WV-HEDW VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse A

27 september 2014 12:00

Vroeg in het seizoen al een belangrijke wedstrijd m.b.t. de ranglijst.

Wie wint haakt aan bij de subtop, verlies betekent afzakken tot de onderste helft.

De tegenstander had een zeer goede reeks afgewerkt met veel doelpunten, dus een goede voorhoede, dat was alvast zeker.

Na het begin signaal was het dan ook duidelijk dat er goed voetbal in zat en dat Odin in een 4-4-2 opstelling alle zeilen moest bijzetten om niet overlopen te worden.

Laura en Lois voorin werden niet bereikt en als ze wel de bal ontvingen konden ze hem niet kwijt omdat er vanuit het midden niet doorgeschoven werd en de ruimtes te groot waren.

Veel balverlies en bij tijd en wijle werden we zeer simpel uitgespeeld.

Ook had de tegenstander zeer snelle vleugelspitsen die regelmatig doorkwamen, echter dankzij de zeer goed spelende Nina  werden hun kansen nuchter om zeep geholpen.

Gedurende de 1e helft kwam er maar geen verbetering en vreesde ik dat we op een gegeven moment zouden worden afgestraft voor ons fantasieloos voetbal en halfbakken inzet.

Wonder boven wonder bleef het 0-0 en eerst de rust maar halen dacht ik.

In de kleedkamer de verwondering over het matig spel uitgesproken (zal ik het zo maar zeggen?).

Vechtlust, strijd dat is wat wij en de mensen langs de kant willen zien en wat uiteindelijk de uitslag dan wordt zien we na 90 minuten wel.

De 2e helft begint, en na 1 minuut zie je dan ineens weer die over mijn lijk houding bij onze Odin dames.

Vol erop, strijd over alle linies voor elke meter en de wedstrijd kantelt direct, nu was het Odin die de dienst uitmaakte en druk zette op de defensie van de tegenstander.

Natuurlijk bleef het gevaar van een counter, maar de verdediging onder leiding van Kika zat er nu veel dichter op en door het goed meevoetballen van onze keeper werden de meeste uitvallen geneutraliseerd.

Ook bleek dat Lois op de positie vlak achter onze voorste linie veel beter uitpakte en voor rust en verdeling van het spel zorgde, zeer goed opgepikt en uitgevoerd.

Een pittige overtreding op Mandy was het teken om er fysiek nog meer in te kleunen.

Door deze tomeloze inzet van het hele team kwamen we dichterbij het doel en na een goed genomen vrije trap van Lois en het op tijd lopen van Joyce kwam de bal voor de voeten van Roos die de bal net niet goed onder controle kon krijgen, met wat geluk viel de bal voor de voeten van Julia die met een kapbeweging de keeper op het verkeerde been zette en binnen kon tikken 1-0.

De ontlading van zowel het team als de mensen langs de lijn was enorm dit was een cadeau aan jullie zelf voor het harde werken.

Met nog een kwartier te gaan en nog een paar keer goed wegkomen (paal, buitenspel en net naast) konden we de drie punten dan eindelijk toevoegen aan ons totaal en op basis van de 2e helft was dit dan ook zeer verdiend.

Ik wil het hele team, veel of weinig gespeeld  feliciteren jullie hebben allemaal bijgedragen tot deze overwinning, volgende week tegen Fc Castricum strijd vanaf minuut 1.