Selectienieuws | TC haalt extra aanvallende versterking naar Assumburg

17 mei 2021 21:30


ODIN’59 heeft zich op zoek naar de laatste nog in te vullen posities versterkt met aanvaller Clifton Gorissen (28).
De TC haalt met Gorissen een speler binnen met ervaring op Derde Divisie en Hoofdklasse niveau.
De vleugelspits komt over van de Hoornse eersteklasser Zwaluwen’30.

Clifton_Gorissen_7312.jpg

Archieffoto Hans Willemse:

Clifton Gorissen (toen nog ASV De Dijk) in duel met Jim Hulleman en Barry van Dijk.

Clifton Gorissen speelde in de jeugd bij Wit Geel Wit, een club die in 2009 opging in de fusieclub FC Den Helder. Gorissen was al eerder overgetapt naar FC Den Helder. Bij de Helderse derdeklasser groeide Clifton door en mocht hij zich in 2014/2015 melden bij de hoofdmacht. Mede dankzij zijn tien competitietreffers, slaagde FC Den Helder erin het kampioenschap en promotie naar de Tweede klasse te behalen. In zijn tweede seizoen in het eerste speelde Clifton zichzelf in de kijker bij Hoofdklasser Hollandia. 

Clifton_Gorissen_02.jpgIn het eerste seizoen liet hij zich direct gelden en werd hij met twaalf treffers topscorer bij de Hoornse Club. Een lastige blessure hield Clifton lange tijd aan de kant. Hij overweegde zelfs een moment te stoppen met voetbal maar hij herstelde goed en na twee jaar Hollandia maakte Gorissen de overstap naar Derde Divisionist ASV De Dijk om een jaar later weer terug te keren naar Den Helder. Hij sloot zich in 2019 aan bij HCSC en scoorde in het door Corona vroegtijdig beëindigde seizoen maar liefst achttien keer voor de derdeklasser. 

Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar eersteklasser Zwaluwen’30 en vanaf komend seizoen is hij dus actief bij ODIN’59.   

Clifton_Gorissen_PHOTO-2021-05-14-15-05-26.jpg
De aanvaller die in zijn jeugd vaak de degens kruiste met de jeugd van ODIN’59 en als speler van ASV De Dijk eenmaal in actie kwam tegen onze hoofdmacht ziet in de overstap naar Heemskerk een mooie nieuwe stap in zijn carrière. “Omdat het me een goeie stabiel club lijkt die op een leuk niveau speelt in de Derde Divisie.” Clifton Gorissen houdt een goed gevoel over van een ontmoeting met de nieuwe ODIN’59 trainer Alex Geernaert, “We hebben een goed gesprek gehad en ik was wel gemotiveerd om die uitdaging aan te gaan.”

 

Clifton_Gorissen_PHOTO-2021-05-13-21-31-30.jpeg

Clifton werkt in het dagelijks leven bij een van de oudste militaire onderdelen van de huidige Nederlandse krijgsmacht, het Korps Mariniers en is gestationeerd in zijn woonplaats Den Helder. Het voetbaldier volgde vanuit de Marinestad uiteraard de verrichtingen van ODIN’59. “Ik heb voorheen gezien dat ODIN’59 wel redelijk meedraaide in de Derde Divisie dus ik verwacht dit seizoen ook dat we gewoon mee zullen draaien en hopelijk bovenin mee zullen blijven doen om dan misschien een stap hoger te gaan. Dat zou wel mooi zijn.”

Als zijn specialiteiten noemt Clifton zijn snelheid, het maken van goals, zijn dreiging en het opzetten van een aanval. Echte minpunten ziet hij niet, wel een verbeterpunt: “Het koppen kan wel wat beter.”

We heten Clifton van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes het komend seizoen bij de selectie van ODIN ’59

Foto's: aangeleverd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!