Transfernieuws | "Het is natuurlijk gekkenwerk, maar er staat weer een elftal"

Transfernieuws | "Het is natuurlijk gekkenwerk, maar er staat weer een elftal"

16 juni 2022 0:00

Henny Beijer

Na het tussentijdse afhaken om allerlei redenen van meerdere spelers gedurende het afgelopen seizoen, nemen deze zomer nog eens 12 selectiespelers afscheid van Sportpark Assumburg. Direct na de degradatie uit de 3e Divisie lieten vaste waarden als Thom de Vries, Sem van Amersfoort en Lefteris Grammenidis weten te vertrekken. Ook Nick Burger en Michael Lanting verlaten de club: zij gaven echter al eerder aan bezig te zijn aan hun laatste seizoen voor de geelhemden.

Zo stond Richard Plug, amper twee weken geleden aangetrokken als hoofdtrainer, voor de uitdagende taak – met de naderende transferdeadline als onverbiddelijk ijkpunt – nog even een bijna compleet nieuw hoofdklassewaardig elftal bij elkaar te scouten. In de erfenis kreeg hij dan wel de namen van vier talenten mee die al door zijn voorganger Alex Geernaert waren benaderd waaronder de door hem getipte Danyl Plasmeijer. De andere nieuwkomers benaderde hij zelf.

Plug organiseerde dinsdagavond een kick-off meeting voor zijn selectie: „Dat was best leuk, al die jonge gasten, frisse koppies, eager. Want dat staat vast, we hebben een heel jong team straks, de meesten zijn tussen twintig en 24 jaar.” Dat tempert wellicht de verwachtingen? „Het kan ons weleens opbreken mede op basis van ervaring en we zullen vast wel met dompers te maken krijgen. Maar het is ook gewoon wel leuk. Er zit veel snelheid en frisheid bij de nieuwkomers en ik denk dat er een aantal best kan verrassen. Daarnaast krijgen vanuit de jeugd Twan van Tunen, Gianluca Muller en Maurice Blokzijl de kans om zichzelf te laten zien en wil ik Stef Halbersma en Frits Kramer belonen voor hun loyaliteit aan de club in de laatste zware weken. Zeven jaar geleden stapte ik ook in een elftal waar 9 mensen vertrokken maar toen had ik met Ron, Milo, Barry en Eelke een geweldige ervaren as nu is dat niet zo. Het vraagt daarom andere vaardigheden van ons als staf maar ook van de ODIN'59 supporters wellicht een stuk geduld. We gaan kijken of we een leuk team kunnen smeden."  

Plug baalt ervan dat, nadat de stofwolken van de degradatie waren opgetrokken, ineens nog verschillende spelers die eerst zouden blijven, alsnog besloten weg te gaan: „Waaronder ervaren krachten Van Amersfoort en De Vries, die ik heel graag in de ploeg had gehouden en ze ook deelgenoot had gemaakt van mijn plannen maar zij besloten om toch last minute naar DEM te gaan. Zonde. Maar ook een speler als Daliel Afouzar van AFC'34 die ik nadat hij al had aangegeven te komen, nog twee keer ben wezen bekijken in mijn vrije tijd. Het ene moment bedankt hij je nog dat je hem nummer 10 toeschuift om vervolgens een paar uur later gewoon te zeggen ik kom niet. Ik ben daar dan denk ik te ouderwets in, maar goed, gelukkig heb ik zoveel ervaring inmiddels dat ik wel verrast ben maar me nooit helemaal laat verrassen. Ik ben er tot de laatste minuut mee bezig, heb dagelijks al uren zitten bellen terwijl ik nog niet eens in dienst was. Het is natuurlijk gekkenwerk, binnen zo’n korte tijd maar er staat weer een elftal. En wie weet zijn er nog spelers die na de deadline nog mogen overstappen. Dat kan bijvoorbeeld contractspelers gebeuren, die alsnog buiten de boot vallen. Ik hoop dat daar een ervaren verdedigende middenvelder tussen zit, want die mis ik sowieso nog.”

"Maar nu eerst vakantie want dit was echt een hell of a job en het was zo lekker rustig de laatste maanden hahaha."

Nieuw: Richard Plug (trainer), Daan Buurman en Sven Deen (Hollandia), Martin Campbell (Zuidvogels), Ayrton Dol (Velsen), Taye Lee (Kon. HFC O21), Amin Nasri (Roda JC O21), Danyl Plasmeijer (Fortuna Wormerveer), Hamza Rahaoui (Jong Volendam), Michael Stenvers en Dook de Vries (De Kennemers), Richie Zinga (Huizen) Antoine Vagevuur (LSVV), Ayoub Amr (TOG), Calvin Valente (OSV)

De volgende spelers vertrekken, we danken ze voor hun  inzet en wensen ze veel succes bij hun nieuwe club: Ahmed al Mahdi (Sportlust’46), Sem van Amersfoort en Thom de Vries (DEM), Michael Lanting en Moad Ben Chekh (Hollandia), Milan Koenders en Joey Kooge (AFC’34), Nick Burger (Hollandia T.), Lefteris Grammenidis (DEM zat.), Tom de Groot (SVW’27), Romain de Jong (BOL), Kelvin Oxfoort (onbekend), Sersinio Profijt (Velsen).
Bron: NHD met aanvullingen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!