Selectienieuws | Op laatste dag van overschrijvingen legt ODIN’59 toch nog versterking vast

3 september 2021 9:00


Vlak voor het sluiten van de markt heeft ODIN’59 een overeenkomst gesloten met de clubloze centrale verdediger Kick Groot. Groot stond 3 jaar onder contract bij Telstar maar zijn aflopende contract werd niet verlengd waardoor hij transfervrij over kon worden geschreven naar ODIN’59.
De kleinzoon van oud-Ajacied Cees Groot kwam het afgelopen voorjaar terug van een zware blessure en kon aan het eind van het seizoen toch nog wat minuten maken in Velsen-Zuid.
Dit seizoen sluit hij dus aan bij de hoofdmacht van ODIN'59.

Kick_Groot_IMG_3644.jpeg
Foto: Jaap van Aanholt


De voetbalcarrière van Kick Groot (23 jaar) begon in de jeugd van ZVV Zaandijk en kreeg een vervolg bij KFC. In Koog aan de Zaan speelde hij zich al in zijn eerste jaar in de kijker van de jeugdscouts van AZ en werd hij in 2009 opgenomen in de AZ jeugdopleiding. In 2016-2017, het kampioenseizoen in de 2e Divisie, debuteerde Kick bij Jong AZ en op 25 augustus 2017 maakte hij zijn debuut in de Keukenkampioen Divisie in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij kwam in 2017-2018 tot 12 wedstrijden bij Jong AZ.

In de zomer van 2018 vertrok hij van AZ naar Telstar waar hij weinig aan spelen toekwam. In september 2019 belandde Kick in de lappenmand en blessures hielden hem anderhalf jaar aan de kant. 20 April 2021 mocht hij na een lange revalidatie zijn eerste minuten weer maken maar zijn contract bij Telstar werd niet verlengd. Op zoek naar een nieuwe club kwam hij dus uiteindelijk terecht bij ODIN’59 waar hij hoopt weer het plezier terug te vinden in het voetbal. 

De overstap kwam deze week in een stroomversnelling terecht en er werd snel geschakeld. “Ik heb maandag een keer meegetraind en ik moet zeggen in de eerste training kreeg ik wel meteen een goeie indruk. Allemaal leuke gasten, het niveau is goed, een goeie trainer die er bovenop zit en die graag wat wil bereiken. Gaan voor het hoogst haalbare, alles uit de groep halen en dan zullen we wel zien waar we eindigen.”    

Kick verwacht dat hij van waarde kan zijn voor ODIN’59, “Ik ben een voetballende centrale verdediger die met wat ervaring toch wel wat kan toevoegen bij ODIN’59. Ik ben altijd heel positief. Ik heb wat pech gehad met blessures, maar ik heb er zin in om het maximale eruit te halen zoals ik dat altijd doe, overal waar ik ben. Dus ik sta er heel positief in en we gaan er gewoon wat moois van maken.”

Naast zijn voetbalcarrière heeft Kick ook een opleiding op het MBO afgerond en start binnenkort als personal trainer. Over de overstap naar ODIN’59 is de enthousiaste Zaankanter duidelijk: “Hartstikke leuk, ik heb er zin in, we gaan er wat leuks van maken.”  

We heten Kick van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes bij de selectie van ODIN’59.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!