‘Voor het Voetlicht’: ODIN’59 spits Sietse Brandsma

30 januari 2020 11:15

Pierrot

Vandaag in de ODIN-rubriek ‘Voor het Voetlicht’ de van BOL overgekomen aanvaller Sietse Brandsma, die zich prima op zijn plek voelt bij ODIN’59 en gestadig aan zijn verdere ontwikkeling als voetballer werkt. Hij heeft er in de competitie inmiddels al 13 inliggen maar naast individuele klasse weet hij dat de samenwerking in het team net zo belangrijk is. Is hij en het eerste weer in staat de overwinningen van de laatste speeldagen te continueren?

Hallo Sietse, hoe is het momenteel met je?
Hoi Pierre, met mij gaat het goed!

Voel je je goed bij de club?
Ja voel me zeker thuis. Ik ben vanaf het begin van het seizoen goed ontvangen door iedereen en nu het zo goed gaat bij ODIN is de sfeer ook goed.

Wat een goede overwinning weer afgelopen zaterdag uit tegen DOVO/0-4. Het leek makkelijk te gaan.
Dat leek inderdaad zo. Vond dat we het toch niet makkelijk hadden in de eerste helft ondanks dat zij met 10 man speelden. We kwamen natuurlijk wel zelf snel op de 0-1, alleen hadden zij daarna zelf de betere kansen. Toen de rode kaart kwam, dachten we waarschijnlijk dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Toch kwam DOVO er een aantal keer nog gevaarlijk uit en konden we met enig geluk rusten met 0-1. De tweede helft gingen we wel iets beter voetballen en toen al snel de 0-2 viel was de wedstrijd gespeeld en speelden we het goed uit. Uiteindelijk werd het nog 0-4 omdat de ruimtes te groot werden bij hen.

Je bent bezig met je eerste seizoen bij ODIN. Je speelt lekker. Is voldoende uitgekomen wat je voor ogen had bij de overgang van BOL naar ODIN’59?
Eigenlijk gaat het wel boven verwachting. Ik had wel verwacht dat ik het niveau aankon, maar dan moet je je ook maar eerst even in de basis spelen. Het is namelijk toch weer even wennen aan je teamgenoten en aan de club. Toen ik eenmaal mijn eerste doelpunt had gemaakt, ging het ook steeds lekkerder.

Voetbal je lekker op 3e Divisie niveau?
Ja gaat prima. Het is een lekker niveau om op te voetballen en het is vooral leuk dat het zo goed gaat met het team.

Hoe is het voetbal ooit bij jou begonnen, Sietse? Hoe ben je erin gerold?
Ik was altijd al bezig met een bal en mijn ouders merkten dat ik het spelletje ook erg leuk vond. Op 6 jarige leeftijd ben ik begonnen bij CSV BOL, waar ik tot afgelopen seizoen altijd heb gespeeld.Op welke positie speel je het liefst? Waarom?
Het liefst speel ik in de spits. Hier voel ik mij het meest thuis en daar weet ik ook gewoon wat ik kan en wat ik moet doen.

Wie zijn momenteel de voetbalmaten bij ODIN’59 waarmee je het meest optrekt en met wie kun je het in het veld het beste vinden?
Ik kan het met iedereen wel goed vinden bij ODIN. Toch trek ik wel het meeste op met Koen en Bas. Die komen ook uit Langedijk en daar carpool ik altijd mee. In het veld kan ik het het beste vinden met Koen denk ik. Dit komt ook omdat we sinds kleins af aan al met elkaar spelen. Daarbij kan ik het ook steeds beter vinden met Jayson.

Welk systeem is volgens jou het best uitvoerbaar in het algemeen (en met jou in de opstelling erbij?). En wat gaat goed en wat kan nog beter wat betreft de uitvoering van jullie team?
Ik heb voorheen altijd in een 4-3-3 formatie gespeeld. Toen ik bij ODIN kwam wist ik dat ze daar 5-2-3 speelden. Dit maakt voor mij niet zo veel uit omdat het mijn rol in het veld niet zo zeer verandert. In deze formatie is Odin ook het sterkst omdat we zo verdedigend weinig weggeven maar toch wel veel kansen creëren.

Standaardvraag: Waarin ben je als voetballer goed en wat kan/moet nog beter?
Ik denk dat ik redelijk balvast ben en aardig snel ben voor mijn lengte. Daarbij scoor ik makkelijk. Mijn verbeterpunt is duidelijk mijn rechterbeen en soms moet ik nog iets sterker/slimmer in duels worden.

Denk je je op termijn nog steeds OK bij de club te voelen en wat zou ODIN’59 als club/vereniging volgens jou kunnen verbeteren?
Dat denk ik wel ja. Ik heb het naar mijn zin bij ODIN omdat alles gewoon goed geregeld is en de sfeer ook prima is. Iedereen is het natuurlijk wel over eens dat het kunstgras van slechte kwaliteit is. Daarbij kan de tribune ook wel opgeknapt/uitgebreid worden.

