Petje af! - ODIN'59

Petje af!

Petje af!

6 maart 2015 12:45


Soms zijn er van die dagen dat alle puzzelstukjes in elkaar lijken te vallen. Gisteren was zo’n dag. ’s Morgens gauw nog even een bericht op facebook gepost en snel nog even wat werkzaamheden afgerond. Toen snel de auto in, richting Heemskerk om onze eigen ‘Ridder Ab’ op te pikken.

ODIN ’59 heeft namelijk vorig jaar van de gemeente te horen gekregen dat het speeltuintje op ons complex is afgekeurd. Na met een roeiboot het wetraveld overgestoken te zijn kwam de gemeente uit bij ons speeltuintje. Er is te weinig valruimte en de toestellen zijn te verouderd. Ab ging ermee aan de slag. Tevergeefs klopte Ab aan bij onze huisbankier haar eigen lokale fonds; toen vatte hij het idee op om aan te kloppen bij het Schipholfonds. Een aanvraag werd deze zomer op de bus gedaan om ODIN te helpen bij het realiseren van een nieuw speeltuintje met nieuwe toestellen op een nieuwe plek.

Begin dit jaar kregen wij bericht dat wij als vereniging welkom zijn op de bijeenkomst van het Schipholfonds op donderdag 5 maart in het Schipholgebouw. Na een allerhartelijkst ontvangst door het bestuur van deze stichting werden wij samen met nog zo’n 20 verenigingen/stichtingen één voor één naar voren geroepen. De motivaties van ieder voor zich waren zeer uiteenlopend en de aanvragen dus ook. Toch bleken al deze aanvragen/wensen allemaal overeen te komen met de doelstellingen van het Schipholfonds, zodat de een na de ander met een mooie bijdrage huiswaarts keerde. Voor ODIN ’59 betekende dit een bijdrage van maar liefst € 7.500,00 (!) een bedrag waar wij niet zomaar blij mee zijn, maar superblij

Na afloop werd ons allemaal een rondleiding over Schiphol aangeboden, de zogenaamde “Schiphol behind the scenes tour”’. Een bus vol prijswinnaars! Toen ik Ab die naast mij zat aanstootte en vroeg of hij vanavond een flesje open ging trekken, antwoordde hij mij dat hij licht dienst had. En zo is het, genieten van het moment, het succes maar je ogen niet sluiten voor de dingen die gedaan moeten worden.

Brengt mij bij het volgende. Zaterdag 21 maart is het NL doet. Rondom deze actie van het Oranjefonds hebben wij het opknappen van het Minitop stadion centraal gesteld. Door middel van donaties vanuit de businessclub, NL doet, koffie opbrengst voetbalschool (zondagochtend) en de bijdrage van te werven bodsponsors wordt dit minitop stadion gerevitaliseerd.

Via NL doet kunt u zich aanmelden als vrijwilliger om op zaterdag 21 maart te assisteren bij de totstandkoming van dit direct in het oog springende stadion. Hier voetballen wekelijks onze kabouters (7 teams!) hun onderlinge partijtjes en oefenvormen. Voor de opening hiervan op een later tijdstip zijn wij op zoek naar echte ODIN voetballers (heden en verleden) die samen met onze jeugd op ludieke en gepaste wijze het stadion willen openen. Let op! Eigen initiatief is onlosmakelijk hieraan verbonden. Iedere suggestie is welkom ik wacht met spanning af.

Dan heeft Martin Bless het idee opgevat om het Nico Smit toernooi een vervolg te geven bij het ingaan van de zomertijd, en zo wordt er vanaf donderdag 2 april, vier donderdagavonden gestreden om eeuwige roem en glorie tussen de lagere senioren teams en ons eigen Oud Goud. De kantine zal donderdagavond weer gezellig gevuld zijn.

Ondertussen is de voetbalschool ook weer van start gegaan, en is de zondagochtend lekker verpozen langs de lijn of in de bestuurskamer waar nieuwe ideeën worden ontsproten of teruggekeken wordt op de wedstrijden van de voorgaande dag. Kom eens langs en laat u verrassen.

Tussen al deze ontwikkelingen door, wordt er natuurlijk ook gewoon gevoetbald. Morgen bijvoorbeeld wordt de topper van de hoofdklasse gespeeld tussen STEDOCO en ODIN ’59. Bij winst hebben onze mannen het verdere verloop in de competitie in eigen hand en zetten ze een flinke stap op weg naar het kampioenschap. Ik realiseer mij terdege dat de vereniging groter is dan het eerste, laat daar geen misverstand over bestaan. Vandaar dat ik ook zoveel mogelijk mijn aandacht probeer te verdelen tussen alle teams die ODIN ’59 rijk is.

Gisteren had ik voor het eerst het trotse gevoel, trots op onze vrijwilligers, onze leden, onze kinderen; kortom trots op ODIN ’59 en het feit dat ik deel mag uitmaken van deze fantastisch mooie vereniging. Petje af, voor iedereen die meedoet!

Ronald Brantjes

Een trotse voorzitter

En zit u aanstaande zondag lekker van het voorjaarszonnetje te genieten in uw zomerklaar gemaakte tuin; en ziet en hoort u een vliegtuig aan komen vliegen, probeer mild te zijn in uw oordeel…

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!