Assist: Jay Kroon
Thom de Vries2 (schot)
88'

11 november 2014 20:00

In een prima oefenpot opende ODIN’59 via Yassine Ibrahimi na dik 20 minuten de score. De Heemskerkers wisten daarna op sportpark Nieuw Zuid ruim een uur aan de leiding te blijven door uitstekende reddingen van de 18 jarige doelman Barry van den Brink. In de slotfase werd Quick Boys beloond voor de werklust toen de Katwijkse Thom de Vries de gelijkmaker binnenschoot, 1-1.

Zonder de geblesseerde basisspelers Raymond Kolder, Jeffrey Tol, aanvoerder Ron Scheffer en Joey Klare bleek de ploeg van trainer Mark Evers goed in staat om Quick Boys een lastige avond te bezorgen. Een sterke openingsfase van ODIN’59 voorkwam niet dat Van den Brink toch al na 10 minuten alert moest handelen bij de vrije trap via Jaap van Duijn. Daarna liet aanvaller Amin Ouass de Katwijkse Joey Ravensbergen zien een fraaie actie in huis te hebben. Ook doelman Erwin Friebel kon een vrije trap via Ouass vanaf 30 meter, even later, maar net tot hoekschop boksen. Een diepe bal van Jay Kroon betekende na dik 20 minuten de openingstreffer via de snelle Yassine Ibrahimi, die Friemel met overtuiging passeerde, 0-1.

Daarna kwam ODIN’59 onder druk met enkele grote kansen voor de Katwijkers. Van den Brink voorkwam met fraai keeperswerk de gelijkmaker op een inzet van Stefan van der Plas en even later via Milan Hoek van dichtbij. Het tweede bedrijf liet een aantrekkelijke voortzetting zien van twee aan elkaar gewaagde opponenten. Het hoge tempo hield aan en op aangeven van de ingevallen Menno Kremer kreeg de Heemskerkse Thom de Vries een grote kans voorgeschoteld. De aanvaller was deze avond echter niet trefzeker. Na een kwartier leek de gelijkmaker aanstaande, maar Van den Brink etaleerde wederom zijn klasse en degradeerde de kans van Van Duijn tot hoekschop.  De equipe van trainer Ted Verdonkschot weigerde echter op te geven. Ondanks groot Heemskerks verzet zag de ploeg van Evers de Katwijkers in de late slotfase van de wedstrijd alsnog langszij komen via De Vries, die in tegenstelling tot zijn Heemskerkse naamgenoot wel trefzeker was op deze oefenavond, 1-1.

De laatste 12 minuten moesten beide ploegen met een man minder de wedstrijd uitspelen. Een marginaal conflict tussen Tommy Bekooij (Quick Boys) en Danny Hols (ODIN’59) noopte de arbitrage tot het wegsturen van beide spelers.

Basiself ODIN’59: Van den Brink, Kramer, Hols, De Vries, Groen, Ouass, Yurdakan, Cremers, Kroon, Ibrahimi, Greuter.