Nieuwjaarstoespraak 2015

6 januari 2015 13:45


Zaterdag 3 januari jl. heeft onze voorzitter zijn nieuwjaarstoespraak gehouden. Lees hier de volledige tekst.

Goedemiddag allemaal en welkom op deze fantastische nieuwjaarsbijeenkomst. Een traditie is wat mij betreft geboren!

In de aankondiging heeft u kunnen lezen dat de voorzitter een korte nieuwjaarstoespraak zou houden. Want het moet wel gezellig blijven (…) Ik ga u allemaal geruststellen ik houd het kort, maar niet voordat ik nog een keer terugkijk naar 2014 en dan niet verder dan de laatste ledenvergadering. Eerlijk is eerlijk het ridderen van Ab had zo veel impact dat een aantal plichtplegingen hieronder hebben geleden. Als bestuur hebben wij ons dit aangetrokken en daarom gaan we vandaag een en ander rechtzetten. Daarom vraag ik nu in geheel willekeurige volgorde Peter Kloes, Anja Schinkel en Ab Arends naar voren.

Zoals u weet is Peter afgelopen ledenvergadering als secretaris afgetreden. Zijn opvolgster Jacqueline verjaart vandaag en is daarom niet aanwezig. Desalniettemin wil ik stilstaan bij hetgeen Peter voor de club heeft betekent, ik zal ongetwijfeld het een en ander onbedoeld onvermeld laten, maar dat doet niets af aan het feit dat Peter is lid van ODIN ’59 sedert 1968, dat is dus ruim 36 jaar! Hij heeft diverse elftallen doorlopen en trapt sinds dit seizoen een balletje mee met ons eigen Oud Goud, maar Peter bekijkt het spelletje ook als scheidsrechter. Hij is ledenadministrateur geweest, draait zijn bestuursdiensten en is onderhoudsmedewerker op ons complex. Maar bovenal is Peter de afgelopen elf jaar lid geweest van het hoofdbestuur, als secretaris. Hij heeft toegezegd Jacqueline met raad en daad bij te staan in haar functie als secretaris, maar is er wel klaar mee. U moet dit niet misvatten, want hij is klaar met het bestuurswerk, vind je het gek na elf jaar als secretaris in een bestuur te acteren, waarbij je van lieverlee, veiligheidscoördinator erbij ging doen, intensieve contacten met de gemeente m.b.t. subsidie, vrijwilligerswerk en wat al niet meer. Peter is voor mij een voorbeeld zoals hij dat voor ODIN ’59 is, en dan overdrijf ik niet. Ik heb Peter leren kennen als een altijd eerlijke kerel, die zegt waar het op staat, zonder omhaal.

Peter, het bestuur heeft besloten je te benoemen tot ERE LID van HSV ODIN ’59, daarom zou ik ook Marianne willen vragen naar voren te komen voor het in ontvangst nemen van de bloemen.  

Van Peter is het een kleine stap naar Anja Schinkel. Anja heeft sinds aanvang van dit lopende seizoen afscheid genomen van de ledenadministratie. Maar Anja heeft meer gedaan en doet nog steeds heel veel voor ODIN ’59. Even een kleine opsomming van hetgeen zij heeft gedaan, financiën voor de kantine, hulp in de kantine, clubblad De Assumburger rondbezorgen, stadionspeaker en actief binnen de Vrienden van de Selectie als voorzitter. Maar ook het organiseren van klaverjasavonden, het jaarlijkse gala en tal van andere activiteiten waar ODIN bij gedijt. Anja zorgt met veel gevoel voor reuring! Ook jij had nog een passend afscheid van de ledenadministratie tegoed. We nemen gelukkig geen afscheid van Anja als voortrekster binnen de VVS! Anja bedankt!

