VIDEO | Milo Cremers doet na 9 jaar ODIN'59 stapje terug

4 juni 2020 16:45


ODIN '59 sterkhouder Milo Cremers stopt na negen seizoenen, waarin hij in 245 wedstrijden in actie kwam voor de geel/blauwen, met het voetbal op topniveau.
Hij keert volgend seizoen terug naar de club waar hij als klein jochie begon: Vitesse'22. Jaap van Aanholt sprak met de drie maal tot "Speler van het Jaar" verkozen Milo Cremers. Hieronder de video, aangevuld met een apart schriftelijk eind-interview.

Logo_251Online.PNG  Interview met Milo Cremers 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag 4 juni 2020

"Ik heb bij ODIN’59 een schitterende tijd gehad die al mijn verwachtingen overtrof"

Hieronder een eind vraaggesprek. Achteraf gezien speelde hij zijn laatste officiële competitiewedstrijd in het eerste van ODIN'59 thuis op sportpark Assumburg op 29 februari 2020 tegen Excelsior'31 uit Rijssen (einduitslag: 3-1).

Hoe is het momenteel met jou Milo?

Goed hoor. Gezond en druk aan ’t werk in deze Corona tijden.

Hoe kijk je op afgelopen seizoen terug?

Voor ODIN denk ik een heel mooi seizoen met een heel abrupt einde, voor mij persoonlijk een heel moeilijk seizoen. Kraakbeenschade in m’n knie zorgde ervoor dat ik de eerste 3 maanden van het seizoen heb gemist. Het team bleef echter winnen, waardoor ik toen ik weer fit was, mijn basisplaats kwijt was. Dat was vrij pijnlijk na al die jaren. Mentaal is het hierdoor niet altijd even makkelijk geweest. 

21-10-2017: ODIN'59 - Spakenburg: 1-0 (Milo Cremers)In de 9 jaar ODIN heb je 4 verschillende trainers gehad. Wat was je leukste seizoen bij ODIN’59 en wat was het beste seizoen qua team/groep?

Lastig te beantwoorden. Ik heb in alle seizoenen wel mooie momenten beleefd. De spelersgroepen waren ondanks alle wisselingen altijd erg sfeervol. Kampioensjaar steekt er natuurlijk wel een beetje boven uit, maar grappig genoeg hadden we toen zeker niet kwalitatief de beste selectie van de afgelopen 9 jaar. Soms moet het dus ook een beetje ‘goed vallen’: dat is het leuke aan voetbal.

Zijn er mensen met wie jij een bijzondere band in die jaren hebt opgebouwd?

Er zijn een hoop mensen binnen ODIN met wie ik een band heb opgebouwd, dus dat zal altijd een warm weerzien zijn.

Zat er dit seizoen een kampioenschap in?

Lastig in te schatten. Ik vind daarover stelling nemen ook altijd een beetje slap gelul. Duidelijk was dat de onderlinge confrontatie met Sparta Nijkerk cruciaal was. Die moesten we dan wel winnen, denk ik.

Welke trainingskampen of uitjes sprongen eruit in je tijd bij ODIN?

De trainingskampen in Sneek toch wel. Zeker in de oude tijd dat we nog dicht bij het centrum verbleven. Mooie feestjes gehad daar. Ook het jaarlijkse uitje naar de lokale kermis bij mij in Bakkum was altijd erg geslaagd. Ik hoorde al geluiden van wat (ex-)teamgenoten om dat uitje erin te houden. Dus wie weet de komende 30 jaar een traditie.

Waarom zou een speler voor ODIN’59 moeten kiezen?

Omdat je op een mooi niveau komt te spelen bij een club met warme mensen. Je krijgt tijd en vertrouwen om je te ontwikkelen en als je je best doet om onderdeel uit te maken van de club, wordt dat enorm gewaardeerd. En als je nog ambitie hebt, is het een supermooi platform om jezelf in de kijker te spelen. Bijna elke speler die goed heeft gepresteerd bij ODIN heeft in de belangstelling gestaan van ‘grotere’ clubs.

Wat was je mooiste doelpunt?

ODIN’59-Dovo (31-1-2015), toen Hans Kraaij nog trainer was van de ‘Rooijen’. Een volley van 35 meter in de kruising. Als goede nummer 2: de winnende kopgoal tegen Spakenburg (21-10-2017) thuis in de 93e minuut. Naast de mooie overwinning, was dat ook een kantelpunt in dat seizoen.

Wat was je meest flagrante misser?

Genoeg fouten gemaakt, maar ik was niet een man van de extreme blunders. Ooit maakte ik een handsbal die een penalty veroorzaakte tegen VVOG thuis. Dat ging motorisch niet helemaal goed, haha. Gelukkig miste die ‘m. De 8-0 tegen Dovo was ook bijzonder pijnlijk.

