SELECTIENIEUWS | vleugelspitsen verlengen bij ODIN’59 - ODIN'59

SELECTIENIEUWS | vleugelspitsen verlengen bij ODIN’59

SELECTIENIEUWS | vleugelspitsen verlengen bij ODIN’59

3 maart 2020 20:45


Opnieuw kunnen we u mooi nieuws brengen over de samenstelling van de ODIN'59 selectie.
De TC van ODIN’59 heeft voor seizoen 2020-2021 overeenstemming bereikt met Ahmed al Mahdi en Jayson Halman.
Beide vleugelspitsen zijn dus ook volgend seizoen te bewonderen bij ODIN’59.

Ahmed al Mahdi die aan zijn vierde seizoen in Heemskerk begint, kwam in 2017 naar ODIN’59 vanuit het Groningse Haren waar hij voetbalde bij Be Quick 1887. Vanwege zijn studie verhuisde Ahmed destijds naar de randstad en vond in ODIN’59 een leuke vereniging waar hij zich al snel in de basis wist te spelen. Met 10 competitietreffers werd hij in zijn eerste seizoen topscorer van de geelhemden.  

Zijn tweede seizoen kende naast hoogtepunten helaas aan het eind van het seizoen ook een grote tegenslag. Legendarisch was zijn treffer in de tweede ronde van de KNVB Beker in stadion “De Oude Meerdijk” van de profs van FC Emmen. Vlak voor rust schoot hij op aangeven van Ron Scheffer de gelijkmaker in de touwen en leidde daarmee een historische zege in. 

Op 16 februari 2019 speelde Ahmed zijn tot dan toe voorlopig laatste wedstrijd waarin hij tegen de latere kampioen Noordwijk geblesseerd uitviel. Wat volgde was een lang traject van revalideren, er was zelfs een operatie nodig om de rappe spits weer wedstrijdfit te krijgen. Op 30 november 2019 was er dan eindelijk, na ruim 9 maanden de langverwachte rentree in het eerste. Sinds zijn rentree staat de teller voor Ahmed dit seizoen al weer op 4 competitietreffers. 


Jayson Halman begint deze zomer aan zijn tweede seizoen bij de Gele Leeuwen. In de daaraan voorgaande twee seizoenen bij Rijnsburgse Boys kwam hij nauwelijks in actie wat hem in 2019 deed besluiten over te stappen naar ODIN’59 waar hij al snel in de voorbereiding een basisplaats af wist te dwingen. Van de 21 gespeelde wedstrijden stond Jayson 20 keer in de basis, hij ontbrak alleen afgelopen zaterdag vanwege een lichte blessure, in de basiself.   

Al eerder dit seizoen gaf Jayson aan zich goed te voelen bij ODIN’59, hij ervaart de ontvangst  door de supporters en het team als warm en welkom. En dat werpt dit seizoen zeker zijn vruchten af. De vleugelspits scoorde zelf al 6 keer en gaf daarnaast ook al een aantal goede assists waaruit gescoord werd. 

Zijn meest in het oog springende doelpunt komt uit de wedstrijd ONS Sneek - ODIN’59 waarin Jayson de bal op eigen helft onderschept, een sprint van 70 meter inzet, elke tegenstander passeert alsof hij op de brommer zit en alleen voor de doelman de bal in de goal schiet. 

Ook volgend seizoen kunnen we op sportpark Assumburg dus genieten van het uitstekende voetbal van onze supersnelle spitsen die ook een prima neusje voor de goal hebben.

Foto's: Hans Willemse

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!