Hoogtepunt tot nu toe in de voetballerij?
Dat is wel het kampioenschap 2 jaar geleden bij BOL. Daarbij scoorde ik zelf de winnende treffer in de 97ste minuut dus dat maakte het nog specialer.

Dieptepunt?
De beslissingswedstrijd 3 jaar geleden tegen WVHEDW. We werden kampioen op doelsaldo, alleen telde dat toen niet. Vervolgens moesten we een beslissingswedstrijd spelen en verloren we in de 122ste minuut met 1-2. We werden dus geen kampioen en uiteindelijk werden we ook uitgeschakeld in de nacompetitie.

Bij welke clubs heb je gevoetbald en welke trainers heb jij eerder gehad? En een beetje ‘riskante’ vraag: van wie heb je het meeste geleerd?
Voor ODIN heb ik alleen bij BOL gespeeld en daar heb ik 2 trainers gehad. Dit waren Jorgen Heurter en Bart Hoogland. Dit zijn goede trainers die er altijd voor hebben gezorgd dat er een echt team stond dus ze hebben beiden wat bijgedragen.

Wie is op het hoogste podium je voorbeeld als speler?
En welke club spreekt je het meest aan?
Het ligt misschien voor de hand, maar Messi is toch wel de grootste speler in de voetballerij. Het is geen voorbeeld voor mij, maar ik kan wel van hem genieten. Ik ben zelf voor Ajax en daar kan ik echt genieten van Ziyech.

Wie zijn je beste supporters?
Dat zijn mijn ouders.

Wat zijn verder je ambities nu of in de toekomst op voetbalgebied, privé of qua beroepscarrière?
Ik wil graag met ODIN nog een mooi seizoen draaien en nacompetitie halen. Dat zou een enorme stunt zijn. Voor mijzelf is het lekker als ik nog een aantal doelpunten kan maken zodat ik het team kan helpen. Ik hoop voor nu dat ik kan afstuderen en zodoende in februari kan starten met een studie aan de Universiteit van Utrecht. Ik weet nog niet helemaal precies wat ik later wil worden, maar ik zou wel bijvoorbeeld bij de KNVB of een BVO willen werken.

Je hebt er momenteel in de competitie 13 ingelegd en staat tweede achter Rik Impens van Hoek (14 doelpunten). Is het een ambitie om nummer 1 op de topscorerslijst te worden en hebben we kans op het behalen van de 2e Periode-titel?
Het is natuurlijk leuk om nummer 1 te worden op de topscorerslijst. Toch hou ik me er niet echt mee bezig. Ik probeer gewoon elke wedstrijd mijn best te doen en zo het team te helpen. Ik denk wel dat we een reële kans maken op de 2e Periode-titel. Daar moeten we ook wel voor gaan.

Als ik zo langs de lijn sta merk ik dat je erg geliefd bent bij de ODIN’59-supporters.
Blijf je volgend seizoen bij ODIN’59??
Op dit moment heb ik het altijd nog erg naar mijn zin bij ODIN. Er is wel concrete interesse van clubs, maar daar moet ik nog even goed over nadenken.

++Even nog wat andere vragen, als je het goed vindt?
*Ik ben in het veld op mijn best als…... ik doelpunten kan maken.
*Ik ben buiten het veld op mijn best als… ik met vrienden ben.
*Mijn vrienden kennen me als…. een gezellige jongen die van een dolletje houdt.

C.V’.
Naam: Sietse Brandsma
Bijnaam: Teer (omdat ik veel koffie drink)
Geboren wanneer en waar? In Broek op Langedijk op 19 november 1996.
Broers/zussen?: 1 broer, speelt ook selectie bij CSV BOL.
Beroep/studie?: Ik studeer Sport Management & Ondernemen aan de HVA. Ik loop nu mijn afstudeerstage bij ING op de afdeling Sportsponsoring. Ik hoop na deze week klaar te zijn en dan ben ik afgestudeerd. Vervolgens ga ik nog een master doen in Utrecht.
Verkering?: Nee
Gewicht: 88 kg.
Links of rechtsbenig: Links
Lengte?: 1.95m
Lievelingseten als kind: Pannenkoeken
Lievelingseten nu? Kapsalon
Eerdere clubs: CSV BOL
Merk voetbalschoen: Nike
Lievelingskleur: Lichtblauw
Welke muziek vind je goed?: Alles wel, behalve hardcore, of hardstyle, daar hou ik helemaal niet van.
Wat was voor jou een goed boek dat je hebt gelezen en wat is de beste film die je hebt gezien?: Het boek Zlatan en beste film: 22 July.
Levensmotto? Heb ik niet.

*Sietse, bedankt voor het beantwoorden van de vragen. En….. succes komende speeldag tegen ONS Sneek en verder bij ODIN’59!

Auteur: Pierre Cremers/ODIN’59 redactie.


(Foto's: Hans Willemse)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!