Assist: Margel Muzo
87'

5 augustus 2015 19:00

Wedstrijd verslag: Marco Jansen Media

De verrassende openingstreffer van Zwart-Wit’63 werd al na 1 minuut gescoord door Romin Ahmadi. Daarna had kwaliteit versus jeugdigheid een desastreuze uitwerking voor Zwart-Wit’63 tegen ODIN ’59. De derdeklasser kwam er niet aan te pas en werd door de hoofdklasser met 10-1 hardhandig op zijn plaats gezet. Spits Eelke de Graaf toonde geen mededogen en scoorde maar liefst acht keer.

Romin Ahmadi verscheen na een dieptebal in de zestienmeter en maakte de eerste de beste kans voor de Harderwijkers goed af. Zwart-Wit’63 kon echter maar kort van de voorsprong genieten, want al in de derde minuut maakte Jim Hulleman uit een strafschop gelijk. De hoofdklasser uit Heemskerk nam na een kwartier de leiding door een kopbal van Eelke de Graaf en daarna ging het hard. De Graaf scoorde met een intikkertje 3-1 na voorbereidend werk van Stefan Seijs. Dat gebeurde bij 5-1 nogmaals en ook de 4-1 kwam van de voet van Eelke de Graaf, die uitgroeide tot plaaggeest van Zwart-Wit’63. Er waren toen pas 21 minuten gespeeld. Daarna deed ODIN ’59 het wat rustiger aan en kon Zwart-Wit’63 de schade beperken tot 5-1 bij rust.

De spits was echter nog lang niet klaar en ging na de pauze vrolijk verder met scoren aan de lopende band. Drie minuten na rust was het weer raak en voor de derde keer bereidde Stefan Seijs de treffer voor. De Graaf maakte 7-1 na een assist van Jim Hulleman. Uit een vrije trap van Hulleman kopte De Graaf 8-1 in. De Graaf scoorde 9-1 - zijn achtste (!) doelpunt, voorbereid door Margel Muzo. Stefan Seijs bepaalde de eindstand na een solo op 10-1.

Nieuwe trainer Richard Plug van ODIN ’59 was uiteraard tevreden met het resultaat. Over het spel: ,,We speelden bij vlagen goed en waren in het begin slordig. We kwamen heel snel achter en op het moment dat we op 3-1 stonden, kregen zij nog twee grote kansen. Dan kan het 3-3 staan en met alle respect: dat mag niet. Een hoofdklasser maakt wel drie goals. Dat vond ik gewoon slecht en dat heb ik ook in de rust gezegd. Dan loop je op een gegeven moment wel uit en dan het verschil is dan groot.’’ Plug was blij dat zijn ploeg na rust goed bleef doorgaan. ,,We hebben op zich niet heel veel scorend vermogen in de ploeg en dan is het lekker dat je spits acht keer scoort in deze wedstrijd, terwijl het eigenlijk meer een voorbereider is. Dat gevoel dat je wel degelijk kunt scoren neem je mee, al is alles wel gerelateerd aan het niveau. Als wij het toernooi winnen is dat mooi meegenomen, maar tussen willen en kunnen zit nog een verschil.’’

Trainer Joël Titaley onderging de oorwassing van zijn ploeg als een pijnlijke afstraffing. ,,We zijn gestart met een hele jonge ploeg, wetende dat we niet compleet zijn. In de verdediging stond rechtsback Haroen Sirat van 19, centraal Rick Groeneveld van 17 en Maarten Praamstra van 24 en linksback was Julian Haverkamp van 17. De keeper Elmar van Hierden is ook 17. Zeker met de jonge ploeg die we bij ons hadden was ODIN '59 gewoon een maatje te groot. We probeerde ons eigen spelletje te spelen, maar na de eerste 5 minuten is dat niet meer gelukt en pas toen ODIN '59 de tweede helft wat gas terugnam kwamen we wat aan voetballen toe. We hadden veel moeite met de lopende mensen van ODIN '59 en dat kwam ook omdat onze middenvelders niet meeliepen. Dan krijg je kwaliteit tegen jeugdigheid in de achterhoede en in die situaties werden we direct afgestraft.’’

Zaterdag had zijn ploeg tegen hoofdklasser Bennekom met 5-0 klop gekregen. ,,Je weet gelijk waar je staat, want tegen een hoofdklasser wordt ieder foutje afgestraft. Ik denk dat iedereen weet waar hij aan moet werken en bewust is dat we nog een lange weg te gaan hebben, willen we naar een hoger niveau gaan. Maar dat 10-1 pijn doet, moge duidelijk zijn. Dat doet niet alleen de spelers, maar iedereen die Zwart-Wit een warm hart toedraagt pijn. Daar moet je wat van leren en mee doen, en niet je kop laten hangen. Maar het positieve eruit halen.’’

Opstelling ODIN '59: B. van Dijk, Koops, S. van Dijk (51. Ouass), Scheffer, Homan, Klare (46. Tol), De Graaf, Seijs, Hulshof (46. Muzo), Dikker en Hulleman