En als laatste toch nog even Ab. Ere lid, en sinds november geridderd voor het vele vrijwilligerswerk wat je met name voor ODIN ’59 hebt verricht. Lid geworden in 1975, even vijf jaar van het toneel verdwenen om daarna vanaf 1984 onafgebroken lid te zijn. Bij elkaar opgeteld meer dan 35 jaar lid van HSV ODIN ’59! Wat je allemaal hebt gedaan en betekend is al opgetekend door de burgermeester in haar toespraak, dat ga ik zeker niet over doen. Wat ik wel over wil doen is jou oprecht bedanken voor alles wat je voor ODIN hebt betekend en nog steeds doet. Ik hoop je nog vele jaren bij de vereniging te mogen tegenkomen en stel het zeer op prijs dat je mijn klankbord hebt willen zijn en dat nog steeds bent. 

De kracht van een vereniging zit hem in het werk dat door de vele vrijwilligers wordt verricht. Net zoals je hier bij ODIN ’59 met plezier voetbalt op je eigen niveau, is het met het vrijwilligerswerk niet anders, je doet dat waar je je goed bij voelt en het dichtst bij je eigen mogelijkheden liggen. Of je er nu veel of weinig tijd aan besteedt dat maakt niet uit, iedereen draagt op zijn eigen wijze een steentje bij. En dat maakt een vereniging als ODIN ’59 uniek.

 Peter, Anja en Ab zijn wat mij betreft hiervan levende voorbeelden. Ook zij hebben op hun eigen wijze hun bijdrage geleverd. 

En dan nu mijn nieuwjaarstoespraak. Ik ga niet achterom kijken, ODIN ’59 heeft immers de toekomst, als we kijken naar wie er vandaag allemaal aanwezig zijn. Oud spelers, selectiespelers, jeugd, ouders, senioren, de dames van ODIN ’59, ere leden, leden van verdiensten, oud voorzitters en ere voorzitters en zo kan ik nog even doorgaan. Beste mensen van harte welkom!

Een speciaal woord van dank voor de medewerkers van de kantine vandaag, belangeloos staan ze er weer. Natuurlijk vinden ze het gezellig en leuk om te doen, maar toch Bedankt!

En dan de organisatoren van dit Nieuwjaar evenement; Joop en Willem de Vries. Heren mag ik jullie naar voren hebben? Voor ieder een bos bloemen met dankzegging voor de organisatie en laten we hopen dat een traditie geboren is.

De jeugd heeft de toekomst. De helden van nu die in de selectie spelen heb ik local heroes genoemd, zij zijn immers het voorbeeld voor de ODIN jeugd, het mee oplopen het veld op, het ff-ie van de week, dat vergeten ze nooit meer! Maar ooit, ooit willen zij daar lopen met aan hun hand de nieuwe generatie. Goed voorbeeld doet volgen toch?

De aanwas lijkt toe te nemen, de vereniging lijkt van onderaf te groeien zowel in kwantiteit als kwaliteit. Willen we dat volhouden, of moeten we ons schikken naar het aanbod van vrijwilligers en financiële middelen? En hoe willen we omgaan met het toenemende aantal meisjes die hier voetballen? Hoe gaan wij om met onze senioren en onze selectie?

Allemaal vragen waarover wij ons komende maanden als bestuur, als ODIN ’59 moeten buigen. Wilt u meedoen, u bent bij deze van harte uitgenodigd. Want we hebben links en rechts nog wel wat handjes nodig. Het houdt de gemoederen flink bezig.

Kijkend naar ODIN ’59 dan kunnen en mogen wij onze ogen niet sluiten voor de prestaties van onze selectie. Wat deze jongens op dit moment presteren is top, onder de bezielende leiding van hun hoofdtrainer en zijn staf, staan ze momenteel op een mooie tweede plaats in de hoofdklasse, strijden ze nog mee in de bekercompetitie en hebben zij een periodetitel op zak. Al deze prestaties ten spijt hebben wij, het bestuur gemeend het aflopende contract met hoofdtrainer Mark Evers niet te verlengen. 

Ik ben sinds dit seizoen voorzitter, ik begin net, er liggen veel zaken te wachten om uitgewerkt, dan wel opgepakt te worden. Het bestuursmodel heeft op dit moment voor mij de hoogste prioriteit, en  daarom vind ik dit een gepast moment om af te sluiten en te vragen of iedereen samen met mij een toost wil uitbrengen op een gelukkig, gezond en sportief 2015! PROOST.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!