Joey Klare (vrije trap)

Mannen, 1, Groep 1 19

18 oktober 2014 17:00

Willems, A.

In een spanningsloos bekerduel deed ODIN’59 wat van haar verwacht werd. De ploeg van trainer Mark Evers voetbalde eenvoudig naar een ruime 2-6 zege op zondag 3e klasser JVC Julianadorp.

Een allerhartelijkste ontvangst en een bijzondere gastvrijheid kon JVC niet ontzegd worden. De Julianadorper Voetbal Club met in de hoofdrol mevrouw Kraak van Kantinezaken deed alles om het ODIN’59 naar de zin te maken. JVC was zich deze late middag terdege bewust van een aanstaande verliespartij tegen de Heemskerkers in de eerste wedstrijd van de knock-out fase om de districtsbeker van West 1, ondanks de vroege voorsprong van de Julianadorpers via de 21 jarige Mark Dalmaijer. Hij passeerde keeper Barry van den Brink al na 6 minuten in de verre hoek, 1-0.

Thom de Vries zette even later vanaf 11 meter orde op zaken toen Bas Ent onreglementair gehinderd werd door Jordy Kesteren en scheidsrechter Willems naar de stip wees, 1-1. Ent zelf deed een behoorlijke duit in het zakje door vlak daarna via de paal keeper Devlin van den Bosch over de grond te verschalken, 1-2. Met nog een kwartier op de klok dacht ODIN’59 op rozen te zitten toen De Vries doelman Van den Bosch op fraaie wijze van dichtbij passeerde. Amin Ouass was verantwoordelijk voor de prachtige assist vanaf de linkerkant waardoor De Vries de bal met een sprong gretig tegen het net ramde, 1-3. Maar JVC werd in het zadel geholpen door een overtreding van Milo Cremers. Op slag van rust leidde dat via een prima vrije trap van Jordy Kesteren tot de aansluiting. Hij stuurde de bal met een fraaie curve over de geelblauwe muur zo de kruising in buiten bereik van Doelman Van den Brink, 2-3.

Na rust herstelde ODIN’59 de verhoudingen met nog 3 treffers om JVC definitief uit het bekertoernooi te wippen. De Vries tekende in de 2e minuut na rust voor de 2-4 en Dennis Greuter wist vlak daarna keeper Van den Bosch met het hoofd hard te passeren uit een hoekschop via Ent, 2-5. De equipe van Evers had de stand nog behoorlijk kunnen opvoeren met kansen voor Frits Kramer (keeper tikt corner), Dennis Greuter (naast) en wederom Kramer. De ingevallen Joey Klare lukte het uiteindelijk nog om in de slotseconde ook een treffer mee te pikken. Via de muur wist hij een vrije trap binnen te werken, 2-6. ODIN’59 plaatste zich door de zege voor de tweede ronde en zal op 31 oktober horen wie de tegenstander zal zijn. Op het districtsbureau van de KNVB West 1 zal op die dag geloot worden voor de tweede- en de tussenronde.

Basiself ODIN’59: Van den Brink, Ent, Ouass, Greuter, Kroon, Koops, Cremers, S. van Dijk, Kramer, Verweij, De Vries.

Basiself JVC Julianadorp: Van den Bosch, Izaksson, Kesteren, Goverts, Bos, Louwe, Loew, Dalmaijer, Marquez, Ambriola, Van Kampen.