Assist: Joey Klare

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

11 april 2015 14:30

Selier, B.S.

Na een matig eerste bedrijf liet ODIN’59 een sterke tweede helft zien in de confrontatie met SDC Putten, waarbij een 1-3 achterstand werd omgebogen in een 3-3 remise. De ploeg van trainer Mark Evers had bij winst echter uitstekende zaken kunnen doen want de topper tussen koploper SteDoCo en de nummer 3 VVA’71 bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Met nog 4 wedstrijden op de agenda is er in de kop van de hoofdklasse A niets gewijzigd en lijkt SteDoCo vooralsnog kampioenskandidaat nummer 1.

Natuurlijk moest trainer Mark Evers concessies doen op het wedstrijdformulier. Met de geschorste aanvoerder Ron Scheffer, verdediger Danny Hols en aanvaller Cerilio Cijntje leek ODIN’59 aan kwaliteit in te leveren. Dat werd nog eens haarfijn bestendigd door het ongeconcentreerde begin tegen de huidige nummer 7 SDC Putten. Vooral opbouwend lieten de Heemskerkers de nodige steken vallen en keken daardoor tot 2x aan toe tegen een onnodige achterstand aan. Maar tot 2x aan toe werd die achterstand uitstekend weggewerkt. De laatste keer op basis van grote wilskracht, waarbij een spectaculaire invalbeurt inclusief treffer van Osman Tosun de aansluiting tot stand bracht, waardoor ODIN’59 uiteindelijk nog een punt in huis hield.

De ploeg van Mark Evers kwam al in de openingsfase op achterstand via Thomas Amende indirect uit de 2e hoekschop voor SDC Putten, dat in de eerste twintig minuten de dienst uit maakte. Na de prachtige afstandstreffer van Thom de Vries hoog in het doel bij René van Hemel ontwaakte ODIN’59 pas. Toch kwamen de gasten weer op voorsprong via de 24 jarige Evert Brouwers. Tim Koops kon de bal niet voor de stuit bemachtigen en daardoor de opbouw van Putten verijdelen. Olivier Pilon profiteerde en schoot SDC in de eindfase voor rust weer aan de leiding, 1-2.

Na de thee moest doelman Barry van Dijk verstek laten gaan wegens hamstringproblemen. Barry van den Brink werd daarom ingebracht om het domein tussen de palen te bewaken. Enkele minuten na rust moest de ingevallen goalie echter al capituleren toen Tim Koops door een handsbal binnen de zestien onbedoeld een strafschop voor de kiezen kreeg van scheidsrechter Selier. Richard Gooijer pakte het cadeautje gretig uit en passeerde Van den Brink van 11 meter, 1-3.  Enige minuten daarna was Amin Ouass dichtbij de aansluiting en wellicht ook dichtbij de mooiste treffer van het seizoen, maar het mocht niet zo zijn, want keeper René van Hemel tikte de bal via de lat tot hoekschop. Ook een vrije trap via Thom de Vries kwam niet tussen de palen terecht.

Met nog een kleine 20 minuten op de klok was de gretig ingevallen Osman Tosun bepalend voor de 2-3 aansluiting. Thom de Vries kreeg de assist op zijn naam. Een uistekende reflex van Van den Brink waarbij hij de bal uit de verre hoek tot corner bokste bij de inzet via Gooijer hield ODIN’59 daarna in de race. In de grimmige eindfase was specialist Joey Klare al dichtbij de gelijkmaker. In de slotminuten viel de verdiende thuistreffer alsnog via De Vries uit een free kick van de voet van Klare, 3-3.

ODIN’59 liep echter niet in op de achterstand ten opzichte van koploper SteDoCo, want die pakte ook een punt in het duel met VVA’71. Man van de wedstrijd werd uiteindelijk  de betrouwbare Jeffrey Tol. Joey Klare, Frits Kramer en Tim Koops liepen tegen een gele kaart aan en zijn geschorst voor het komende duel met en in Volendam. De gele kaart voor Thom de Vries heeft geen consequenties voor de volgende wedstrijd. Aan SDC zijde kregen Justin van Groen en Thomas Amende geel van scheidsrechter Benjamin Selier.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, S. van Dijk, Tol, Ent, Klare, Greuter, Ouass, Kramer, Koops, De Vries, Cremers.

Basiself SDC Putten: Van Hemel, Gooijer, Bos, Pluim, Van Groen, Kurdal, Buter, De Bruin, Pilon, Brouwers, Amende.