Ayden Kuipers

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

27 september 2014 14:30

Helder, B.B. van den

In een prima eerste helft waarin ODIN’59 de meeste kansen had om met een voorsprong de rust in te gaan, was Achilles Veen later toch in staat om de Heemskerkers een hak te zetten. Want na een treffer via Thom de Vries in de 54e  minuut klopten de Brabanders de ploeg van trainer Mark Evers door de stand slechts 1 minuut later gelijk te trekken. De koploper kreeg daardoor een tik en kwam de deceptie niet meer te boven. Achilles Veen zegevierde uiteindelijk met 1-3.

ODIN’59 is niet in staat gebleken om de uitstekende start van het seizoen een passend vervolg te geven. Na 3 knappe overwinningen werd de koploper van de hoofdklasse A op eigen terrein een halt toegeroepen door Achilles Veen onder leiding van de 54 jarige trainer Johan van Bijsterveld. In het eerste bedrijf hadden de Heemskerkers al na een kleine 10 minuten een behoorlijke mogelijkheid om de score te openen met een prima poging van Cerilio Cijntje vlak buiten het strafschopgebied. Ook daarna bleek Cijntje voor de nodige onrust zorgen binnen de defensie van Achilles Veen. Wederom uit de tweede lijn (1 meter over) en na een dik halfuur alleen voor keeper Guido van Sant, die een tegentreffer voorkwam.

Op slag van rust had aanvoerder Ron Scheffer ODIN’59 op een knap moment aan de leiding kunnen schieten, maar zijn harde inzet werd geblokt door de Achilles defensie. Even na rust leek Cijntje toch op de openingstreffer af te gaan. Alleen voor keeper Sant raakte de spits de bal niet zoals gewild waardoor de kans op de voorsprong snel verdampte en de bal over de achterlijn verdween. De voorsprong volgde even later wel uit een assist van Cijntje. Een prima steekbal belandde bij Thom de Vries, die overtuigend de trekker overhaalde, 1-0. Dat was alweer zijn 6e treffer van het prille seizoen. De Heemskerkers, nog in euforiestemming, knakten echter bij de hele snelle gelijkmaker in dezelfde minuut, waarbij grensrechter Overtoom niet geheel vrijuit leek te gaan door de Heemskerkse buitenspelval op eigen houtje nietig te verklaren, waardoor Jasper de Wit de vrije doorgang naar het doel van Barry van Dijk kreeg, 1-1.

ODIN’59 was na de rappe gelijkmaker aangeslagen en speelde niet meer in de juiste organisatie. Toch wist de thuisploeg enkele dreigende momenten te creëren na de inbreng van Dennis Greuter. Maar Achilles Veen rook blijkbaar de zege, want een snelle counter via de 24 jarige Thijs Burgmans zette de ploeg van trainer Evers op achterstand, 1-2. Met nog een kleine 20 minuten op de klok wist de Heemskerkers de schade niet meer in te lopen. Ver in blessuretijd besliste Ayden Kuypers de wedstrijd, 1-3. ODIN’59 blijft medekoploper met 9 punten na de vierde speelronde, samen met SteDoCo (3e) en FC Breukelen (1e) de opponent van volgende week.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Ouass, Groen, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Klare.

Basiself Achilles Veen: Van Sant, Clemens, Kuypers, Burgmans, Martens, Ulusan, Schellekens, Sulun, Ramlal, Aerts, De Wit.