Veilingloterij zaterdag 4 mei van start

2 mei 2019 8:15

^hh

Zaterdag 4 mei gaat ODIN'59 ook met de veilingloterij van start. U kent deze loterij waarschijnlijk nog van 2016. Voor €10,- kunt u kans maken op een schitterende scooter. De trekking van deze loterij is, net als de jeugdloterij, op de veilingavond. De loten zijn vanaf zaterdag a.s. rondom de thuiswedstrijd tegen De Dijk te koop bij de leden van het veilingteam. Door een lot te kopen draagt u niet alleen bij aan het interne clubdoel (het opknappen van een aantal onderdelen van de accommodatie), maar ook aan Support Casper, de stichting die innovatief onderzoek doet naar de behandeling van alvleesklierkanker.

De trekking van de jeugdloterij is voorafgaand aan de veiling op zaterdag 25 mei a.s. De trekking van de veilingloterij is na het laatste veilingitem.

Hans van Breukelen naar veilingavond ODIN'59
Hans van Breukelen (Utrecht, 4 oktober 1956) is misschien wel Nederlands beste doelman aller tijden. Hij kwam van 1976 tot en met 1994 uit voor achtereenvolgens FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij speelde 73 keer voor het Nederlands voetbalelftal. Van Breukelen won met PSV zes keer het Nederlands landskampioenschap en in het seizoen 1987/88 de Europacup I. De finale van de Europacup I werd uiteindelijk beslist met strafschoppen. Van Breukelen stopte de beslissende strafschop die werd genomen door Veloso (Benfica). Daarnaast was hij een van de belangrijkste spelers van het Nederlands voetbalelftal dat in 1988 Europees kampioen werd in West-Duitsland. Hij speelde een belangrijke rol door in de finale een strafschop te stoppen. Door de beslissende momenten waarop Van Breukelen strafschoppen stopte, werd hij bekend als een strafschoppenspecialist. Dit kwam volgens hem door het ‘boekje van Reker’.

Support Casper
Na zijn loopbaan als speler werd Van Breukelen onder meer actief in bestuurlijke functies binnen de voetbalwereld. Zo was hij lid van de Raad van Commissarissen van PSV. Van Breukelen werd per 1 juli 2016 voor drie jaar aangesteld als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het werd geen succes. Van Breukelen stopte voortijdig. Over de tegenslagen die hij ondervond, schreef hij het boek ‘Maak je comeback’. De opbrengst van het boek komt ten goede aan Support Casper. En dat is niet zonder reden. In 2009 heeft Hans afscheid moeten nemen van zijn vrouw Karin die aan de gevolgen van alvleesklierkanker veel en veel te jong is overleden. Daarom is hij sinds kort ambassadeur voor Support Casper. In die hoedanigheid brengt deze voormalig topkeeper een bezoek aan de veilingavond van ODIN'59. Met zijn indrukwekkende verhaal opent hij de veilingavond, om daarna op een vrolijke manier te eindigen en samen met Leo Alkemade de eerste items te veilen.

Kopen dus die loten! 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!