ODIN’59 verliest van Drachtster Boys.

2 augustus 2014 21:00

Een verdiend gelijkspel leek in de maak toen invaller Bas Nagel in de slotminuten van de oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys heel attent de gelijkmaker binnentikte. Die illusie verdampte echter ver in blessuretijd want keeper Barry van den Brink had de bal niet klemvast waardoor Jan Akkerman alsnog de winst opeiste in naam van de thuisploeg onder leiding van trainer Fred de Boer. ODIN’59 verloor daarmee oefenduel nr. 2 in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

De wedstrijd, die deel uitmaakte van het weekendtrainingskamp in het Friese Sneek, had twee gezichten. Voor rust was ODIN’59 de betere ploeg met enkele grote kansen. Maar na rust bleek Drachtster Boys het meest dreigend en trok daardoor uiteindelijk aan het langste eind. Thom de Vries had de equipe van trainer Mark Evers na 25 minuten aan de openingstreffer kunnen helpen na een prima actie van Bas Ent. Het vizier van De Vries stond echter te hoog afgesteld. In combinatie met wederom De Vries dook Faruk Yurdakan even later alleen op voor keeper Jarno de Jonge, die met het been voorkwam dat Yurdakan raak kon schieten. Ook Cerilio Cijntje (vrije trap, naast geschoten)  en Milo Cremers (van afstand) hadden in de eindfase voor rust mogelijkheden op tastbaar resultaat.

In tegenstelling tot het eerste bedrijf, waarbij Drachtster Boys nauwelijks aan opbouwen toe kwam, werd door de Friese hoofdklasser (zat. Hoofdklasse C) na rust uit een heel ander vaatje getapt. Het resultaat bleef niet lang uit want Jan Pieter Akkerman schoot de thuisploeg een klein kwartier na rust aan de leiding, 1-0. ODIN’59 was even later dichtbij de gelijkmaker via Cijntje, maar de linkerpaal stond een treffer in de weg.

Uitstekend keeperswerk van Nieuwkomer Barry van den Brink (A-jeugd FC Utrecht), met name op een inzet van Bakels, voorkwam een grotere voorsprong voor de Friese opponent.

Uiteindelijk stond Cijntje in de slotfase wel aan de basis van het enige Heemskerkse doelpunt. Zijn inworp werd achterwaarts met het hoofd verlengd door Robin Nijman waarna Bas Nagel heel attent de bal in de korte hoek binnenprikte, 1-1. Het was de Heemskerkers uiteindelijk niet gegund om met een punt terug naar het trainingskamp in Sneek te gaan, want ver in blessuretijd wist Akkerman alsnog de volle winst voor zijn ploeg te pakken. Keeper Van den Brink liet de bal ontsnappen waardoor Akkerman kon binnentikken, 2-1.

Basiself ODIN’59: B. van den Brink, Tol, Hols, Cremers, Scheffer, Ent, S. van Dijk, Cijntje, De Vries, Greuter, Yurdakan.

Basiself  Drachtster Boys: De Jonge, Hamstra, Achuna, Bischop, W. de Jong, S. Hassan, J. de Jong, Bouwer, Wagenaar, Geyk, Stoker.