ODIN’59 maakt indruk tegen FC Lisse! Heemskerkers doen niet onder voor topklasser.

39'
Assist: Joey Klare

16 augustus 2014 14:30

D. Korbee

De 6e wedstrijd in de voorbereiding naar het seizoen 2014-2015 liet ODIN’59 zien zichtbare stappen te hebben gemaakt. De equipe van trainer Mark Evers deed deze middag absoluut niet onder voor FC Lisse, maar deelde bij vlagen, vooral in het eerste bedrijf, de lakens uit. Een snelle achterstand via Tom Broekhuizen werd in de slotfase voor rust door de trefzekere Thom de vries omgebogen tot de uiteindelijke 1-1 remise.

Met twee voormalig FC Lisse spelers in de gelederen bij ODIN’59, Joey Klare en Dennis Greuter, pakte de ploeg van Evers vaak het initiatief. Lisse opereerde vanuit een afwachtende houding en leek vooral niet te willen verliezen tegen de Heemskerkse hoofdklasser. In de voorbereiding van het vorig seizoen speelden beide teams in de oefenperiode ook al tegen elkaar. Toen trok Niels Buijs de zege voor Lisse in de slotfase over de streep en werd het 1-0 voor de topklasser. Nu was ODIN’59 wederom behoorlijk gewaagd aan de thuisploeg onder leiding van trainer Misha Salden, ondanks de snelle tegentreffer in de 3e minuut via Tom Broekhuizen.

De Heemskerkers waren niet uit het veld geslagen, maar leken vastberaden om hun gram te halen. Thom de Vries was van plan enkele minuten later al de gelijkmaker aan te tekenen, na enkele fraaie kapbewegingen in de defensie van de opponent. Keeper Mark de Vries kon die nu nog voorkomen. Cerilio Cijntje en Bas Ent waren de eerste helft bij vlagen ongrijpbaar voor de thuisploeg, waardoor Cijntje het enkele keren behoorlijk moest ontgelden. De aanvaller gaf wel zijn visitekaartje af met een prima passeeractie op het grondgebied van Lisse, waarbij de afronding met een fraaie boogbal op het dak van het doel net niet de completerende afronding betekende. Renaldo Jongebloed kopieerde de poging van Cijntje de minuut daarop aan de andere kant, maar ook hij vond de verkeerde kant van het net, nu aan de zijkant.

De afwachtende houding kwam het team van Salden in de slotfase voor rust duur te staan. Ex Lisse speler Joey Klare stuurde Thom de Vries met een prachtige pass richting strafschopgebied van de thuisploeg waar De Vries vol overtuiging de gelijkmaker hard tegen de touwen joeg en wederom zijn waarde bewees voor de selectie van trainer Evers, 1-1. Het beeld in het tweede bedrijf veranderde niet veel met twee gelijkwaardige ploegen. Er kwamen spaarzame mogelijkheden aan beide zijden. Even na de thee kopte Kevin van Vilsteren naast het doel bij Barry van Dijk. Aan de andere kant kopte de ingevallen Amin Ouass goed naar de grond op aangeven van Bas Ent, maar de bal kreeg onvoldoende vaart mee om doelman De Vries in de problemen te brengen. Vlak daarop testte Mo Messaoud, de aan het begin van dit jaar nog van een kruisbandblessure herstellende aanvaller, het reactievermogen van Van Dijk. De Heemskerkse goalie hield zijn ploeg in de race.

In de slotfase van het oefenduel riep keeper De Vries behoorlijke problemen over zich af met een ondoordachte trap waarbij de bal zomaar in de voeten van de ingevallen Kay Eijspaart belandde, die vervolgens de eveneens ingevallen Robin Nijman op jacht stuurde naar de winnende treffer. Nijman leek tot tweemaal toe de trekker over te halen, maar zag zijn inzet ook beide keren geblokt en zo ontsnapte FC Lisse aan een nederlaag. Ook Tom Zoontjes bleek daarna aan de overkant niet bij machte om Van Dijk met een harde inzet te verschalken om alsnog de oefenpunten in huis te houden.

Basiself ODIN’59: B.van Dijk, Cremers, Kolder, Klare, S. van Dijk, Tol, Cijntje, De Vries, Ent, Greuter, Scheffer.

Basiself FC Lisse: De Vries, Buijs, Zoontjes, De Goede, Broekhuizen, Winter, Jongebloed, Fokkema, Valk, Heulen, Messaoud.