Voorbeschouwing ODIN’59 – SDV Barneveld, zaterdag 14 september 2013.

11 september 2013 19:15


SDV Barneveld nieuw in de hoofdklasse A.

De eerste thuiswedstrijd op sportpark Assumburg treft ODIN’59 een nieuwkomer in de zaterdag hoofdklasse A. SDV Barneveld werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse A met 56 punten uit 26 wedstrijden. Daarin werd 80 keer het net gevonden en de defensie liet slechts 25 tegentreffers toe.

Eindverantwoordelijke was toen hoofdtrainer Dick Schreuder. Na deze verdiende promotie stopte Schreuder zijn werkzaamheden bij Barneveld en pakte de kans om in Engeland bij Barnet als veldtrainer aan de slag te gaan. Edgar Davids, afgelopen seizoen nog actief als speler en manager, is hoofdverantwoordelijke bij Barnet. Voormalig AGOVV coach Hans van Arum werd bereid gevonden om het stokje van Dick Schreuder over te nemen en is dus de nieuwe trainer van de kersverse hoofdklasser. De 40 jarige Van Arum speelde zijn hele jeugd bij Barneveld. Op 22 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als prof. bij Vitesse. Later was Van Arum nog actief bij Willem II, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Als trainer werkte hij bij Sparta Nijkerk, AGOVV en de Amerikaanse club Houston Dutch Lions. De eerste wedstrijd in de hoofdklasse A kon SDV Barneveld nog geen punten bijschrijven. Thuis op sportpark Norschoten werd een kleine 0-1 nederlaag geleden tegen Sparta Nijkerk.

Vreugde bij ODIN'59 tijdens de bekerwedstrijd tegen Stormvogels 31 augustus 2013

Vorige week, na de Heemskerkse feestweek, won ODIN’59 de openingswedstrijd van het seizoen tegen het ambitieuze A.f.c. Ajax. Door de verdiende 0-1 zege op de Toekomst werden de eerste 3 punten van het prille seizoen gepakt. Vorig seizoen gingen de Heemskerkers de eerste 3 wedstrijden van de competitie nog onderuit. Van Sportlust (1-2), Ter Leede (2-0) en van ARC (1-2) werd toen verloren. Dit seizoen is het in ieder geval geen valse start. De selectie van trainer Mark Evers is er op gebrand dit uitstekende begin een goed vervolg te geven. En SDV Barneveld wil haar tweede duel niet weer verliezen, maar laten zien een hoofdklasse waardige promovendus te zijn.

Het zal dus een boeiende confrontatie worden tussen de Heemskerkers en de mannen uit Barneveld.

 De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. van Beek met assistentie van G. Marees en S. Kolkman.

 Faruk Yurdakan, de man van de enige en winnende treffer tegen Ajax 7 september 2013

Balsponsor:  MOBY DESIGN Alkmaar

Effie van de week: Stijn Kort

De 19 jarige Amin Ouass in duel met de defensie van 't Harde tijdens het gewonnen toernooi te Hierden 10 augustus 2013

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!