ODIN’59 behoudt Jodan Boys voor hoofdklasse! - ODIN'59

ODIN’59 behoudt Jodan Boys voor hoofdklasse!

ODIN’59 behoudt Jodan Boys voor hoofdklasse!

Jodan Boys 1

5 - 0

ODIN 59 1

Leroy Brank (scrimmage)
17'
Jaouad El Yaacoubi (solo)
22'
Ahmed El Azzouti (schot)
31'
Ahmed El Azzouti (schot)
34'
Mohammed Bellahcen
46'
Wim de Jong
Jorn van Lunteren (kopbal)
65'
Marvin Stravers
73'
Michael van Bilsen
Jaouad El Yaacoubi
73'
Georgio Petridis

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

16 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Bossen, R.

Accommodatie

Onbekend

ODIN’59 trainer Mark Evers liet maar liefst 8 spelers buiten de basis om uiteenlopende redenen. Jodan Boys pakte daardoor op overtuigende wijze de laatste strohalm om de nacompetitie te ontlopen en won thuis in Gouda afgetekend met 5-0 van de Heemskerkse elf. Gaby Cabret, Robbert Vossebelt, Mojtaba Deryzadeh en Jasper Bulteel maakten deze middag hun debuut in de hoofdmacht van ODIN59.

 Jodan Boys leek na het duel op 2 mei tegen koploper SteDoCo, die met 8 doelpunten onbeslist eindigde (4-4), al getekend te hebben voor handhaving in de hoofdklasse A met 32 punten uit 25 wedstrijden, goed voor een zesde plek op de ranglijst. Daarna begon het gekrakeel rond de puntenaftrek van Bennekom en Huizen, die onder Jodan Boys geposteerd stonden op de ranglijst. De uitspraak van de Burgerechter rond de KNVB soap gooide echter roet in het eten voor trainer Dennis van den IJssel want zijn ploeg duikelde naar beneden doordat Bennekom en Huizen hun punten terug ontvingen. Daardoor leek de equipe uit Gouda ineens in de gevarenzone beland te zijn en moest vandaag alsnog minimaal een punt gaan pakken om nacompetitie te kunnen ontlopen.

Voor ODIN’59 golden er andere wetten, want er stond niets meer op het spel voor de nummer 2. De ploeg van Evers trof de 25e speelronde op 2 mei geen doel tegen Bennekom ondanks een uitstekend tweede bedrijf. De wedstrijd eindigde in de brilstand waardoor de Heemskerkers definitief hadden afgehaakt in de strijd om directe promotie naar de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Jodan Boys moest vandaag dus punten gaan pakken en ODIN’59 kon de teugels laten vieren. Evers had een dubbele selectie laten op komen draven om voldoende spelers buiten de basis te kunnen laten, die enerzijds op scherp stonden en om anderzijds rust te gunnen in verband met de nacompetitie om promotie. De eerste periodetitel zou namelijk zomaar nog voor een fraaie apotheose van het uitstekende seizoen kunnen zorgen. Die nacompetitie zal al aanstaande dinsdag in het teken staan van de ontmoeting met Achilles Veen, want die ploeg nam de tweede periodetitel over van kampioen SteDoCo. Door de 0-3 winst van DOVO op Achilles Veen incasseerden technisch manager Hans Kraaij jr. en trainer Jeroen Peters deze zaterdag de derde en laatste periodetitel om daarmee ook de felbegeerde strijd in de nacompetitie aan te kunnen gaan.

Het was ook wel te verwachten dat ODIN’59 deze middag geen huzarenstukje zou gaan en kunnen opvoeren tegen een getergde ploeg in nood. Jodan Boys ging erg gemotiveerd van start. Doelman Barry van den Brink moest al vroeg in het duel optredend handelen bij een inzet van Jaouad el Yaacoubi. Ondanks sterk spel van de thuisploeg ontsnapte het team van Evers na een klein kwartier aan de druk en schoot Menno Kremer hoog over de lat bij Marvin Straver. Het antwoord bleek de Goudse openingstreffer via de 32 jarige aanvoerder Leroy Brank, die Jodan Boys de weg wees uit het moeras van de nacompetitie. Indirect uit een hoekschop van de voet van Mohammed Bellahcen wist Brank de eerste treffer binnen te prikken, 1-0.

Daarna ging ODIN’59 er met boter en suiker in. Van den Brink poogde de bal van de snelle El Yaacoubi te onderscheppen, maar de aanvaller was de jonge goalie te slim af en tekende na 22 minuten voor de tweede thuistreffer van de middag, 2-0. Met nog een dikke 10 minuten op de klok voor rust keken de bezoekers al tegen een 4-0 ruststand aan door 2 doelpunten van Ahmed el Azzouti, 4-0. Het had evenwel nog een treffer erger kunnen worden, maar Azzouti raakte keihard de rechterpaal. Het was aan Van den Brink te danken dat Jorn van Lunteren Jodan Boys, in de openingsfase na rust, niet op een 5e treffer kon trakteren, want de goalie van ODIN’59 pakte de inzet van ver uitstekend. Van Lunteren bleek 3 minuten later wel trefzeker op aangeven van aanvoerder Brank, die vandaag een prominente rol speelde, en bepaalde de einduitslag op 5-0 voor de thuisploeg. ODIN’59 deed nog wat terug via de ingevallen Mojtaba Deryzadeh met een kansrijke poging van afstand. Met nog enkele minuten op de klok mocht zelfs de eretreffer via Thom de Vries niet vallen want een prachtige stift over de ingebrachte keeper Michael van Bilsen werd door de lat tegengehouden.

Basiself ODIN’59: Van den Brink, S. van Dijk, Cabret, Ouass, Koops, Greuter, Bulteel, Ibrahimi, Kremer, Yurdakan, Vossebelt.

Basiself Jodan Boys: Straver, Hamdani, Heerkens, Veerman, Roggeveen, Brank, Borsboom. Bellahcen, El Azzouti, Van Lunteren, El Yaacoubi.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!