Voorbeschouwing ODIN’59 – Ajax, voor zaterdag 18 januari 2014.

15 januari 2014 17:00


Waar ODIN’59 zich in het Turkse Belek voorbereidde op de tweede seizoenshelft, had Ajax het trainingskamp opgeslagen in Gran Canaria. Daar oefende de equipe van trainer Bart Logchies ondermeer tegen eersteklasser Velo uit Waterringen. Ajax won het duel met 2-1. Yuri Rose en Daan van Huffel namen de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening. Logchies was bijzonder te spreken over de uitstekende faciliteiten op het Spaanse eiland. Het bleek voor de Amsterdamse oefenmeester al de derde keer dat hij met zijn selectie overwinterde in een warm oord.

                                                              

Ook trainer Mark Evers sprak van een geweldig trainingskamp met zijn ODIN’59 in Turkije. De Heemskerkse selectie heeft veel arbeid kunnen leveren op weg naar het tweede deel van de competitie. Ook in de saamhorigheid en de teambuilding zijn de nodige stappen gemaakt volgens Evers. Op dag 2 van het trainingskamp wist ODIN’59 met 3-1 te winnen van zaterdag hoofdklasser Stedoco. Raymond Kolder, Ogur Kaya en Paul Hazeveld tekende ieder voor een treffer.

Maar nu draait het om de tweede seizoenshelft. Beide ploegen bijten het spits af met de 14e speelronde op het toneel van sportpark Assumburg. De openingswedstrijd van het seizoen in Amsterdam op De Toekomst, baarden de Geelhemden behoorlijk opzien door Ajax toen geen punten te gunnen. Faruk Yurdakan, de huidige topscoorder uit de equipe van Evers, schoot de Heemskerkers, op prima aangeven van Bas Ent, op 7 september 2013 naar een 0-1 zege.

Ajax heeft daarna een prima seizoenshelft gedraaid met als resultaat een klinkende 2e plek in de winterstop met 25 punten uit 13 wedstrijden. Maar op de hielen gezeten door Quick Boys, die eveneens hetzelfde aantal punten heeft verzameld tot nu toe. Met 18 punten en een huidige 5e plek blijft ODIN’59 daardoor ook deze confrontatie met Ajax de underdog. Daarbij komt nog dat de ploeg van trainer Evers in eigen huis pas 2 van de 7 wedstrijden aan het langste eind heeft getrokken.

Ajax wil tegen ODIN’59 haar status bevestigd zien, maar of de Heemskerkers dat toe gaan laten is de prangende vraag, want de mannen van Evers willen voor de derde maal een thuiszege gaan boeken. We zullen zien bij welk team het voorbije trainingskamp de meeste vruchten heeft afgeworpen. Het zal dus een spannende confrontatie worden op sportpark Assumburg tussen het ODIN’59 van Mark Evers en de Ajaxieden onder leiding van Bart Logchies.

 

De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. J. J. van Dongen met assistentie van  J.W. Baas  en W.L. Schuitemaker.

 

ODIN’59 en Ajax  vorig seizoen.

Op  basis van scoringskansen had Ajax op 13 oktober 2012 moeten winnen. Op basis van keeperskwaliteiten had ODIN’59 zeker recht op een puntendeling. Doelman Barry van Dijk ontving dik verdiend de meeste credits voor de 1-1 remise op sportpark de Toekomst. Dennis Kaars schoot na een vlekkeloze combinatie al na 3 minuten de 1-0 tegen de touwen. Maar na een kwartier zette Denzel Meijer de gelijkmaker voor ODIN´59 op het scorebord.

16 Maart 2013 leek Ajax op papier een moeilijk te nemen horde. In de praktijk bleek dat alles mee te vallen want ODIN’59 won op eigen terrein overtuigend met 3-1 van de club die vooraf de overwinning werd toegedicht. Voor verdediger Danny Hols was de zege op de huidige nummer 3 een onverwachte maar dikverdiende traktatie op zijn 21e verjaardag. ODIN’59 strafte Ajax af met Heemskerkse bluf! Ajax kwam nog wel op voorsprong via Kenneth Misa-Danso. Maar Timothy Verwey, Ogur Kaya en Rik Stals zette uiteindelijk orde op zaken.

Balsponsor: Café Dam te Heemskerk

Effie van de week: Jesse Rebel
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!