Hoe ver ben jij?

9 maart 2020 19:00

Pierrot

In deze rubriek komen spelers van de A-selectie aan het woord die terugkomen van een blessure. Ze zijn er vaak wel bij. Een periode zag je ze bij elke wedstrijd van het eerste of tijdens de bekerwedstrijd tegen bijvoorbeeld Vitesse Arnhem. Keurig in de ODIN'59-selectie outfit, maar ze spelen al een tijd niet, want ze zitten in de ziekenboeg. Aan het woord de verdedigers Kelvin Oxfoort (oud FC Volendam) en Tim Sewalt (oud-VSV). Hoe is de stand van zaken nu en wat zijn de vooruitzichten?

Tim Sewalt
Geboren: 17-4-1998 (21 jr.)
Positie: Verdediging linker/vleugelverdediger
Bij ODIN’59 onder contract tot 1-6-2021.

Hallo Tim, hoe is het?
Hallo Pierre, ik ben inderdaad bijna 2 maanden geleden geopereerd. De operatie zelf is volgens de orthopeed goed verlopen en ik heb gelukkig de dagen erna weinig pijn gehad.

-Hoe is de blessure ontstaan?
De blessure is al ontstaan toen ik ongeveer 12 was. Ik ben er al vaker voor bij verschillende doktoren geweest, die mij altijd vertelden dat ik er wel overheen zou groeien. Afgelopen voorjaar ben ik weer bij een andere dokter geweest, die me doorstuurde voor een MRI-scan. Daaruit bleek wel dat ik toch flinke schade in mijn knie had. 

-Wat hebben ze voor een diagnose gesteld?
De eerste diagnose was een beschadiging aan het kraakbeen in mijn knie, en een stukje bot dat van mijn kniegewricht was afgebroken. 

-Wanneer geopereerd?
Op 16 januari, nu bijna 8 weken geleden.

-Waarom heb je afgewacht?
Ik moest van de dokter eerst 3 maanden rust houden om het probleem op een natuurlijke manier te verhelpen. Dit heeft niet geholpen. Daarna duurde het een tijd voordat verder duidelijk werd wat er met me ging gebeuren, waarna ik uiteindelijk ben overgestapt naar een ander ziekenhuis. Dit ziekenhuis had wel een wachtlijst van 2 maanden voor operaties. Daarom heeft het uiteindelijk zo lang geduurd.

-Hoe ging het daarna met je?
Het ging redelijk. Ik kon alweer rustig fietsen en lopen, maar heel minimaal. Ik moest die weken vooral veel rust houden.

Wat moet nog verbeteren voordat er sprake is van oppakken training en een rentree?
Ik kan mijn been nog niet goed strekken. Als dit wel het geval is, mag ik weer zonder krukken lopen. Volgens de orthopeed is de normale hersteltijd na mijn operatie 3 tot 6 maanden, dus een rentree zit er voorlopig nog niet in.

-Hoe voel je je mentaal?
Je wilt natuurlijk altijd gezond op het veld staan, dus als dat niet het geval is, voelt het niet goed. Maar ik probeer positief te blijven en iedere dag stappen te maken. 


Kelvin Oxfoort
Geboren: 11-8-1999 (20 jr.)
Geboorteplaats: Alkmaar
Positie: Verdediging/Rechtervleugelverdediger
Vorige clubs: Koedijk, AZ O17/FC Twente O19, FC Volendam
Bij ODIN’59 onder contract vanaf 1 juli 2019 tot 30-6-2021.

Vraaggesprek
-Hoe is het met je Kelvin?
Hoi Pierre, er is een stijgende lijn.

-Hoe is de blessure ontstaan?
Ik liep voordat ik naar ODIN’59 kwam al een tijdje met een langdurige blessure en daar ben ik vorig seizoen twee keer aan geopereerd. Toen ik bij ODIN aansloot was ik bijna fit en ging al vrij snel wedstrijden spelen. Maar helaas vlak voor de eindstreep van dat langdurige traject liep ik wederom een blessure op. Deze blessure is ontstaan tijdens mijn 3e wedstrijd voor ODIN’59.

Een ongelukkige val waarbij de tegenstander op mijn been viel eindigde helaas met een gescheurde binnenband van mijn andere knie.

-Hoe verloopt de revalidatie?
Sta wel elke week op het trainingsveld alleen nog regelmatig een terugval. Dus voordat ik mijn rentree kan maken moet ik eerst consistent zonder pijn kunnen trainen.

In het begin van het herstel ging het wel vrij hard, maar nu gaat het toch minder snel als dat ik zou willen.

-Hoe voel je je mentaal?
Mentaal gezien voel ik me prima. Natuurlijk is het balen dat ik nog niet bij alles volledig kan aansluiten. Maar het doet wel goed dat ik in ieder geval een deel kan aansluiten. Het lastigste van een blessure in mijn ervaring is als je helemaal niks kan doen. Ik zie het in ieder geval positief in en hoop dat ik snel weer wat minuten kan maken! 


We wensen bovenstaande spelers veel voorspoed toe in hun weg naar herstel.
Auteur: Pierre Cremers

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!