ODIN’59 strandt in bekertoernooi. Hollandia benut de kansen.

30 januari 2013 17:15

ODIN’59 is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken in het toernooi om de districtsbeker van de KNVB West 1. De equipe van trainer Mark Evers ging in de vierde ronde met 3-0 onderuit tegen zondagtopklasser H.v.v. Hollandia.

DE wind had grote invloed op de wedstrijd

De geflatteerde uitslag deed geen recht aan het spel van ODIN’59. De Heemskerkers hielden zich het eerste bedrijf in Hoorn prima staande onder uiterst belabberde weersomstandigheden en hadden zelfs een uitstekende kans op de openingstreffer via Ogur Kaya. Na dik 20 minuten vuurde Kaya, alleen voor keeper Bosma,  de bal echter huizehoog over de lat. In de slotfase voor rust viel pas het eerste doelpunt uit een standaardsituatie. Een directe vrije trap werd door Ivo Sebastiaan de Heus met precisie over de Heemskerkse muur getild en eindigde buiten het bereik van Barry van Dijk tussen de palen, 1-0.

Ogur Kaya grote kansFrits Kramer

Vlak na rust was Frits Kramer dreigend voor het doel van Hollandia en daarmee dicht bij de gelijkmaker. Toen die niet viel verdubbelde Kalvin Robert, aan de andere kant, de marge voor de thuisploeg met een treffer via de binnenkant paal, 2-0. Dit was een kleine 10 minuten na rust. ODIN’59 creëerde het tweede bedrijf echter te weinig om een serieuze gooi te doen op de aansluiting. Rik Stals was nog wel dreigend na een prima voorzet van de ingevallen Denzel Meijer, maar zijn poging rolde voorlangs.

Denzel MeijerRik Stals

Enkele tellen voor het eindsignaal van scheidsrechter Raymond Both gaf de laatste treffer van invaller Patrick Krop een vertekend beeld mee van het beperkte krachtsverschil tussen beide bekeropponenten. Ogur Kaya gaf een terugspeelbal pardoes in de loop mee aan Krop die het cadeautje attent verzilverde, 3-0.

Basiself ODIN’59: van Dijk, Hols, Koops, van ’t Hof, Cremers, Kramer, Kaya, Bronkhorst, Stals, Goyers, Eijspaart.

Basiself Hollandia: Bosma, Schutz, Piek, Vriend, Bisecco, de Heus, Huitema, Boots, Robert, El Abdouni, Homan.