Ron Scheffer doet na 8 prachtige ODIN’59 voetbaljaren een stapje terug

5 april 2021 13:45

Pierrot

De huidige aanvoerder van het eerste van ODIN’5, Ron Scheffer, gaat komend seizoen 2021-2022 stoppen met voetballen op 3e divisie-niveau, maar hij wil ondanks dat hij een nieuwe racefiets heeft gekocht nog niet helemaal zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Over wat het voetbalvervolg wordt, blijft hij nog in het ongewisse en moet hij nog een keuze maken.

“Over de toekomst neem ik op korte termijn een besluit, maar ik heb fantastische jaren bij ODIN’59 gehad”. “Ik  wil nog een balletje trappen op een lager niveau”, zo liet de afzwaaiende in een liefhebbende voetbalfamilie, geboren aanvoerder, weten. 

ron_scheffer_4.jpgWat was er zo markant aan de voetballer Ron Scheffer? Hij was voor de geelhemden een stabiele speler en persoonlijkheid, die zowel binnen als buiten het veld altijd het teamproces in de gaten hield. Binnen de contreien van ODIN’59 wordt hij een intelligente speler genoemd, met een goede techniek, een goede pass en een goed spelinzicht. Hij kon ook een “lelijke” speler zijn die op de juiste momenten in de wedstrijd functioneel was. Hard maar nooit gemeen. Ron stond vaak open om over de toe te passen strategie en de te maken keuzes voor de komende wedstrijd te praten. Hij is uiteindelijk aanvoerder van ODIN 1 geweest in een enorm succesvolle periode van de club.

Ron speelde het liefst in een controlerende rol (met de punt naar achteren of rechtshalf) op het middenveld. “Hier kwamen mijn kwaliteiten het best tot zijn recht en haalde ik het meeste plezier uit het spelletje”, aldus de Beverwijker.

Hieronder een interview eind maart 2021.

Hallo Ron, hoe is het nu met je? 

Hallo Pierrie. Tijd geleden! Met mij en thuis gaat alles goed. We mogen zeker niet klagen. 

Hoe ga je met de huidige corona-omstandigheden om? 

Binnen de mogelijkheden welke er zijn, vermaken wij ons prima. Gaan in de weekenden veel met het gezin naar buiten en we hebben ons nog niet verveeld. Heb onlangs een racefiets aangeschaft. Dus heb er een nieuwe hobby bij, haha.

Heb je het wel druk op je werk? 

Wij hebben geen klagen met de drukte. De bouw loopt goed door en we hebben dus genoeg te doen.

10229.jpgHoe lang heb je voor ODIN’59 in de hoofdmacht gespeeld?  

Totaal heb ik 8 jaar mogen spelen voor ODIN 1.

En als aanvoerder? 

Van de 8 jaar ben ik 7 jaar aanvoerder geweest.

Waar moet een aanvoerder in jouw ogen aan voldoen? 

Iedereen vult zo’n rol anders in maar wat ik het belangrijkste vind is gewoon jezelf te blijven en je zeker niet anders gaan gedragen als je een band om je arm hebt.

Hoe zou jij je als speler in het kort willen omschrijven?  

Een (hardwerkende) controlerende speler die vooral probeert de balans in het team te bewaken. Tevens (zeker op middenveld) ervoor zorgen dat de spelers met specifieke kwaliteiten in hun kracht komen. Verder kan ik met passing, inzicht en coaching wat toevoegen aan de ploeg. Ik ben geen opvallende speler voor de neutrale toeschouwer(s), denk ik.

Wat was je leukste seizoen of de leukste gebeurtenis(sen) bij ODIN’59? 

Op sportief gebied zijn dat het kampioenschap in de Hoofdklasse en het bekeravontuur tegen Emmen en Heerenveen. Zeker het bekeravontuur is een onvergetelijk moment geweest. Iets om nooit meer te vergeten.

Heb je op dit moment nog contact met spelers en zijn er mensen met wie jij een bijzondere band in die jaren hebt opgebouwd? 

Heb met Milo Cremers en Jurjen Dikker nog geregeld contact. Helaas door corona is dit veelal via de app. Maar ik denk dat, als het weer mag, we dan zeker een biertje gaan halen ergens. Om nou te zeggen dat ik een bijzondere band met iemand heb opgebouwd weet ik niet maar als je 6/7 jaar met iemand voetbalt maak je een hoop mee en dan krijg je wel een bepaalde band met elkaar, denk ik. Ik vermoed dat we de komende jaren heus nog weleens bij elkaar gaan komen met een bepaalde kern van spelers van de afgelopen jaren. Denkend aan Barry, Jim, Eelke, Thom, Dikker, Milo, Tibou, etc etc.

team.jpgWat wordt er momenteel nog iets gedaan op voetbalgebied op Assumburg? 

Onlangs zijn de trainingen weer gestart.

Welke trainingskampen of uitjes sprongen eruit in je tijd bij ODIN?  Eigenlijk alle uitjes en/of trainingskampen waren altijd 1 groot feest. Maar de trainingskampen van Sneek in de voorbereidingen, waren toch wel de mooiste. Elk jaar weer.

Waarom zou een speler voor ODIN’59 moeten kiezen? Omdat je op een prachtig niveau sportief gezien jezelf kan uitdagen bij een club waar je ook heel veel plezier naast het voetbal kan hebben. Daarbij is een ODIN een club waar iedereen zich thuis kan/mag voelen en (iedereen) gewaardeerd wordt.

Is er een dieptepunt in jouw periode bij ODIN te noemen?
Nee, ik kan geen dieptepunt bedenken.

Hoe zou je de  8 jaar bij ODIN’59 willen samenvatten?
8 jaar ODIN is voorbij gevlogen. Acht jaar waarin ik vele mooie wedstrijden heb mogen spelen en we prachtige resultaten hebben weten te behalen. Het is een beetje lastig het onder woorden te brengen maar ik kijk er vooral met een mooi en warm gevoel op terug. Ik heb zoveel plezier gehad met spelers, staf en de vrijwilligers rond de selectie, waardoor ik onvergetelijke momenten heb mogen meemaken.

Heb je nog wensen of een droom voor de toekomst?

“Helaas door de corona kan ik mijn mooie ODIN 1 periode niet afsluiten, zoals ik graag zou willen. Maar dat is niet anders”. Dat we maar snel weer een wedstrijd mogen spelen en daarna samen kunnen zijn in de kantine en een biertje met zijn allen mogen drinken.

En zo neemt Ron Scheffer, voetballer en aanvoerder van het eerste van ODIN’59 in de periode 2013-2021, afscheid van de geelblauwe Heemskerkse hoofdmacht.

Ron, bedankt voor je grote inzet voor de club. Het ga je goed! We zullen je gaan missen op het 3e Divisie-Podium van en op Sportpark Assumburg.

ODIN59_kampioen_hoofdklasse_A_seizoen_2015-2016-1.jpg

7492.jpg

DSC_0851_00250.jpg

Tekst: Pierre Cremers
Foto's: ODIN'59 archief

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!