91'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

7 maart 2015 14:30

Roeleveld, M.A.

Het affiche SteDoCo – ODIN’59 beloofde een heuse kraker. De huidige nummer 3, maar de virtuele nummer 1 SteDoCo, tegen de huidige koploper ODIN’59 werd alles behalve een topwedstrijd. Daarvoor waren de belangen voor beide ploegen te groot. Na evenwel een uitstekende start van de Heemskerkers met een vroege treffer via Milo Cremers, verzandde het duel lange tijd in werkvoetbal met enkele behoorlijke kansen voor de thuisploeg. Pas na rust zette ODIN’59 via Thom de Vries orde op zaken en baande de weg vrij naar het kampioenschap van de hoofdklasse A. Einduitslag 0-2.

De eerdere confrontatie met de equipe van de 47 jarige trainer Virgil Breetveld op 25 oktober 2014 eindigde in Heemskerk nog in een 1-1 remise. Willem Looijen schoot SteDoCo toen na rust langszij na de 1-0 ruststand via Cerilio Cijntje. De eerste periodetitel voor ODIN’59 bleef toen nog een weekje in de kast. De selectie van oefenmeester Mark Evers is nu bezig met het vervolg en heeft na de zege op het sportpark aan de Groeneweg alle troeven in handen voor de hoogste prijs van de hoofdklasse A. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg is er evenwel nog een lange weg te gaan, maar de kaarten lijken gunstig. ODIN’59 boekte behoorlijke progressie in de loop van het seizoen door ook lelijke wedstrijden in winst te kunnen omzetten en daarmee ruim baan te maken voor een fraaie apotheose.

De ploeg van Evers startte met krachtige offensieve drang en leek SteDoCo te overrompelen. Een fraaie voorzet van de voet van Cerilio Cijntje zocht de kruin van Milo Cremers die uitstekend binnenkopte en keeper Ruud de Groot al na 5 minuten kansloos liet, 0-1. De Heemskerkers bleven met uitstekend pressievoetbal behoorlijk dreigend via Cijntje en Thom de Vries, maar tot een grotere voorsprong leidde dat vooralsnog niet. Na ruim een kwartier was het team van Evers even de weg kwijt en deelde de thuisploeg de lakens uit. Een defensief misverstand in de ODIN’59 gelederen maakte ruim baan voor een inzet via Pascal van Delden die tot opluchting van keeper Barry van Dijk net naast het doel verdween. Vlak daarna moest de Heemskerkse goalie echt aan de bak toen de geslepen Willem Looijen en Chris Boom tot dichtbij genaderd waren, maar Van Dijk in vorm niet konden passeren. In de rommelige fase voor rust was Benjamin de Gans met het hoofd dichtbij de gelijkmaker. De kopbal eindigde echter net naast het doel bij Van Dijk.

Ook net na de thee voorkwam de sluitpost van ODIN’59 een treffer voor de thuisploeg via Roel de Kruyk met Erik de Kruijk als aangever. Aan de andere kant bleek ODIN’59 veel efficiënter. Wederom deed Cijntje uitstekend voorwerk en bracht de bal bij Thom de Vries die met zijn 12e treffer van het seizoen ODIN’59 naar een 0-2 voorsprong schoot. Die efficiëntie ontbeerde SteDoCo. Ondanks de druk van de thuisploeg met enkele pogingen uit een standaardsituatie bleef ODIN’59 op de been. Ver in blessuretijd moest Van Dijk nog eenmaal handelend optreden door de inzet van Erik de Kruijk met een fraaie reflex tot hoekschop te boksen.

VVA’71 is de nieuwe nummer 2 door de 4-0 winst op FC Breukelen, maar met nog wel 5 punten minder in de knip dan de ploeg van Mark Evers. SteDoCo zakt naar de huidige 4e positie op de ranglijst. Met nog 2 inhaalduels te gaan is de equipe uit Hoornaar nog wel de virtuele nummer 2.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol , Hols, Ent, Klare, Cijntje, Scheffer, Kramer, Groen, De Vries, Cremers.

Basiself SteDoCo: De Groot, De Gans, Patijn, De Kruijk, Yilmaz, Van Delden, De Kruyk, Van der Waal, Looijen, Boom, Slob.