Kadoelen sv VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse A

25 oktober 2014 12:30

De thuiswedstrijd tegen Kadoelen VR1 was de eerste van een zware serie voor onze Odin vrouwen.

De komende 4 wedstrijden zijn namelijk allen tegen elftallen in de bovenste helft van onze competitie.

Odin begon mat aan de wedstrijd, te weinig strijd en de wil om de duels te winnen, misschien wel in het hoofd maar voor de neutrale kijker duidelijk niet zichtbaar.

Het stapje (reactie) steeds net even te laat waardoor er weer veel gerend moest worden, bij vlagen zelfs passief.

De tegenstander bediende zich van lange ballen naar voren op de flanken over onze linies heen.

Vooral hun stevige linksbuiten was moeilijk te stoppen en ook kwam het vaak voor dat Kelly 2 tegenstanders had.

Na een kleine omzetting met nu Mandy als rechtshalf werd dit probleem redelijk opgelost.

Kadoelen kwam alleen wel steeds dichter bij het Odin doel en na een kwartier spelen liepen we na weer passiviteit  tegen een op dit moment verdiende achterstand op 0-1.

Herpakken dan maar weer en hopen op beter, al zou ons geduld danig op de proef gesteld worden.

Naarmate de 1e helft vorderde kwam er iets meer lijn in het spel van Odin, dit resulteerde in kansen voor Mandy (paal) en Lois, ook werden er een paar goede afstandsschoten afgevuurd op het doel van de tegenstander die echter getopt werden door hun keeper.

Met achterstand de rust in, gelukkig kleedkamer 14 die ver bij de kantine vandaan ligt anders waren er misschien mensen komen kijken wat er aan de hand was.

Zo kon het niet langer, zeker niet als je kampioen inspiraties hebt.

De 2e helft vanaf het eerste moment goed begonnen met al na 2 minuten onze grootste kans tot dan toe.

Het feit dat te zien was dat we strijd leverde gaf mij al een veel beter gevoel, omdat ik weet dat we dan tot grootse dingen in staat zijn.

Er werd korter gedekt en de lange ballen werden door Kika in het centrum en Nina  gedoseerd van de goal af geneutraliseerd.

Het hele spel verschoof zich op de helft van Kadoelen alleen bleef een goal voor Odin nog uit.

In een chaotische bedoening in het strafschopgebied van Kadoelen met een bal op de lat kon Julia nog inkoppen de keeper pakte de bal achter de lijn deed haar armen snel naar voren en ondanks heftig protesteren werd de goal niet toegekend, simpel omdat de scheidsrechter niet kon zien wat wel of niet waar was, s

Tot de 25e minuut toen een half mislukt schot van Lois wel de keeper passeerde maar over de grond van het doel rolde.

De inkomende rechtsback van Kadoelen vermoede dat Laura Welbergen in haar rug liep (was niet zo) en zou de bal corner willen schieten.

Echter joeg ze de bal in eigen doel, dat was het kadootje waar we op gewacht hadden alleen was de gulle gever niet verwacht.

Omdat de wedstrijd zo moeizaam verlopen was gaf ik aan het slim te spelen en het ene punt niet weg te geven want we hadden toch aardig met onze krachten gegooid.

We hielden echter de drive naar voren en toen Julia een lange pass kon geven liep Lois goed door en ramde de bal wederom in de kruising 2-1.

De ontlading was compleet en uitzinnig van blijdschap storten het gehele team zich op de doelpunten maakster.

Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en kort daarna floot de scheidsrechter af en waren de drie punten binnen.

Ervan uit gaande dat Diemen tegen het laag geklasseerde Toss zou winnen tevreden met de 2e plek.

Echter verloren zij op eigen veld met 0-1 en is Odin samen met DZS koploper in de 4e klasse A.

DZS is volgende week ook meteen de  tegenstander en we moeten er alles aan doen om een dubbelslag te maken om te bepalen wie er op nummer uno hoort te staan.