UPDATE 4 april | Huisvredebreuk en vandalisme

UPDATE 4 april | Huisvredebreuk en vandalisme

4 april 2020 18:00


Kleedkamers en gangen onder water, glasscherven op het veld, losgerukte doeltjes op het veld, gaten in doelnetten en vernielingen aan toegangsdeuren. Een trainer (niet van ODIN ’59) die meent met zijn “talentjes” met z’n eigen oefenmaterialen te kunnen trainen op ons veld.
Zo maar een greep uit hetgene we de afgelopen weken op ons complex hebben aangetroffen.

Glas_op_het_veld.jpg

(04-04-'20) - Huisvredebreuk en vandalisme

Kleedkamers en gangen onder water, glasscherven op het veld, losgerukte doeltjes op het veld, gaten in doelnetten en vernielingen aan toegangsdeuren. Een trainer (niet van ODIN ’59) die meent met zijn “talentjes” met z’n eigen oefenmaterialen te kunnen trainen op ons veld. Verboden_te_voetballen.jpg

Zo maar een greep uit hetgene we de afgelopen weken op ons complex hebben aangetroffen.

Het moet toch voor iedereen duidelijk zijn dat het sportpark gesloten is en het verboden is het park te betreden. Het toegangshek is op slot en ook zijn alle gebouwen afgesloten.

Minimaal vier keer per dag wordt er door vrijwilligers een controlerondje op het park gedaan om te kijken of de regels nageleefd worden. Zijn er mensen op het veld, dan vluchten ze alle kanten op en verdwijnen of worden verzocht het park te verlaten.

Wat echter wel bijzonder is, het hek en de kleedkamers zijn op slot en toch komen ze soms via het hek binnen en komen ook in de kleedkamers. Het kan niet anders dan dat er mensen, waaronder kinderen, zijn die met een sleutel binnen komen! Hoe kan dat gebeuren?

Vernielzucht.jpg

De afgelopen dagen hebben we bij de politie aangifte gedaan van huisvredebreuk en vandalisme. Mochten we ontdekken dat er leden van de vereniging bij betrokken zijn, dan zal dat consequenties hebben voor het lidmaatschap!

 

 

 

 

(17-03-'20) - Ons sportpark is gesloten

Daarmee zeggen wij niets nieuws, maar wat niet iedereen weet is dat dat ook echt betekent dat er niet gesport mag worden op de velden!

Afgelopen maandag zagen we zo een twintig kinderen op de ODIN-velden voetballen. We vroegen ons af hoe daar mee om te gaan. 

Je hoeft niet naar school, het is lekker weer en de velden zijn om de hoek. Logisch dat je dan denkt “Ik ga daar lekker met mijn vriendjes voetballen”. Soms staat het hek open, omdat de medewerkers van de gemeente bezig zijn met onderhoud, vaak zit het hek op slot en klimmen de voetballertjes over het hek. Het mag niet, maar we begrijpen dat het voor kinderen aantrekkelijk is om op een echt veld te gaan voetballen. Maar het mag niet!

Laat duidelijk zijn, we hebben met elkaar de verantwoordelijkheid, om ervoor te zorgen dat het coronavirus een halt wordt toegeroepen. We vragen de ouders dan ook erop toe te zien dat hun kinderen niet op ons complex gaan voetballen.

We hebben ook de gemeente op de hoogte gesteld van onze zorgen en gevraagd of zij, als eigenaar van de velden, er ook op willen toezien dat het park afgesloten blijft en eventueel toezicht willen houden op de naleving van het verbod de velden te betreden.

 

Vandaag ontvingen we onderstaand bericht.

==================================================================================

Boete lonkt voor clubs die sporters nog toegang geven tot terrein

dinsdag 17 maart 2020

Clubs die groepen sporters gewoon laten spelen op hun terrein, terwijl ze eigenlijk gesloten horen te zijn, riskeren een forse boete.

Auteur: Nino Stuivenberg 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het is inmiddels bekend dat alle sportclubs tot en met 6 april gesloten dienen te blijven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wie zich niet aan die maatregel houdt, riskeert een straf. Voetbalclub DVOL uit Lent (gemeente Nijmegen) is een van de clubs die al door een gemeente op de vingers getikt is, meldt De Gelderlander.

Extra slot
Bij DVOL verzamelden maandagmiddag zo'n honderd jongeren zich voor een potje voetbal. Dat is nu verboden, gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus. De club vermoedt dat een speler de sleutel tot het sportpark bemachtigd heeft via een trainer. De voorzitter van DVOL heeft de gemeentelijke handhaving moeten inseinen om de voetballers van het sportpark te verdrijven. Er gaat nu een extra slot op de toegangspoort om dit soort situaties voortaan te voorkomen. De club heeft bovendien een extra beroep gedaan op de spelers om het sportpark echt niet meer te betreden.


Voorlopig hebben de handhavers alleen gewaarschuwd en zijn er nog geen boetes uitgedeeld. Bij een herhaaldelijke overtreding komt die er wel: dan krijgt DVOL een boete van 5.000 euro per overtreding. De boete gaat namelijk niet naar mensen die aan het sporten zijn, maar naar de eigenaar van het terrein.(16-03-'20) - Sportpark gesloten.
In lijn met de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd, gaat ons sportpark tot en met 6 april (inmiddels opgerekt tot 28 april red.) dicht.

De KNVB heeft alle wedstrijden voor de rest van het seizoen van het programma gehaald, er wordt dus niet gevoetbald. Ook is het park gesloten voor trainingen.
De jeugdtoernooien die gepland stonden voor 29 maart en 5 april gaan eveneens niet door.

Zodra er meer informatie komt, wordt u via de site geïnformeerd. Dus niet naar het park, maar wel regelmatig de site bezoeken.


(14-03-'20) - Bijzondere Ledenvergadering gaat a.s. maandagavond niet door.
Gezien alle maatregelen en adviezen rondom het coronavirus heeft het bestuur besloten de Bijzondere Ledenvergadering die voor a.s. maandag gepland stond uit te stellen tot een later moment in het seizoen.

In de loop van de volgende week volgt er meer informatie hoe om te gaan met de corona-adviezen en wat de consequenties zijn van het niet doorgaan van de Ledenvergadering

(12-03-'20) - Sportpark tot en met maandag gesloten.
Gezien het feit dat alle voetbalwedstrijden in de maand maart uit het programma zijn gehaald i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus is ons sportpark de komende dagen gesloten, er kan dus niet getraind worden.

Bestuur ODIN ‘59Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!