Pascal van Delden

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

25 oktober 2014 14:30

Winter, F.R. de

Geheel conform de verwachtingen speelde de nummer 2 van de hoofdklasse A een belangrijke rol in de strijd om de eerste periodetitel. Bij winst had ODIN’59 de eerste periode in handen met nog 1 duel te gaan. SteDoCo legde deze middag echter pure strijd aan de dag en stelde daarmee de 1e prijs van het seizoen slechts een week uit. De wedstrijd eindigde in een 1-1 remise.

ODIN’59 bleek deze middag niet in staat om de fraaie seizoenstart met een prijs te bekrachtigen. SteDoCo gaf behoorlijk tegengas en stond geen zege toe op Heemskerks grondgebied. ODIN’59 moest deze middag alle zeilen bijzetten om SteDoCo het scoren te beletten. Beide ploegen gingen voor de volle winst. SteDoCo trainer Virgil Breetveld promote het countervoetbal met snelle mensen voorin en een gedurfde 1 tegen 1 confrontatie met de Heemskerkse defensie. Toch was de ploeg van trainer Mark Evers de meest kansrijke formatie met grote mogelijkheden voor Ron Scheffer (net naast 18e minuut) en Bas Ent (22e minuut).

De equipe van Evers kwam ook terecht op voorsprong via Cerilio Cijntje na een halfuur, 1-0. In de slotfase voor rust had Cijntje zelfs de stand eenvoudig kunnen verdubbelen alleen voor keeper Ruud de Groot. Op een prachtige steekpass van aanvoerder Ron Scheffer wist Cijntje echter geen doel te treffen. Op slag van rust had Roel de Kruijk een prima vrije trap in gedachten, maar Barry van Dijk kon de gelijkmaker toen nog voorkomen. De eerste minuut na rust was het weer die dekselse De Kruijk die zijn inzet bijna verzilverd zag. Ook toen bleek Van Dijk de winnaar.

Het antwoord kwam via Thom de Vries. Nadat de spits een drietal Hoornaren zijn hielen had laten zien, wilde De Vries het prachtig afronden met een lob over keeper De Groot. De bal belandde echter net over de lat in plaats van er onder. Aan de andere kant moest doelman Van Dijk ook gestrekt bij een inzet van Hakan Tokul. Dat was de voorbode van de gelijkmaker via Willem Looijen, 1-1. Daarna was ODIN’59 vastberaden om de voorsprong weer in handen te krijgen. Een fraaie poging met het hoofd via aanvoerder Ron Scheffer bleek een zware opgave voor keeper De Groot om te pareren, maar De Groot grabbelde de bal uiteindelijk in bezit. Ook een knappe inzet van De Vries kon ODIN’59 nog niet aan de periodetitel helpen, want De Groot trok wederom aan het langste eind. Volgende week zullen de Heemskerkers de puntjes op de I moeten zetten in het duel met NSC Nijkerk om de eerste prijs van het seizoen in huis te halen.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Groen, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, De Vries, Klare, Greuter.

Basiself SteDoCo: De Groot, De Gans, Patijn, E. de Kruijk, Yilmaz, Tokul, Godeken. R. de Kruijk, Van der Waal, Looijen, Boom.