ODIN’59 wipt Huizen in spannend duel! - ODIN'59

ODIN’59 wipt Huizen in spannend duel!

ODIN’59 wipt Huizen in spannend duel!

Huizen 1

0 - 1

ODIN 59 1

19'
Aron Klaassen
56'
Oscar van Logtesteijn
Robert Guerain
88'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

14 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Beltman, G.J.

Accommodatie

Onbekend

ODIN’59 deed uitstekende zaken op de Wolfskamer in de confrontatie met s.v. Huizen. Met een wonderschone treffer van Thom de Vries in het eerste bedrijf pakte de ploeg van trainer Mark Evers de verdiende volle winst.

ODIN’59 heeft het per definitie altijd moeilijk tegen het explosieve s.v. Huizen. Huizen strijdt altijd tot de laatste slotseconden, maar ODIN’59 had dit duel de zaken voldoende op orde en kon voorkomen dat de selectie van trainer Henk van de Pol dit inhaalduel langszij kon komen. De Heemskerkers waren het eerste bedrijf het meest offensief en daardoor de meest dreigende ploeg. De van een voetblessure herstelde Thom de Vries bestendigde dit prima optreden al na een kleine 20 minuten met een zeer overtuigende treffer zoals je die maar zelden ziet. De Vries slalomde dwars door de Huizen defensie, passeerde daarmee een drietal verdedigers en rondde zijn fraaie actie meedogenloos af door de bal hard en hoog in de linkerkruising te jagen, 0-1.

Het antwoord van de thuisploeg kwam na een handvol minuten waarbij ODIN’59 het geluk had dat Aron Klaassen in buitenspelsituatie de gelijkmaker leek binnen te schuiven. Dat feest voor de thuisploeg ging daardoor niet door. Ondanks de druk van Huizen was het wederom De Vries die op fraai aangeven met de borst van Milo Cremers een volgende treffer in gedachten had, maar nu doelman Johan Verkerk op zijn weg vond. De equipe van Evers bleef uiterst dreigend in de ogen van de thuisploeg. Een offensief met een wegsprintende Danny Hols leverde een hoekschop op en met nog 10 minuten op de klok in het eerste bedrijf kwam de Vries een kleine stap te laat om beslissend af te kunnen ronden. In de slotminuten van de eerste helft was aan de andere kant de altijd onberekenbare Omar Limon gevaarlijk, maar Barry van Dijk bleef attent en keerde de inzet.

Vlak na de thee consolideerde het team van Evers de ingeslagen weg met een fraaie kopbal via Milo Cremers op knap aangeven van Jeffrey Tol. Die momenten daarna waren beslissend voor het verzet van Huizen. De arbitrale straf met geel voor Ouass en Joey Klare waren daar mede debet aan. De ploeg van Van de Pol herpakte zich met nog een halfuur op de klok en kwam offensief sterk terug met mogelijkheden voor Sam Doeve (over) en Quincy van Waveren die Van Dijk op zijn weg vond. Huizen leek zich evenwel niet neer te leggen bij de aanstaande nederlaag, maar het lukte de ploeg niet meer om het territorium van Van Dijk dicht genoeg te benaderen. Een inzet van Wouter Vente en de 20 jarige Quincy van Waveren kwamen van te ver om Van Dijk aan het wankelen te brengen. De verdiende zege bracht ODIN’59 weer aan kop van de hoofdklasse A, twee punten los van Stedoco die weliswaar nog 2 wedstrijden tegoed heeft.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Groen, Hols, Ouass, Tol, Klare, Scheffer, Kramer, S. van Dijk, De Vries, Cremers.

Basiself s.v. Huizen: Verkerk, Wisse, Vente, Doeve, Van Waveren, Laoikili, Limon, Etwi, Papamelodias, Klaassen, Guerian.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!