92'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

4 oktober 2014 14:30

Berg, R.C. van den

In een matige wedstrijd waarin ODIN’59 de eerste 20 minuten niets te vertellen had greep de selectie van trainer Mark Evers na het kantelpunt het initiatief en dicteerde bij vlagen het duel om de koppositie van de hoofdklasse A. FC Breukelen, de nummer 1 na 4 wedstrijden, verweerde zich hevig, maar bleek met 10 man niet in staat om de punten in huis te houden en gunde de nummer 2 uiteindelijk de zege en daarmee de leiding in het klassement. Einduitslag 2-3.

Doelman Barry van Dijk verdiende al vroeg in de wedstrijd behoorlijk wat credits bij een grote kans van Daniel Kops, die in het verleden 4 seizoenen actief was bij het Veenendaalse DOVO. Dat was op aangeven van de 22 jarige Mitchill de Zwart. De goalie behoedde ODIN’59 met het been voor een hele snelle achterstand. Ook enkele minuten later voorkwam Van Dijk een treffer toen De Zwart zelf opdook voor de Heemskerkse doelman, maar de bal in de handen van Van Dijk zag verdwijnen.

Pas na dik 20 minuten worstelde de equipe van trainer Evers zich onder de Utrechtse druk vandaan. Het was ook een curieus moment van Cerilio Cijntje die net binnen de zestien werd aangetikt door de lange Roy Hom, maar dat penaltyrijpe akkefietje werd toen nog door scheidsrechter Van den Berg weggewuifd met een simpel handgebaar. Slechts 2 minuten later kon de arbiter niet meer om een penalty heen toen de snelle spits van ODIN’59 wederom onder de voet werd gelopen, nu door Djuric Jason Winklaar, waardoor de verdediger met rood de arena moest verlaten. Thom de Vries bevestigde vanaf 11 meter zijn status als topscoorder van de hoofdklasse A, met zijn 7e treffer uit 4 duels. Een kleine 20 minuten later echter counterde Breukelen de gelijkmaker langs keeper Van Dijk via de sterke Van Friderici na een prima actie van Tom Kalkhuis, 1-1.

Wat ODIN’59 in het duel met Achilles Veen overkwam was nu aan Breukelen zijde een feit want in dezelfde 43e  minuut kon de ploeg van Evers wederom de leiding pakken via Cerilio Cijntje. Hij wist vlak voor het doelgebied de bal heel slim langs keeper Aäron Balk te lepelen, 1-2. Frits Kramer, vandaag in de basis gestart, had ODIN’59 nog steviger aan de leiding kunnen brengen, maar uit de draai schoot de middenvelder de bal ruim en hoog naast het doel bij Balk. De Heemskerkers waren nog absoluut niet zeker van de zege en vlak na rust werd dat nog eens haarfijn bevestigd door doelpuntenmaker Van Friderici, die net als Kramer het vizier behoorlijk van koers had afgesteld.

ODIN’59 doorstond een wankele fase en wees Joey Klare aan om orde op zaken te stellen. Klare ging de uitdaging graag aan en verzilverde van afstand op prachtige wijze een vrije trap in de verre hoek bij de dit seizoen van Sportlust ‘46 overgekomen doelman Balk, 1-3. Met nog 35 minuten op de klok leek ODIN’59 uit de gevarenzone, maar niets was minder waar, want Van Friderici tekende voor zijn 2e treffer van de middag en bracht de thuisploeg de aansluiting, 2-3. De bezoekers hielden daarna het slot goed op de deur en hadden zelfs nog met een treffer uit kunnen lopen als Thom de Vries afsluitend na een prima offensief de bal niet richting de Vecht had afgevuurd.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Koops, Kramer, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Klare.

Basiself FC Breukelen: Balk, Soenarto, Hom, Winklaar, Van Rees, Franken, De Zwart, Kalkhuis, Kops, Dors, Van Friderici.