80'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

20 september 2014 14:30

Jansen, W.D.

Een ongelukkige handsbal binnen de zestien van Wouter van der Molen zette ODIN’59 al enkele minuten na de aftrap in het spoor van een ruime 1-4 zege op het Veenendaalse DOVO. De 24 jarige Thom de Vries tekende voor alle Heemskerkse treffers. ODIN’59 prijkt door de fraaie overwinning bovenaan de ranglijst van de hoofdklasse A met 9 punten na de derde speelronde, twee punten los van SDC Putten die deze middag 1-2 won van Jodan Boys.

ODIN’59 heeft onder leiding van trainer Mark Evers al de nodige stappen gemaakt. Het team oogt completer ten opzichte van vorig seizoen met een volwassen defensie en een scorende voorhoede. Bij DOVO daarentegen is de hand van manager Hans Kraaij jr. en die van hoofdtrainer Jeroen Peters nog niet te zien. De opdracht van Kraaij was om de kater van het gelijke spel vorige week tegen Montfoort (1-1, Montfoort scoort in blessuretijd) weg te spoelen. Daarvoor was het duel met ODIN’59 deze middag echter een veel te lastige opgave. De Kraaij, gehaald om DOVO naar topklasse niveau te tillen, lijkt nog niet bij machte om de lat in Veenendaal hoger te leggen. Trainer Evers is beter bezig in zijn derde jaar bij de Heemskerkers want hij lijkt te gaan oogsten als dezelfde trend als vandaag wordt geprolongeerd.

Een bal tegen de handen van Van der Molen binnen de zestien  betekende een vroege voorsprong voor ODIN’59. Thom de Vries velde al in de 3e minuut het vonnis vanaf 11 meter, 0-1. De snelle achterstand betekende een lastige horde voor de thuisploeg ondanks een prima vrije trap via Yannick Cornelisz waarbij doelman Barry van Dijk zich in de 8e minuut moest strekken om zijn doel schoon te houden. Daarna bepaalde ODIN’59 het wedstrijdbeeld met knappe offensieve acties die uiteindelijk tot de tweede treffer leidde. Na een verkeerde terugspeelbal van Cornelisz was wederom De Vries op aangeven van aanvoerder Ron Scheffer trefzeker, 0-2. In de slotfase voor de thee kon DOVO eindelijk wat tegengas ontwikkelen. Weer bleek Van Dijk bij machte om ODIN’59 staande te houden, oog in oog met de 22 jarige Rik van der Eerden en in de rebound van dichtbij Saïd Echargui. Van der Eerden mikte even later ook nog eens enkele meters naast het doel bij Van Dijk.

Tot een kwartier na rust leek DOVO zich hersteld te hebben en kon de thuisploeg aardig meekomen. Die illusie smolt als sneeuw voor de zon bij de voorbereiding van de derde Heemskerkse treffer. Na een prima aanval met een harde inzet via Amin Ouass en in tweede instantie Ron Scheffer, waarbij keeper Peter Veeneman nog overeind bleef, bewees De Vries zijn grote waarde door voor de derde maal deze middag de trekker over te halen, 0-3. De ploeg van het duo Kraaij en Peters kwam vlak daarna nog goed weg omdat Ouass, nu op aangeven van De Vries, keeper Veeneman niet kon passeren. De thuisploeg veerde nog een moment op bij de enige Heemskerkse tegentreffer van de voet van Rik van der Eerden, de gevaarlijkste man aan DOVO zijde. Thom de Vries maakte uiteindelijk zijn kwartet aan doelpunten vol met nog een kleine 10 minuten op de klok, 1-4. Daarmee werd de declassering van DOVO een feit. De equipe van Kraaij had nog veel geluk dat de uitslag toen bleef steken, want ODIN’59 weigerde de score verder op te voeren via de ingevallen Frits Kramer en Ouass in de slotfase van de derde speelronde.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Ouass, Groen, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Klare.

Basiself DOVO: Veeneman, Mooij, Van der Kooij, Van der Molen, Ozbek, Kipmulder, Echargui, Bakkenes, Van der Eerden, Cornelisz, Toonen.