Assist: Amin Ouass

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

13 december 2014 14:30

Waerdt, R.H.J. van de

Een uitstekende start in de laatste wedstrijd voor de winterstop beloofde ook een uitstekende eindklassering op de helft van de competitie. Maar ODIN’59 verkeek zich op het voetballend vermogen van Volendam naarmate de wedstrijd vorderde en wist ternauwernood te ontsnappen aan een onverdiende nederlaag door ver in blessuretijd voor de 2e keer in de wedstrijd de gelijkmaker te forceren om daarmee een blamage te voorkomen. Einduitslag 2-2.

Op papier had hekkensluiter Volendam geen schijn van kans tegen de nummer 2 ODIN’59. Maar in de praktijk bleek eens temeer dat alle ploegen in de hoofdklasse A  in potentie niet onderdoen voor elkaar qua niveau en dat wedstrijden worden beslist op details. Met centrale verdediger Milo Cremers wederom in de spits leek het scorend vermogen van de ploeg van trainer Mark Evers, tijdens de afwezigheid van topscoorder Thom de Vries, zich op een behoorlijk niveau te handhaven, getuige de bal op de paal na een klein halfuur en in het tweede bedrijf een grote kans die eindigde tegen de lat in het laatste kwartier op aangeven van Dennis Greuter,

ODIN’59 was in het eerste bedrijf behoorlijk kansrijker dan hekkensluiter Volendam, maar enkel onvoldoende trefzeker. Dat speelde de ploeg van trainer Evers behoorlijk parten want daardoor bleef Volendam in de race voor de openingstreffer. Dat scenario werd ook nog eens realiteit door de treffer van Daan Ibrahim, 0-1. Cerilio Cijntje had op slag van rust nog wel de gelijkmaker op de slof, maar de 20 jarige keeper Sander Binken degradeerde zijn inzet tot hoekschop.

Een drietal uitstekende reddingen in het eerste kwartier na rust van Barry van Dijk, hield ODIN’59 op de been, waarbij met name Volendam topscoorder Joey Tol dichtbij zijn 9e treffer van het seizoen zat. Met nog een kwartier op de klok sloeg Cremers uiteindelijk wel toe. Terwijl de lat bij een eerder poging nog een blokkade vormde, bleek de inzet van Cremers vlak daarna wel bepalend voor de gelijkmaker, 1-1. Met de eindfase in zicht kon het scoreverloop nog alle kanten op. De ingevallen Amin Ouass weigerde echter om te scoren alleen voor keeper Binken. Aan de andere kant moest Van Dijk nomaals aan de bak om een nieuwe voorsprong voor Volendam uit de boeken te houden. De ingevallen Thierry Schilder had echter lak aan de reputatie van Van Dijk en leek de bezoekende ploeg door zijn geslepen treffer aan een o zo gewenste zege te helpen in de laatste minuut van de wedstrijd, 1-2.

De eveneens ingevallen Thom de Vries, hersteld van een stuitblessure, voorkwam ver in blessuretijd gezichtsverlies voor de thuisploeg, want hij wist ODIN’59 voor de 2e keer deze middag langszij te schieten, 2-2. ODIN’59 gaat daardoor met een 2e plek de winterstop in. SteDoCo is de nieuwe koploper na de 2-1 winst op Bennekom. Koploper VVA’71 zakte naar de 4e plek door 1-4 verlies van SDC Putten. De nieuwe nummer 3 is Achilles Veen door een 0-2 zege op FC Breukelen.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Hols, Groen, Koops, Ent, Scheffer, Greuter, S. van Dijk, Cijntje, Cremers.

Basiself Volendam: Binken, Mooyer, Jonk, Koning, S. Tol, Kwakman, Molenaar, Jonkerman, Ibrahim, J. Tol, Noordenbos.