Leo van Eem

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

28 maart 2015 15:00

Burg, P.N. van der

Voor de tweede maal op rij moest ODIN’59 als koploper 3 tegentreffers incasseren zonder zelf tot scoren te komen. De ploeg van trainer Mark Evers kon een snelle achterstand niet binnen 90 minuten ongedaan maken, ondanks enkele grote kansen en viel ook in Achterberg tegen VVA’71 met 3-0 defensief door de mand.

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg lijkt ODIN’59 het kampioenschap te kunnen vergeten. Twee wedstrijden op rij verliezen in de strijd om de titel van de hoofdklasse A is een teken dat de koploper de weelde niet kan dragen. Ook net als vorige week thuis tegen NSC Nijkerk (0-3) gingen de Heemskerkers afgetekend de boot in. De prestatiecurve van ODIN’59 maakte deze middag wederom daardoor een behoorlijke duikeling. Het gemis van de geschorste Cerilio Cijntje begint hachelijke vormen aan te nemen in met name offensief opzicht. De afwezigheid van de snelle en creatieve Cijntje lijkt ook behoorlijk parten te spelen op de vorm van Thom de Vries die wederom geen doel trof in het treffen met VVA’71. SteDoCo maakte vandaag geen fouten in de confrontatie met NSC. SteDoCo won in Nijkerk met 0-3 en is de nieuwe koploper met nog een inhaalwedstrijd extra voor de boeg.

VVA’71 was ODIN’59 tweemaal dik de baas dus dit seizoen. Op sportpark Assumburg op 8 november 2014  vernederde de ploeg van trainer Johan de Man ODIN´59 met 0-4. Nu in eigen huis op sportpark De Meent hadden de Gele Leeuwen ook al onvoldoende antwoord op de dadendrang van de thuisploeg. Toch kwam deze middag de eerste grote dreiging van ODIN’59. De 20 jarige keeper Jaimy Schaap voorkwam al in de 5e minuut een snelle openingstreffer door met het been voldoende redding te brengen op een kansrijke inzet van Milo Cremers. De harde rebound via Danny Hols ketste daarna af op de defensie van de thuisploeg.

Aan de overkant was het echter wel raak. ODIN´59 haperde in de omschakeling, waardoor Mourad Marbouch uiteindelijk de vroege openingstreffer in de verre hoek langs doelman Barry van Dijk schoot. Slechts 2 minuten later moest Van Dijk voor de tweede maal de gang naar het net maken. Joey Klare kon het gat niet meer dichtlopen na balverlies van de bezoekers. De equipe van Evers liep daardoor wederom in het mes waardoor Denny van Loen de stand overtuigend kon verdubbelen, 2-0. Na een dik kwartier had Cremers de aansluiting kunnen forceren op aangeven van De Vries, maar zijn inzet verdween ruim over de lat bij doelman Schaap.

Daarna mocht ODIN’59 in haar handen knijpen dat de achterstand op 2-0 bleef steken, want Van Loen dook alleen op voor Van Dijk die uitstekend pareerde. Ook een inzet via Jannis Karafillakis maakte Van Dijk onschadelijk door de bal over de lat te tikken. Thom de Vries had in blessuretijd van het eerste bedrijf de kansen voor zijn team kunnen keren. De Vries in vorm zou beheerst raak geschoten hebben alleen in duel met keeper Schaap, maar nu kon de spits ODIN’59 niet de aansluiting bezorgen, want de goalie plukte de bal op tijd weg voor de voeten van De Vries.

Ook in het tweede bedrijf waren de meeste kansen voor de thuisploeg via Anouar Tmim en later via Luud Eijkemans. Tussen beide kansen door bleek Milo Cremers nog gevaarlijk, maar Schaap ving de inzet met het hoofd vakkundig op. Indirect uit een vrije trap vanaf de hoek van het zestienmetergebied kon Eijkemans de koploper de nekslag geven. Met nog 25 minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld ondanks een grote mogelijkheid via De Vries waarbij de bal ruim over de lat verdween. Ook in de slotminuut teisterde De Vries nog hard de paal, maar de koers bleek allang gelopen en verloren. ODIN’59 lijkt daarmee af te haken in de strijd om de titel. Danny Hols en Ron Scheffer stonden dit duel op scherp en zijn beiden geschorst voor het thuistreffen met SDC Putten op 11 april door een gele kaart van scheidsrechter Van der Burg. Mark Evers zal dan wel weer een beroep kunnen doen op verdediger Jeffrey Tol en aanvaller Amin Ouass die dit duel wegens een schorsing moesten toekijken vanaf de kant. Osman Tosun maakte in de 70e minuut zijn debuut in de hoofdmacht van ODIN’59 als vervanger voor Frits Kramer.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, S. van Dijk, Hols, Ent, Klare, Greuter, Scheffer, Kramer, Koops, De Vries, Cremers.

Basiself VVA’71: Schaap, Versluis, Oost, Karafillakis, Bonevacia, Van Ruiswijk, Rip, Van Loen, Tmim, Eijkemans, Marbouch.