is het met je, vraag ik?

"Met mij gaat het goed", aldus Anthony Correia. Ik heb hier van doen met een snelle en intelligente prater. Hij vertelt in korte tijd veel over zichzelf.

Vervolgens: “Ik ben goed ontvangen bij deze gemoedelijke en unieke club. Er was al het een en ander aan ‘voorwerk’ gedaan voor de start van de trainingen van dit seizoen. Er zijn de nodige spelers gehaald en ook niet de minste spelers vertrokken. Het is een proces om de spelers die al bij ODIN’59 waren en de nieuwe spelers qua spelbedoelingen te laten integreren. Daar moet je ook de tijd voor nemen. Dat is een proces”, aldus Correia.


“Daarnaast werden we geconfronteerd met spelers met blessures: Milo Cremers, Ahmed al Mahdi (Achie), Kelvin Oxfoort (overgekomen van FC Volendam/Jong FC Twente/AZ) en Tim Sewalt (VSV), de laatste speelde nota bene nog een oefenpot tegen Rijnsburgse Boys. “Ik was voordat ik hier werd aangesteld als trainer al vaker op Sportpark Assumburg. ODIN’59 is een gemoedelijke en gezellige club op 3e Divisie-niveau. Zie je niet meer zoveel”. 

Over Richard Jonker (team-manager), Colin van der Meijden (keeperstrainer), Peter van der Slikke (assistent-trainer) en ondergetekende: “We konden meteen aan de bak. Zij kenden natuurlijk veel spelers en dat hielp mee om een goede start te maken bij ODIN. Ik ben er enorm blij mee”, aldus de ODIN-hoofdtrainer.

Wat zijn je doelen dit seizoen?
'We moeten realistisch zijn en sowieso voor handhaving gaan dit seizoen. We hebben voor de helft nieuwe selectiespelers. Als trainer is mijn streven zoveel mogelijk speeltijd voor die jongens te creëeren. Speeltijd zodat het team voetbalt zoals wij willen, is het belangrijkste. De plaats op de ranglijst hangt van allerlei factoren af'.

Wat voor type trainer ben jij?
De trainerskant moet niet te ver af liggen van hoe je als mens bent. Jezelf zijn is een belangrijke factor. Ik denk dat ik een energieke, postieve en hard werkende trainer ben. ‘Kan niet’ bestaat voor mij niet. Enthousiasmeren is belangrijk. Tactiek is ook belangrijk maar ‘het’ moet door de spelers uitgevoerd kunnen worden. Je eigen weg volgen is belangrijk. En vooral positief denken en benaderen zodat ze in het team het maximale gaan presteren. De spelers moeten geraakt worden, zodat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen. 

Telstar
Je bent naast hoofdtrainer van ODIN’59 ook assistent trainer bij Eerste-Divisionist Telstar en je werkt onder Telstar hoofdtrainer Andries Jonker. Doe je daarnaast nog andere dingen?

Het werk bij Telstar en ODIN'59 neemt veel tijd en energie in beslag. Dan zit je werkweek meer dan vol.

Zijn er daarnaast ook andere belangrijke zaken in je leven?
Ja, laat ik het zo zeggen dat ik ruim meer dan de geijkte 40 uur maak in een voetbal werkweek. Dat is veel maar ik hou van voetbal. Daarnaast heb ik ook mijn partner en 2 kinderen. Belangrijk is buiten het voetbal de tijd goed te managen en de zaken op elkaar af te stemmen.

Missie?
Als je zoveel van het spelletje houdt als ik dan moet het lukken met die afstemming. Ik ging als jonge speler tijdens mijn actieve loopbaan als voetballer al de jeugd trainen. Het heeft altijd in me gezeten om ook kennis over te dragen. Wat ik zelf nu leuk vind aan voetbal is dat ik wil doorgeven hoe leuk voetbal kan zijn, omdat ik dat zelf als speler ook zo ervaren heb. Dat wil ik aan spelers doorgeven. Dat is mijn missie. Dat gaat verder dan winnen of verliezen. “Als je niet met passie voetbalt of traint dan kun je het mijns inziens niet uitvoeren”.


CV
:
Naam: Anthony Correia
Geboortedatum: 20 mei 1982
Geboorteplaats: Paramaribo
Positie als voetballer: verdediger
In de jeugd gespeeld bij: Onze Gezellen, vv Velsen
Profcarrière als voetballer: 2001-2016 Telstar (totaal 352 wedstrijden)
Carrière als hoofdtrainer: VVH Velserbroek (2014), vv IJmuiden (2016) en nu ODIN'59 (vanaf 2019).
Vanaf 2017 assistent-trainer bij Telstar onder hoofdtrainer Mike Snoei en momenteel dus Andries Jonker

Anthony, bedankt voor dit interview en succes dit seizoen met en bij ODIN’59.


Auteur: Pierre Cremers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!