Aram Bakr

Mannen, 1, Groep 1 14

15 november 2014 17:00

Wielen, R.C.L. van der

Ten koste van Purmersteijn is ODIN’59 er in geslaagd om de 3e ronde te bereiken in de strijd om de Districtsbeker van West 1. De gelukkige 2-1 zege kwam tot stand door treffers van Thom de Vries en Milo Cremers. Aan Purmersteijn zijde vond Daniël Schermer het net.

De nipte overwinning kwam niet zo eenvoudig tot stand als de 2-6 zege op 3e klasser JVC. Purmersteijn, de huidige nummer 3 van de zondag 1e klasse A en competitiegenoot van DEM en De Kennemers, legde behoorlijke strijd aan de dag waarbij met name de 24 jarige aanvoerder Bas Vellema een prominente rol vertolkte. De ploeg van trainer Martin van Ophuizen etaleerde een grote mate van verzet en had ook de technische klasse in huis om ODIN’59 het vuur aan de schenen te leggen. Purmersteijn trok zich weinig aan van de Heemskerkse status als koploper van de zaterdag hoofdklasse A. Onderlinge duels, vooral die tussen Dennis Greuter en Jan Robbert Ory, werden uitgevochten op het scherpst van de snede waarbij scheidsrechter Van der Wielen geen makkelijke taak had.

Een dreigender Purmersteijn met al na tien minuten behoorlijke kansen voor Daniël Schermer en Dick Bos werd na een dik halfuur heel efficiënt op achterstand gezet. Keeper Barry van Dijk plaatste een diepe bal uit een vrije trap van vlak buiten de zestien, precies op de kruin van Faruk Yurdakan, die de bal op gevoel in de baan van de loopactie van Thom de Vries plaatste. De Vries kwam daardoor alleen voor de 19 jarige doelman Dave Hiddes, passeerde de talentvolle goalie met overtuiging en etaleerde daarmee zijn Heemskerkse meerwaarde, 1-0. Het antwoord van de bezoekers kwam rap na de openingstreffer, maar de poging via Vellema deed de thuisploeg geen pijn, want de bal verdween een meter boven de lat bij Van Dijk.

Ondanks een matige Heemskerkse fase verdubbelde een uitstekende actie van aanvoerder Milo Cremers de score voor de ploeg van trainer Mark Evers. Keeper Hiddes verkeek zich op de harde dwarrelbal vanaf 25 meter en kon op slag van rust de tweede tegentreffer niet voorkomen, 2-0. Tien minuten na rust zette Vellema orde op zaken en benutte nu wel zijn  kans om Van Dijk in eigen huis te passeren, 2-1. De minuut daarop had Faruk Yurdakan de wedstrijd voor de equipe van Evers op slot kunnen schieten, maar de spits zag doelman Hiddes in de baan van het schot staan. De gelijkmaker leek het laatste kwartier aanstaande door vooral defensief een zeer matige periode bij de thuisploeg, waarbij Van Dijk zijn rol behoorlijk moest opvoeren om de nipte voorsprong vast te kunnen houden. Ruim in blessuretijd voorkwam Hiddes aan de andere kant het derde doelpunt van de thuisploeg bij een inzet van Bas Ent.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Groen, Ouass, Greuter, Kroon, Koops, Cremers, S. van Dijk, Kramer, Yurdakan, De Vries.

Basiself Purmersteijn: Hiddes, Bakr, Coenderman, Maijenburg, Lieder, Adney, Ory, Vellema, Schermer, Bos, Eijkenaar.