Gregory Thijm

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

6 september 2014 14:30

Waerdt, R.H.J. van de

Na een prima eerste helft en een 0-2 voorsprong werd het na de tegentreffer via Mike Louwaars en de tweede gele kaart van aanvoerder Ron Scheffer billenknijpen tegen de promovendus van de hoofdklasse A. ODIN’59 hield het laatste halfuur met kunst en vliegwerk toch stand tegen nieuwkomer DFS en sleepte de kermiszege over de streep. Einduitslag 2-1.

D(oor) F(usie) S(terk) opende inderdaad sterk, maar Cerilio Cijntje smoorde het initiatief van de thuisploeg al na 9 minuten met een prachtige treffer hoog in de rechterkruising. Ondanks de razendsnelle counters van DFS had Thom de Vries zijn ploeg evenwel een tweede doelpunt kunnen schenken. Ex FC Oss keeper Richard Arends voorkwam de verdubbeling van de stand, want hij stond uitstekend opgesteld. Daarna had de ploeg van trainer Mark Evers ruim kans om de stand uit te kunnen bouwen, omdat de thuisploeg vaak met Melvin van Osenbruggen in de hoofdrol verzuimde om DFS naast de bezoekers te schieten.

Na een halfuur werd dat dan ook verdiend bestendigd. Het mooiste offensief van de wedstrijd, waarbij Milo Cremers Bas Ent bereikte, leverde overtuigend de 0-2 voorsprong op, alhoewel keeper Arends de bal nog toucheerde. De koek bleek nog niet op want de eindfase voor rust bracht nog kansen voor De Vries, Ouass en Cijntje. De thuisploeg leek in de slotminuut voor de thee toch de aansluiting weer te vinden via de snelle Elvin Hardeveld. Maar Barry van Dijk kon de bal nog met een been tot hoekschop dwingen en daarmee de tegentreffer voorkomen.

De tactische wissel, met verdediger Tim Koops in de ploeg voor aanvaller Thom de Vries, mocht de aansluiting toch niet voorkomen. Balverlies van Raymond Kolder leidde DFS weer terug in de wedstrijd, waarbij Mike Louwaars tekende voor het enige doelpunt voor de thuisploeg, 1-2. Het was wel nog behoorlijk billenknijpen voor de equipe van trainer Evers na de tweede gele kaart van Ron Scheffer. Scheidsrechter Ronald van de Waerdt was resoluut in de beslissing om de aanvoerder van ODIN’59 buiten de lijnen te sturen. Daarna kreeg DFS tegen 10 Heemskerkers ruim de gelegenheid om de gelijkmaker te produceren via Arien Arends en Elvin Hardeveld, maar keeper Van Dijk sleepte ODIN’59 door de misère en had de snelle Ouass zelfs een grote kans om met zijn team naar de 1-3 uit te lopen. Ouass stuitte echter op keeper Arends. Ver in blessuretijd zwijnden de bezoekers nogmaals bij de kansrijke poging van Van Osenbruggen, maar sleepten de hardbevochte zege over de streep.

Zaterdag 13 september wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen s.v. Huizen.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Ouass, Cremers, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Greuter.

Basiself  DSF: R. Arends, A. Arends. Van Walsem, Suart, Kolff, Hardeveld, Hijckmann, Louwaars, Van Osenbruggen, Davelaar, Magee.