‘Voor het Voetlicht’, vandaag ODIN’59 middenvelder Koen Tros

27 november 2019 17:30

Pierrot

In de rubriek "Voor het voetlicht" laten we regelmatig een selectiespeler van de club aan het woord. Ditmaal de vorig seizoen van c.s.v. BOL overgekomen middenvelder Koen Tros.

Hoe is het op dit moment met hem? Hieronder een vraaggesprek.

Hallo Koen, hoe is het momenteel met je?
Hoi Pierre, met mij gaat het goed.

Voel je je goed bij de club?
Jazeker. We hebben een leuke groep, de sfeer is top en ook de prestaties zijn tot nu toe goed. Dus ik heb het zeker naar mijn zin bij Odin.

Hoe kan het nou dat ie er niet in wilde afgelopen zaterdag? En waaraan was die nederlaag volgens jou het meest te wijten?
Ik denk dat we de eerste helft prima hebben gespeeld. We hebben vier of vijf 100% kansen gekregen maar wij maakten ze niet af. We wilden dit voortzetten in de tweede helft maar dat lukte helaas niet. Lisse werd in de omschakeling gevaarlijk en daar kwam ook de 0-1 uit. Vlak daarna kwamen zij met veel geluk op 0-2. Dan weet je dat het lastig gaat worden. Tien minuten voor tijd ging ikzelf nog goed in de fout en werd het ook nog 0-3. Een geflatteerde uitslag denk ik. Het zat even niet mee afgelopen zaterdag maar dat hoort erbij

Je bent bezig met je eerste seizoen bij ODIN. Is uitgekomen wat je voor ogen had bij de overgang van BOL naar ODIN’59?
Ja dat is wel redelijk uitgekomen. Het is natuurlijk even wennen de eerste weken bij een nieuwe club in een nieuw team. Het niveauverschil met BOL is groot maar ik denk dat ik mij goed heb aangepast. Ik heb vanaf het begin een basisplaats dus ik mag niet klagen, maar het kan altijd beter.

Hoe is het voetbal ooit bij jou begonnen, Koen? Hoe ben je erin gerold?
Als ik mijn ouders moet geloven was ik van kleins af aan al gek op voetbal. Op mijn 7e ben ik lid geworden van BOL, waar ik tot vorig jaar heb gespeeld.

Op welke positie speel je het liefst? Waarom?
Ik speel het liefst als controlerende middenvelder. Dit omdat ik op die positie vaak aan de bal kan komen.

Wie zijn momenteel de voetbalmaten bij ODIN’59 waarmee je optrekt en met wie kun je het in het veld het beste vinden?
Ik denk dat ik met iedereen zowel binnen als buiten het veld goed kan opschieten. Dit geldt volgens mij voor iedereen binnen ons team en dat is ook onze kracht. Met Bas en Sietse rijden we samen 4x in de week naar de club dus met die jongens trek je automatisch wat meer op.

Welk systeem is volgens jou het best uitvoerbaar in het algemeen (en met jou in de opstelling erbij?). En wat gaat goed en wat kan beter wat betreft de uitvoering van jullie team?
Sinds dit jaar speel ik eigenlijk voor het eerst in een andere formatie (5-2-3). Voorheen heb ik altijd 4-3-3 gespeeld. Beide bevalt mij goed. Wij creëren elke wedstrijd veel kansen en geven niet al te veel weg. Wat beter kan is om die kansen vaker om te zetten in doelpunten, zodat wij het onszelf een stuk makkelijker maken. Al met al doen we het uitstekend en moeten we gewoon zo doorgaan.

Standaardvraag: Waarin ben je als voetballer goed en wat kan/moet nog beter?
Ik denk dat ik een goede techniek heb. Verder probeer ik altijd rustig te blijven aan de bal en weer naar de goede kleur te spelen. Het liefst vooruit. Wat beter kan is het sterker worden in duels en ook koppend is er ruimte voor verbetering.

Denk je je op termijn nog steeds OK bij de club te voelen en wat zou ODIN’59 als club/vereniging volgens jou kunnen verbeteren?
Ja dat denk ik wel. Tot nu toe voel ik mij goed bij Odin en heb ik het erg naar mijn zin. Ook alle randzaken zijn goed op orde bij de club. Als ik iets moet noemen wat beter kan, is het misschien de kwaliteit van het kunstgrasveld. Maar daar is volgens mij iedereen het over eens.

Hoogtepunt tot nu toe in de voetballerij?
De kampioenschappen bij BOL. In mijn eerste jaar bij de selectie in de 3e klasse en twee jaar terug kampioen geworden in de 2e klasse.

Dieptepunt?
Een paar jaar terug ben ik geopereerd aan mijn meniscus waardoor ik er meer dan een half jaar uit lag.

Bij welke clubs heb je gevoetbald en welke trainers heb jij eerder gehad?
Van wie heb je het meeste geleerd?

Voor Odin heb ik alleen bij BOL gespeeld. In de zeven seizoenen in het eerste van BOL heb ik twee trainers gehad. Jorgen Heurter en Bart Hoogland. Het zijn goede trainers dus ik denk dat ze allebei wat hebben bijgedragen.

Wie is op het hoogste podium je voorbeeld als speler? En welke club spreekt je het meest aan?
Vroeger keek ik veel naar Xavi en Iniesta. Ik ben een Ajax fan dus vorig jaar, en nu nog, kan ik genieten van het spel van Frenkie de Jong.

Wie zijn je beste supporters?
Mijn ouders.

Wat zijn verder je ambities nu of in de toekomst op voetbalgebied, privé of qua beroepscarrière?
Ik denk dat we er een heel mooi seizoen van kunnen maken en hoog kunnen eindigen. Persoonlijk wil ik zo veel mogelijk spelen en verder dan dit kijk ik eigenlijk nog niet. Qua beroepscarrière wil ik eerst rustig mijn studie afmaken. Ik moet nog 1,5/2 jaar dus daarna kan ik kijken wat ik precies wil.

++Even nog wat andere vragen, als je het goed vindt?
*Ik ben in het veld op mijn best als….ik veel aan de bal kan komen in een wedstrijd.
*Ik ben buiten het veld op mijn best als…ik met mijn vrienden ben met een biertje in mijn hand.
*Mijn vrienden kennen me als…. een rustige jongen die houdt van een feestje en een geintje.

C.V’.

Naam: Koen Tros
Bijnaam: geen
Geboren wanneer en waar? 28-10-1996, Alkmaar
Broers/zussen?: Zus, Iris Tros
Beroep/studie?: Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. De constructie kant op.
Verkering?: Ja, Andrea Duijs
Gewicht: 73kg
Rechts of linksbenig: Linksbenig
Lengte?:1.84m
Lievelingseten als kind: Pizza
Lievelingseten nu: nog steeds pizza
Eerdere clubs: csv BOL
Merk voetbalschoen: Nike
Lievelingskleur: Blauw
Welke muziek vind je goed?: Hiphop, Nederlandse rap
Boek & beste film: Ik heb geen favoriet

Koen, bedankt voor het beantwoorden van de vragen. En... succes en veel plezier verder bij ODIN’59!

Afz.: De ODIN’59/redactieDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!