Voorbeschouwing ODIN’59 – Afc Ajax, zaterdag 3 oktober 2015

29 september 2015 17:45


De 3e thuiswedstrijd van ODIN’59 staat in het teken van de ontmoeting met Afc Ajax. De Amsterdammers waren afgelopen seizoen nog actief in de zaterdag topklasse, maar keerden na slechts één seizoen terug naar de hoofdklasse A. Vorig seizoen nog onder leiding van trainer Bart Logchies. Bart Logchies werd met ingang van dit seizoen de hoofdtrainer van AFC. Logchies verliet na vier jaar Ajax om bij de huidige landskampioen van de zondagamateurs aan de slag te kunnen gaan.


Het huidige seizoen zwaait trainer Jorg Smeets de scepter bij de Amsterdammers. Smeets voetbalde van 1981 tot 1985 voor Ajax. Hij doorliep van de D tot en met de B-junioren de jeugdselecties bij Ajax. Sinds 1988 was hij actief als profvoetballer voor respectievelijk FC Volendam, FC Utrecht en Heracles Almelo. Eind 1997 vertrok de aanvaller naar Engeland, Mexico en Portugal. Smeets besloot zijn profcarrière in het seizoen 2000-2001 bij Helmond Sport. Daarna stapte hij in het trainersvak. Eerst was hij zeven jaar coach van NVC in Naarden (2003-2010) en hierna volgde voor vijf seizoenen het hoofdtrainerschap van Zuidvogels. Nu volgt minimaal twee jaar het trainerschap van Ajax. De doelstelling van Smeets is simpel; 'zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau'.

Doelstelling of niet, de weg is nog lang en de start bij Ajax, de ploeg met de meeste spelersmutaties van de hoofdklasse A, was allesbehalve flitsend. Ajax startte op de Toekomst met een 2-2 remise tegen Sparta Nijkerk, die andere degradant uit de zaterdag topklasse en de ploeg waar tegen ODIN’59 een dikke 5-1 zege in de wacht sleepte. De wedstrijd daarop was Achilles Veen thuis met 3-1 te sterk voor Ajax en laat dat net de tegenstander zijn die door ODIN’59 met 3-0 werd opgerold bij de start van de competitie. Daarna kwam de ommekeer voor Ajax met een nipte 2-1 zege op SDC Putten en een fraaie overwinning in Achterberg op VVA’71. De Amsterdammers staan daarmee op een huidige 4e plek van de ranglijst.

ODIN’59 is sinds afgelopen zaterdag koploper af, na een fantastische start en 3 zeges op rij. De equipe van trainer Richard Plug speelde het vierde duel van het seizoen een knotsgekke wedstrijd tegen sv Huizen waarbij de punten werden gedeeld (3-3). Plug zag dat het Amsterdamse Swift van trainer Mark Evers de Heemskerkers voorbij ging en de koploperspositie daardoor gretig overnam.
Gaat trainer Jorg Smeets met Ajax de ingeslagen weg vervolgen en de derde zege van het seizoen pakken? Of gaat oefenmeester Plug met zijn ODIN’59 de volgende thuisoverwinning pakken op de Amsterdammers? Plug heeft tenslotte de topscoorder van de hoofdklasse A in de gelederen; Eelke de Graaf met 5 treffers! De Graaf wordt echter op de hielen gezeten door Joost Heij met al 4 doelpunten op zak. En laat die nou net bij Ajax spelen!

Het kan eigenlijk niet anders dan dat het op sportpark Assumburg weer een heus spektakelstuk gaat worden tussen twee Noord-Hollandse ploegen. De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R Werkhoven met assistentie van A. van der Meer en D. de Haan

De wedstrijdbal wordt gesponsord door: Café DAM te Heemskerk (www.cafedam.nl)

Effie van de week: Sen van Ooik (F4)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!