Voetbalsteungezin gezocht voor broers van 12 en 9 jaar

25 mei 2021 11:45


Buurtgezinnen koppelt gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. ODIN '59 is een maatschappelijk betrokken voetbalvereniging en ondersteunt de organisatie Buurtgezinnen in haar motto ‘Opvoeden doen we samen’. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Een moeder uit Heemskerk, gunt haar zonen van 12 en 9 jaar een actief, fijn en rustig steungezin, waar zij zichzelf kunnen zijn en aandacht krijgen, omdat de moeder een aantal jaar geleden een dubbele hersenbloeding heeft gehad.

Na een lang en intensief revalidatieproces, kan de moeder zelfstandig wonen met haar kinderen met extra ondersteuning van buitenaf. Sinds de hersenbloeding, is ze dagelijks snel moe en heeft ze moeite met drukte/prikkelverwerking.

De moeder van de jongens is een warme open en communicatief sterke vrouw. De wil is er om alles voor haar zoons te doen en te betekenen, maar door de hersenbloeding is dat lastig en voelt ze zich soms machteloos. Ze hebben weinig tot geen mensen in de buurt om op terug te vallen, waardoor zij als gezin een teruggetrokken bestaan leven.

De jongen van 12 jaar is sociaal, heeft humor, is open en is gek op handbal, voetbal, en mag graag vissen.

De jongen van 9 jaar is een ‘ketelbinkie’ en een kleine ontdekkingsreiziger, die graag buiten speelt en naar zijn voetbalclub gaat. Hij is actief, praat graag, wil graag timmeren, verven en andere ‘doe-dingen’ doen.


Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • Waar de jongens eens per twee a drie weken op de zaterdag opgevangen kunnen worden, begin- en eindtijd in overleg.
  • Dat actief is en graag een potje voetbalt of een hengeltje uit gooit.
  • Dat het leuk vindt om buiten te zijn om er op-uit te gaan.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!