Oskar van Logtestijn

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

13 september 2014 14:30

Kloet, M.J.

Op voorhand was een zege op s.v. Huizen een zware opgave. Toch voldeed ODIN’59 aan de verwachtingen en speelde de bezoekers naar een onoverkomelijke 2-1 nederlaag.

Na 5 verloren duels op rij in de confrontatie met Huizen was ODIN’59 statistisch gezien de grootste kanshebber op een overwinning. De ploeg van trainer Mark Evers nam vlak voor rust een optie op de zege toen Cerilio Cijntje voor de zoveelste maal onreglementair gestuit werd, nu echter binnen de zestien. Scheidsrechter Kloet kon niet anders dan naar de stip wijzen. Thom de Vries haalde vanaf 11 meter de trekker over en zette ODIN’59 op een terechte 1-0 voorsprong.

De equipe van oefenmeester Evers startte zonder de geblesseerde basisspelers Milo Cremers (kneuzing aan de voet) en Dennis Greuter (onwillige lies), maar liet zien in de breedte niet aan capaciteit in te boeten. Ruim voor de pingel had ODIN’59 al genoeg kansen om aan de leiding te kunnen gaan via De Vries ( inzet vanaf 20 meter),  Cijntje (volley), Amin Ouass (harde inzet) en een zeer fraai offensief met als eindstation Bas Ent waarbij de vingers van keeper Johan Verkerk en de lat een treffer voorkwamen. Huizen bleef wonderwel op de been tot het moment waarop Cijntje binnen de 16 over de knie ging en daarmee een strafschop opeiste die door De Vries overtuigend werd verzilverd.

Op slag van rust had Cijntje de stand kunnen verdubbelen na een prima offensief via aanvoerder Ron Scheffer en De Vries. De van Montfoort overgekomen Verkerk hield zijn team in de race. Ook na de thee was het ODIN’59 wat de klok sloeg, waarbij Huizen nogmaals goed weg kwam, want Cijntie en wederom De Vries wisten Verkerk niet te passeren. Erik Wisse had de stand tegen de verhouding in met het hoofd gelijk kunnen trekken, maar Van Dijk voorkwam de gelijkmaker. Dat kon de ervaren Heemskerkse goalie even later niet nogmaals herhalen toen Tim Koops in de fout ging bij de verdediging van de 18 jarige Aron Klaassen, die handig naar de grond ging binnen de zestien. Omar Limon velde het vonnis en bracht vanaf 11 meter de stand in evenwicht, 1-1.

Met nog een halfuur op de klok opende ODIN’59 de jacht op de historische zege. De Heemskerkers hadden de wind mee, want verdediger Erik Wisse hielp de thuisploeg in het zadel toen hij zijn eigen doelman passeerde bij een voorzet van Bas Ent, die deze middag goed uit de verf kwam, 2-1. Een zeer sterke Heemskerkse fase daarna met kansen voor De Vries, Cijntje en de ingevallen Faruk Yurdakan had de stand nog behoorlijk kunnen optillen, alhoewel Huizen met de inbreng van Limon en Iry Etwi nog wel wat tegensputterde. Barry van Dijk wist de inzet van Etwi echter tot hoekschop te degraderen, waardoor ODIN’59 uiteindelijk 3 historische punten verdiende. Cerilio Cijntje verdiende dit duel de titel ‘man van de wedstrijd’.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Ouass, Groen, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Koops.

Basiself  Huizen: Verkerk, Benning, Wisse, Vente, Doeve, Etwi, Limon, Verbond, Papamelodias, Klaassen, Heerings.