In memoriam Cock Bruggenkamp

In memoriam Cock Bruggenkamp

31 december 2021 18:00


Op oudejaarsdag bereikte ons het droeve bericht dat Cock Bruggenkamp eerste kerstdag is overleden.
Een paar dagen daarvoor had de voorzitter tijdens de digitale ledenvergadering Cock nog genoemd, hij was in 2021 namelijk 60 jaar lid van ODIN ’59. Hij was het tweede lid van ODIN ’59 die die mijlpaal bereikte. I.v.m. de bijzondere (corona-)periode werd de bijpassende huldiging uitgesteld tot een later moment. Helaas heeft het zo ver niet mogen komen.

Cock werd in 1961 lid en is zijn hele leven de club trouw gebleven. Nadat hij alle jeugdelftallen had doorlopen, kwam hij in 1968, op 20-jarige leeftijd, bij de selectie. In de negen jaar die hij in het eerste team speelde maakte hij twee kampioenschappen mee en een degradatie.
Daarna heeft hij nog jaren in lagere teams z’n wekelijkse partijtje meegeblazen.

Hoewel hij zich niet, in tegenstelling tot zijn vader Dirk, die 16 jaar voorzitter is geweest, geroepen voelde bestuurlijk actief te worden bij de club, besloot hij in 1990 zich toch in te zetten voor de jeugd. Samen met Daan Nooteboom wilde hij meer vorm geven aan de organisatie bij de jeugd, Daan als bestuurslid Jeugd en Cock als z’n maatje in de organisatie. Na drie jaar gaven zij het stokje over.

Na het stoppen met voetballen bleef Cock lid van ODIN ’59 en was trouw bezoeker van de thuiswedstrijden, ODIN ’59 was uiteindelijk de club waar hij zich thuis voelde.

Graag mocht hij met z’n vaste vrienden na afloop nog een uurtje in de kantine blijven hangen om nog even gezellig na te praten en zich bij te laten praten hoe het met de vereniging ging. Hij bleef daarin geïnteresseerd.

Wij wensen z’n vrouw Yvonne, Martin en Mariëlle, Sandra en Jeroen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Maandag 3 januari van 19.00 uur tot 19.45 uur is er, in het uitvaartcentrum van IJmond Uitvaartverzorging, Laan van Assumburg 95A in Heemskerk, gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren. 

Bestuur ODIN ‘59

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!