Wat was je hoogtepunt van afgelopen 9 seizoenen bij ODIN’59 en wat zie je als dieptepunt?

We hebben best veel hoogtepunten gehad. Overwinningen tegen Quick Boys, Spakenburg, IJsselmeervogels, maar de mooiste waren het kampioenschap en de bekerstunt, met name de winst in Emmen. We wisten niet wat ons overkwam.

ijsselmeervogels.jpg

Milo Cremers scoort de winnende goal tegen Spakenburg. Ahmed al Mahdi (''Áchie') en Levy van Nispen (rechts) delen in de vreugde.

Heel veel ODIN-supporters merkten op dat ze het niet correct vonden hoe met een speler zoals jij is omgegaan. 9 Jaar hoogtepunten met deze club, fit en goed genoeg voor de basis maar soms voor 5 minuten voor tijd invallen, na lang warmlopen voor een wissel….Hoe heb jij dit ervaren?

Ja dat was wel het allerlastigste. Je wilt voetballen, steekt veel tijd erin ten koste van andere dingen en dan moet je lang warmlopen of de hele wedstrijd op de bank zitten. Ik vond soms wel dat onvoldoende rekening werd gehouden met me, zo wilde ik graag spelen met het 2e, wat niet altijd mocht. Uiteindelijk moet je het wel accepteren. Ik heb in november enorm hard getraind om erin te komen, maar het werd duidelijk dat mijn trainingsprestaties toch niet zouden leiden tot meer speeltijd. Dan raak je wel een beetje gedesillusioneerd.

ODIN heeft voor komend seizoen een aantal nieuwe verdedigers binnengehaald. Is er voor volgend seizoen ook niet meer behoefte aan ‘aankopen’ voor de middenlinie of aanval?

Een groot deel blijft. Dat is volgens mij het allerbelangrijkste. Volgens mij zou er nog wel een middenvelder bij kunnen. Daarnaast is het zaak dat Sietse goed vervangen wordt, maar die kwaliteit is er. Ik verwacht dat ODIN’59 mee gaat doen om de prijzen.

Ted Verdonkschot de hoofdtrainer voor komend seizoen had je voor volgend seizoen bij ODIN’59 willen houden, maar zegt je standpunt te begrijpen dat je vertrekt. Je gaat volgend seizoen terug naar Vitesse’22/Castricum (zondag 2e Klasse). Na 9 jaar Hoofdklasse en 3e Divisie is dat een omschakeling van drie klassen lager qua niveau. Hoe zie je jouw persoonlijke voetbaltoekomst?

Ik vind het moeilijk om in te schatten hoe het zal gaan. Ik wil er wel echt wat van maken en heb er ook veel zin in. Je weet alleen wel bijna zeker dat je toch nooit 100% aan de verwachtingen kan voldoen, want die zullen ongetwijfeld hoog zijn. Maakt ook niet uit, ik hoop nog een paar jaar met plezier op een redelijk niveau te kunnen voetballen.

Hoe zou je 9 jaar ODIN’59 willen samenvatten?

Als een schitterende tijd, die al m’n verwachtingen heeft overtroffen. Superveel toffe mensen ontmoet, mooie herinneringen gemaakt en blij dat ik zelf ook onderdeel mocht zijn van een paar stukjes geschiedenis bij Odin. Ik zal met een glimlach terugdenken.

AFC_Odin_Beker.jpg

Voetbalvreugde in Amsterdam tegen AFC op 30-10-2019: De Amsterdammers worden in eigen huis verslagen (na verlenging 3-3 en ODIN gaat door na het beter nemen van de strafschoppen). ODIN'59 plaatst zich voor de 2e ronde KNVB Beker tegen Vitesse: In het midden Milo Cremers geflankeerd door topscorer Sietse Brandsma (links van hem) en Ron Scheffer (rechts). Rechts daarnaast Jurjen Dikker.

5883.jpg

21-10-2017: ODIN'59 vloert Spakenburg. De Blauwen onder leiding van hoofdtrainer John de Wolf worden met 1-0 verslagen door een kopgoal in de 93e minuut van Milo Cremers (op de foto is zijn rechterbeen uiterst rechts zichtbaar).

7925.jpg

19-12-2018/Telstarstadion: ODIN'59-Heerenveen: 1-3. Milo Cremers neemt het op tegen 2 Heerenveen spelers.

10760.jpg

Milo Cremers wint een duel in de wedstrijd Vitesse-ODIN'59 (17-12-2019). Jim Hulleman (links) kijkt toe. 

10736.jpgAanvoerder Milo Cremers groet het ODIN'59 supporters-legioen in de wedstrijd tegen Vitesse Arnhem (17 december 2019). Links: Vitesse aanvoerder Bryan Linssen. Achter Cremers volgen de ODIN goalie Joost Meendering en verdediger Lars Boekel.  

Foto's: Hans Willemse/Pim Hols/Leo Tillmans.

Auteur: P.C.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!